Eindige grondstoffen

Niet alles is te vervangen. Dus doen we aan hergebruik en recyclage.

Aluminiumzuivering bij een van onze toeleveranciers in Taiwan.

We zijn ons ervan bewust dat we grondstoffen gebruiken die niet eindeloos voorhanden zijn. Daarom ontwerpen we producten waarvoor we minder materiaal nodig hebben dan ooit. En dankzij innovaties zijn we in staat de invloed van onze grondstoffen op het milieu te beperken door meer gerecycleerde, herbruikbare en duurzame materialen van plantaardige herkomst te gebruiken. Ook streven we ernaar zo veel mogelijk water te hergebruiken bij de fabricage van onze producten en in de datacenters die onze producten en diensten ondersteunen.

Meer doen met minder materiaal.

Het afgelopen decennium zijn ontwerpers en technici van Apple steeds nieuwe wegen ingeslagen bij de samenstelling van onze producten. Met steeds minder materiaal. Dankzij innovaties op het gebied van fabricage (zoals de unibodyconstructie) zijn producten als de iPad, MacBook, MacBook Pro en MacBook Air steeds dunner en steeds sterker geworden. In de huidige Mac Pro is 74 procent minder aluminium en staal verwerkt dan in het voorgaande ontwerp. De nieuwste 21,5‑inch iMac is vervaardigd met 68 procent minder materiaal dan de eerste iMac, en in de nieuwe MacBook is 32 procent minder aluminium gebruikt dan in de MacBook Air van de eerste generatie.

We streven er continu naar producten te ontwerpen die dun en licht zijn. Niet alleen omdat die mooi en draagbaar zijn, maar ook omdat er minder materiaal voor nodig is.
Kate BergeronVice President Hardware Engineering van Apple,in onze productontwerpstudio in Cupertino, California.
Als het om de verwerking van elektronisch afval gaat, draait alles om de details. Daarom doen we er alles aan om recyclagepartners te vinden die onze visie delen.
Ken SparkmanGlobal Environmental Program Manager van Apple,bij een samenwerkende recyclage-inrichting in Frankrijk.

Lokaal recycleren.

Al het elektronische afval dat we wereldwijd inzamelen, wordt verwerkt in de regio waar het wordt ingezameld. Er wordt niets verscheept om elders te worden verwerkt. Het overgrote deel van de recyclage vindt plaats binnen de regio. Zo kunnen we er zeker van zijn dat onze gerecycleerde materialen niet onveilig worden gedumpt in ontwikkelingslanden – een veelvoorkomend probleem in de branche. Op deze manier blijft ook de hoeveelheid door transportactiviteiten veroorzaakte broeikasgasemissies beperkt. We werken momenteel samen met 140 partners over de hele wereld, die jaarlijks streng worden gecontroleerd op onderwerpen als gezondheids- en veiligheidsvoorschriften voor werknemers, naleving van milieu-eisen, naspeurbaarheid van materialen, maatschappelijke verantwoordelijkheid en andere afspraken met Apple.

Meer informatie over onze
recyclageprogramma’s
Apple werknemers voeren een audit uit bij een samenwerkende recyclage-inrichting in Frankrijk, om te controleren of de materialen verantwoord worden verwerkt.
Water is waardevol. Daarom helpen we onze toeleveranciers zowel de lokale normen voor watergebruik als de normen van Apple na te leven.
Emily ChenEHS Program Manager van Apple,bij onze toeleverancier Dongguan Meadville Circuits in China.

In totaal hebben we meer dan 12.000 vierkante meter groenvoorziening beter aangepast aan ons klimaat en het gebruik van minder water. Dit vertaalt zich in een geschatte waterbesparing van meer dan 8.500 kubieke meter per jaar.

Om te garanderen dat onze leveranciers deel uitmaken van onze inspanningen om water te besparen, hebben we het Clean Water Program opgezet. Met dit initiatief helpen we het watergebruik te verminderen, het recycleren en hergebruiken van water te stimuleren en illegale watervervuiling binnen onze toeleveringsketen te voorkomen.

Het Clean Water Program is al een succes gebleken op verschillende locaties van toeleveranciers, waaronder Dongguan Meadville Circuits (DMC) in de provincie Guangdong in China. In september 2013 noteerde DMC al een hergebruik van 12 procent van het afvalwater. Na aanmelding voor het Clean Water Program en samenwerking met onze deskundigen is het hergebruik van afvalwater bij DMC gestegen naar circa 61 procent aan het eind van 2014.