iTunes U. Een leven lang leren onder handbereik.

Met de gratis iTunes U-app heb je vanaf je iPad, iPhone of iPod touch toegang tot 's werelds grootste onlinecatalogus met gratis onderwijsmateriaal van toonaangevende instellingen.
Download de gratis iTunes U-app

De grootste onlinecatalogus met gratis onderwijsmateriaal ter wereld.

Een vreemde taal leren, Shakespeare bestuderen of je verbazen over de wonderen van het heelal. Het kan allemaal dankzij iTunes U, de plaats waar meer dan 500.000 gratis colleges, video's, boeken en ander materiaal over duizenden onderwerpen samenkomen. In iTunes U vind je bijdragen van honderden universiteiten, hogescholen en andere scholen. Bekende namen zijn Stanford, Yale, MIT, Oxford en UC Berkeley, maar ook het Museum of Modern Art en de openbare bibliotheek van New York.

Al het lesmateriaal slechts één tikje bij je vandaan.

Of je nu in je vrije tijd een cursus Griekse geschiedenis volgt, op de middelbare school Spaans in je vakkenpakket hebt of moleculaire biologie studeert, er is nu een tool die je het studeren een stuk makkelijker maakt. Dankzij de nieuwe iTunes U-app staat al je lesmateriaal – audio- en videobestanden, boeken, syllabi en huiswerk, berichten van de trainer, pdf's, presentaties, enzovoort – bij elkaar op je iPad, iPhone of iPod touch.1

Betere notities voor betere resultaten.

Met de ongeëvenaarde voorziening voor notities gaat huiswerk maken een stuk gemakkelijker. Terwijl je een video bekijkt, audio beluistert of een boek leest kun je op de notitieknop tikken en gewoon typen wat je niet wilt vergeten. De iTunes U-app houdt voor je bij waar in de audio, video of tekst je elke notitie hebt toegevoegd. Je vindt al je notities dus altijd eenvoudig terug, in de juiste context.

Razendsnel informatie delen.

Cursusinformatie of notities kun je met een paar tikjes delen via Twitter, Mail of Berichten. Je hoeft alleen maar op de deelknop te tikken en te kiezen hoe je het materiaal wilt delen. Ook kun je je eigen exemplaar afdrukken.

Altijd en overal bij de les.

Als je een iTunes U-cursus volgt, heb je altijd de nieuwste informatie onder handbereik. Zo kun je met één tikje naar het meest recente college luisteren of de nieuwste presentatie bekijken om te zien of je niets hebt gemist. Je kunt bijhouden welke opdrachten je nog moet doen en afvinken wat je af hebt. En als de docent een berichtje rondstuurt of een nieuwe opdracht klaarzet, krijg je daarover een pushmelding.

Alles werkt met elkaar samen.

iTunes U werkt samen met iBooks en andere apps, zodat je alle aspecten van je studie in goede banen kunt leiden. Wanneer je op een boek tikt dat je voor een opdracht moet lezen, sta je meteen aan het begin van het juiste hoofdstuk. Als je in het kader van een opdracht een videofragment moet bekijken, brengt een tikje op de koppeling je direct naar dat fragment. iTunes U zorgt er verder voor dat je documenten, notities, markeringen en bladwijzers altijd op al je apparaten zijn bijgewerkt.

  1. Om het materiaal in iTunes U te kunnen gebruiken, heb je een iTunes Store-account nodig. Maak een iTunes-account aan.