Inspiratie binnen handbereik. Onderzoek de oceaanbodem. Nodig Benjamin Franklin uit als gastspreker. En actualiseer je cursusmateriaal met een tikje van je vinger. iPad biedt tal van manieren om leerlingen bij het leerproces te betrekken en elke les tot leven te brengen.

Een wereld aan kennis. Iets voor elke les en elke leerling.

Met iPad blijft de leeromgeving niet beperkt tot het klaslokaal. Er is een aanbod van meer dan 65.000 educatieve apps, interactieve boeken over elk onderwerp, en lezingen, virtuele rondleidingen en video’s van experts en instellingen uit de hele wereld.

iPad maakt het leren nog persoonlijker.

Iedereen leert op een andere manier. Met een paar tikjes vul je de iPads van leerlingen met materiaal dat aansluit bij elk niveau en elke leerstijl. Stel dat je een natuurkundeles over traagheid geeft. Voor de leerlingen die het best auditief leren, download je een podcast uit iTunes U over de bewegingswetten van Newton. En voor de leerlingen die beter leren via tactiele interactie, zoek je een app waarmee ze pijlen naar een doel kunnen schieten. Door het brede aanbod aan materiaal binnen alle onderwerpen en studiejaren kun je de iPads op maat geschikt maken voor leerlingen op allerlei leerniveaus. Met iPad kun je dezelfde les op verschillende manieren geven.

Krachtige apps van Apple. Gewone opdrachten worden buitengewoon.

Met iPad zijn leerlingen niet alleen bezig met kijken, luisteren of lezen. Ze zijn creatief bezig. iPad is uitgerust met krachtige apps waarmee elke opdracht iets bijzonders wordt. Een multimediapresentatie. Een fotodocumentaire. Een meeslepend onderzoeksproject. Elke opdracht die ze moeten doen wordt ineens een opdracht die ze willen doen. Op een apparaat waar ze enthousiast over zijn.

Pages, Numbers en Keynote. Hiermee haalt iedereen de beste resultaten.

Met iPad en deze krachtige apps kunnen leerlingen schrijven, gegevens analyseren en hun werk op een meeslepende manier presenteren. Met Pages maken ze bijzondere opstellen die worden verrijkt met foto’s, video’s en grafische elementen. Met Numbers kunnen leerlingen gegevens inzichtelijk maken met in het oog springende tabellen, grafieken en diagrammen. En in Keynote maken de leerlingen presentaties met spectaculaire overgangen en effecten. Deze apps en programma’s zijn specifiek ontworpen voor iOS-apparaten en de Mac. Ze zijn compatibel met Microsoft Office zodat leerlingen hun documenten kunnen uitwisselen met Macs en pc’s. En met iCloud hebben de leerlingen toegang tot hun werk vanaf elk apparaat dat ze gebruiken: iPad, Mac, iPhone of iPod touch.

iPhoto, iMovie en GarageBand. Creatieve manieren om creatief te zijn.

Met deze creatieve apps ondergaan normale opstellen of onderzoeksprojecten een ware transformatie. Met iMovie kunnen leerlingen hun eigen HD-video opnemen en bewerken, in iPhoto maken ze een fotoverslag, en met GarageBand kunnen ze zelfs muziek voor projecten opnemen, bewerken en mixen. Met iPad en deze apps wordt elke opdracht een creatieve uitdaging. De leerlingen maken er meer werk van – en halen er meer uit.

iBooks Author. Lesgeven op je eigen manier. Met je eigen materialen.

Met iBooks Author maak je zelf de interactieve lesmaterialen die het best voor je leerlingen werken. Want niemand weet beter wat ze nodig hebben of hoe ze leren dan jij.

Deel al je kennis.

iBooks Author is gratis software waarmee je Multi‑Touch-boeken voor de iPad of Mac kunt maken. Zodat jij je onderwerp op jouw manier kunt presenteren. Je maakt materiaal op maat voor je les en het niveau van je leerlingen. Je kunt boeken van verschillende niveaus voor verschillende leerlingen maken, een onderwerp vanuit jouw unieke perspectief presenteren of een lacune in het bestaande lesmateriaal opvullen. Je kunt iBooks Author zelfs gebruiken om een interactieve cijferlijst te maken. Of je leerlingen portfolio’s, nieuwsbrieven of jaarboeken laten maken.

Lezen met meer dan woorden alleen.

Met iBooks Author maak je gemakkelijk boeken die een verhaal vertellen met video, audio, zijbalken om te scrollen, en zelfs 3D-objecten. En op iPad komt het allemaal tot leven. Je gaat van start met de prachtige ingebouwde sjablonen en past vervolgens het materiaal aan via slepen en neerzetten. Wil je een video- of geluidsfragment toevoegen? Geen probleem. Voor je het weet, heb je een boek op maat voor je les.

Meer informatie over iBooks Author
iTunes U in het klaslokaal. Van de eerste les tot het eindexamen. Alles op de iPad.

Als je je eigen iTunes U-cursus voor iPad maakt, worden je lesplannen en leermaterialen allemaal centraal georganiseerd. Zodat je leerlingen altijd en overal kunnen studeren. En zodat jij direct updates kunt versturen om je leerlingen op het goede spoor te houden.

Een goede band met je leerlingen.

Met iTunes U blijf je ook gemakkelijker met je leerlingen in contact. Telkens als je een update voor de cursus post of een bericht over een les verstuurt, ontvangen de ingeschreven leerlingen automatisch een melding via de iTunes U-app. En aangezien al het cursusmateriaal direct naar de iPads van de leerlingen gedownload kan worden, blijven ze altijd bij de les en de opdrachten, zelfs als ze niet op school zijn.

Apple TV en iPad. Kijken en leren.

Met Apple TV kun je materiaal op een iPad via AirPlay draadloos streamen naar een HD-tv. Zo kun je een brainstormsessie in de klas houden of een presentatie geven die voor iedereen goed zichtbaar is. Ook leerlingen kunnen eenvoudig verbinding maken met Apple TV, zodat ze projecten en ander werk op een groot scherm kunnen laten zien.