Zoek mijn iPhone, iPad en Mac

Je neemt je iPhone overal mee naartoe. Je kunt hem dus ook overal laten liggen. Of hij nu in de vergaderruimte van je kantoor ligt of onder een kussen op de bank, de kans is groot dat je hem zo weer hebt gevonden.

Gevonden.

Als je een Apple apparaat kwijtraakt, kan iCloud je helpen ontdekken waar het is. Dus geen paniek. Meld je gewoon aan bij iCloud.com of start de app Zoek mijn iPhone en je hebt je kwijtgeraakte iPhone, iPad, iPod touch of Mac zo gevonden. En met de Verloren-modus kun je niet alleen zien waar je apparaat nu is, maar ook waar het is geweest. Zo weet je nog beter welke actie je moet ondernemen. Je kunt je apparaat direct vergrendelen en een bericht met een telefoonnummer naar je apparaat sturen. Degene die je apparaat vindt, kan je direct vanuit het vergrendelde scherm bellen. De rest van de informatie op je toestel blijft ontoegankelijk.

Download de Zoek mijn iPhone-app

Activeringsslot.

iOS 7 heeft een nieuwe voorziening met de naam Activeringsslot, die is bedoeld om te voorkomen dat iemand je iPhone, iPad of iPod touch gebruikt als je je apparaat ooit kwijtraakt. En de voorziening wordt direct actief als je Zoek mijn iPhone inschakelt in iOS 7. Voor het uitschakelen van Zoek mijn iPhone of wissen van je apparaat zijn jouw Apple ID en jouw persoonlijke wachtwoord nodig. Ook het opnieuw activeren van je iPhone kan uitsluitend met je Apple ID en wachtwoord.

Wissen op afstand.

Voorkomen is beter dan genezen. Dus als je bang bent dat je apparaat in verkeerde handen is gevallen, kun je via wissen op afstand je persoonlijke gegevens van je iPhone, iPad, iPod touch of Mac verwijderen en de fabrieksinstellingen terugzetten. Met iOS 7 kan Zoek mijn iPhone je bericht continu blijven weergeven op het scherm van je apparaat, ook nadat het gewist is. Mocht je je apparaat toch weer terugkrijgen, dan kun je de inhoud er gewoon weer opzetten via je iCloud-reservekopie.

iCloud configureren is heel eenvoudig.

Of je nu een iPhone gebruikt of een iPad, iPod touch, Mac of pc, je gaat moeiteloos aan de slag met iCloud. Nieuwe Apple apparaten hebben een ingebouwde configuratie-assistent. Maar ook voor andere apparaten is het een fluitje van een cent.

Je kunt iOS-apparaten alleen vinden met Zoek mijn iPhone als de apparaten zijn ingeschakeld en zijn verbonden met een geregistreerd Wi-Fi-netwerk of als je een data-abonnement hebt. Sommige voorzieningen zijn mogelijk niet in alle landen of regio’s beschikbaar.

Voor iCloud is het volgende vereist: iOS 5 of hoger op een iPhone 3Gs of nieuwer, iPod touch (derde generatie of nieuwer), iPad of iPad mini, een Mac met OS X Lion versie 10.7.5 of hoger of een pc met Windows 7 of Windows 8 (Outlook 2007 of hoger of een recente browser vereist voor toegang tot e-mail, contactgegevens en agenda’s). Voor bepaalde functies en/of voorzieningen zijn iOS 7 en OS X Mavericks vereist. Voor bepaalde functies en/of voorzieningen is een wifiverbinding nodig. Sommige functies en voorzieningen zijn niet overal beschikbaar. De toegang tot sommige voorzieningen is beperkt tot tien apparaten.