Vervanging van de batterij

Na verloop van tijd – hoelang precies hangt af van het gebruik en de gekozen instellingen – gaat de batterij mogelijk niet meer zo lang mee, waardoor je vaker moet opladen. Oplaadbare batterijen kunnen maar een beperkt aantal keren worden opgeladen en moeten op den duur mogelijk worden vervangen.

Vervanging van de batterij

Je kunt de batterij al laten vervangen als hij nog niet helemaal op is, maar je kunt ook wachten totdat hij helemaal geen lading meer kan vasthouden. Zoals voor alle batterijen geldt, is het van belang om de oude batterij in te leveren. Weggooien in de vuilnisbak schaadt het milieu. Als een Apple product eenmaal aan het einde van zijn levenscyclus is gekomen, zorgt Apple samen met jou voor een verantwoorde recycling. Meer informatie over de recyclingservice van Apple

Informatie voor iPod-bezitters

De eenjarige garantie dekt de vervanging van een defecte batterij. Je kunt de dekking uitbreiden tot twee jaar door te kiezen voor het AppleCare Protection Plan. Gedurende het tweede jaar vervangt Apple de batterij zodra de capaciteit minder is dan 50% van de oorspronkelijke capaciteit. Als de garantie van je iPod is verlopen, biedt Apple een batterijvervangingsservice. Apple verwerkt de batterij vervolgens op een milieuvriendelijke manier.

Informatie voor iPhone-bezitters

De beperkte garantie van Apple van één jaar dekt de vervanging van een defecte batterij. Gedurende deze periode vervangt Apple de batterij als de capaciteit minder is dan 50% van de oorspronkelijke capaciteit. Na deze periode biedt Apple een batterijvervangingsservice. Hierbij wordt de plaatselijk geldende belasting in rekening gebracht. Apple verwerkt de batterij vervolgens op een milieuvriendelijke manier.

Informatie voor iPad-bezitters

De eenjarige garantie dekt de vervanging van een defecte batterij. Je kunt de dekking uitbreiden tot drie jaar na de datum waarop je je iPad hebt gekocht door te kiezen voor het AppleCare Protection Plan voor iPad. Gedurende deze periode vervangt Apple de batterij als de capaciteit minder is dan 50% van de oorspronkelijke capaciteit. Als de garantie is verlopen, biedt Apple een vervangende batterij. Hierbij worden verzendkosten en de plaatselijk geldende belasting in rekening gebracht. Apple verwerkt de batterij vervolgens op een milieuvriendelijke manier.

Informatie voor notebookbezitters

De eenjarige garantie dekt de vervanging van een defecte batterij. Je kunt de dekking uitbreiden tot drie jaar na de datum waarop je je notebook hebt gekocht door te kiezen voor het AppleCare Protection Plan. Het AppleCare Protection Plan voor notebooks dekt batterijen die niet meer werken of waarvan de capaciteit afneemt echter alleen wanneer het defect of de verminderde capaciteit het gevolg is van een fabricagefout. Voor bezitters van een MacBook Air biedt Apple een  batterijvervangingsservice. Voor de nieuwere Apple notebooks kun je bij de Apple Store een nieuwe batterij bestellen.

 
Verschillende fabrikanten leveren batterijen die geschikt zijn voor oudere PowerBooks en iBooks. Erkende Apple serviceaanbieders kunnen batterijen bestellen voor modellen van maximaal zeven jaar oud.