Veiligere materialen

We hebben twee hele goede redenen om gifstoffen uit onze producten te verwijderen.
De mensheid en de planeet.

We hebben meer dan 10.000 onderdelen geanalyseerd. En dat is nog maar het begin.

We hebben ons “Full Material Disclosure”-programma opgezet om zicht te krijgen op alle stoffen in alle onderdelen die we gebruiken. We hebben al meer dan 10.000 afzonderlijke onderdelen doorgenomen, en we krijgen dagelijks meer gegevens binnen over andere onderdelen. We beoordelen de verschillende chemische stoffen in die onderdelen op basis van achttien verschillende criteria. Zo krijgen we een beter beeld van het effect ervan op onze gezondheid en op het milieu.

De ergste gifstoffen en wat we ertegen gedaan hebben.

Nadat we giftige stoffen in onze producten hebben gevonden, verwijderen we ze of ontwikkelen we nieuwe materialen die veiliger zijn. Zo verwijderen we ook giftige stoffen uit onze fabricage- en recyclageprocessen, kunnen werknemers veiliger werken, en blijven aarde, lucht en water vrij van vervuilende stoffen.

Beryllium
Aanwezig in koperlegeringen die worden gebruikt in connectors en veren. Alle nieuwe producten worden ontworpen zonder gebruik van beryllium.
Kwik
Geweerd sinds 2009. We gebruiken energiezuinige, kwikvrije leds in plaats van kwikhoudende fluorescerende lampen in al onze displays.
Lood
Het gebruik van lood in beeldschermglas en soldeer hebben we in 2006 volledig uitgefaseerd.
Arseen
Wordt van oudsher in glas gebruikt. Sinds 2008 is al ons beeldschermglas arseenvrij.
Pvc en ftalaten
Worden allebei nog door andere bedrijven gebruikt voor netsnoeren en snoeren van koptelefoons. Wij hebben pvc en ftalaten vervangen door thermoplastische elastomeren.*
Broomhoudende vlamvertragers (bfr’s)
Geweerd uit duizenden onderdelen, zoals behuizingen, printplaten en connectors sinds 2008. In plaats daarvan gebruiken we metaal­hydroxiden en fosforverbindingen, die veiliger zijn.

We dubbelchecken al ons werk.

De normen die wij stellen voor onze leveranciers zijn veel strenger dan wettelijk verplicht is. Onze toxicologen analyseren de veiligheid van de materialen die onze leveranciers gebruiken door de gegevens van ons eigen milieutest­laboratorium te controleren. Het lab gebruikt tests als inductief gekoppeld plasma-massaspectrometrie (ICP-MS), röntgenfluorescentiespectrometrie (XRF), Laser Induced Breakdown Spectroscopy (LIBS) en ion- of gaschromatografie.

We kunnen veel doen.
Maar we kunnen het niet alleen.

We horen graag meer over inzichten en ideeën van anderen die onze denkbeelden over het uitbannen van giftige stoffen delen. Daarom hebben we de Green Chemistry Advisory Board geformeerd, een adviesraad die bestaat uit gezaghebbende toxicologen, onderzoekers en academici. Deze adviesraad helpt ons bij het bepalen van innovatieve methoden voor het minimaliseren of bannen van giftige stoffen uit onze toeleveringsketen. We nodigen ook deskundigen van over de hele wereld uit voor gesprekken met leidinggevenden bij Apple. Samen richten we ons op het bannen van toxinen uit elke fase van ons proces. En we zoeken de beste ideeën en inzichten van toonaangevende ngo’s om onze producten en processen nog veiliger te maken.