Zoek mijn iPhone, iPad en Mac

Je neemt je iPhone overal mee naartoe. Je kunt hem dus ook overal laten liggen. Of hij nu in de vergaderruimte van je kantoor ligt of onder een kussen op de bank, de kans is groot dat je hem zo weer hebt gevonden.

Iets kwijt?

Geen paniek. Als je een Apple apparaat kwijtraakt, ontdek je samen met iCloud waar het is. Meld je aan bij iCloud.com of start de app Zoek mijn iPhone op een ander apparaat om je kwijtgeraakte iPhone, iPad, iPod touch of Mac op een kaart weer te geven. En met de Verloren-modus kun je niet alleen zien waar het nu is, maar ook waar het is geweest. Zo weet je nog beter welke actie je moet ondernemen. Je kunt je apparaat direct vergrendelen en er een bericht met een telefoonnummer naartoe sturen. Degene die je apparaat vindt, kan je direct vanuit het vergrendelde scherm bellen. De rest van de informatie op je toestel blijft ontoegankelijk.

Activeringsslot.

Activeringsslot is bedoeld om te voorkomen dat iemand je iPhone, iPad of iPod touch gebruikt als jij je apparaat onverhoopt ooit kwijtraakt. Het wordt direct actief als je Zoek mijn iPhone inschakelt. Uitschakelen van Zoek mijn iPhone, wissen of opnieuw activeren van je iPhone kan vanaf dat moment nog uitsluitend met je Apple ID en wachtwoord. Hierdoor is het voor kwaadwillenden veel lastiger om jouw apparaat te gebruiken.

Wissen op afstand.

Voorkomen is beter dan genezen. Als je bang bent dat je device in verkeerde handen is gevallen, kun je via wissen op afstand de persoonlijke gegevens van je iPhone, iPad, iPod touch of Mac verwijderen en de fabrieks­instellingen terugzetten. Mocht je je device toch weer terugkrijgen, dan kun je de inhoud er gewoon weer opzetten via je iCloud-reservekopie.

iCloud instellen is heel eenvoudig.

Of je nu een iPhone gebruikt of een iPad, iPod touch, Mac of pc, je gaat moeiteloos aan de slag met iCloud. Nieuwe Apple apparaten hebben een ingebouwde configuratie-assistent. En bij andere apparaten kun je iCloud instellen in een paar eenvoudige stappen.