Stel iCloud in op al je apparaten en de rest gaat vanzelf.

Hier lees je hoe je in een paar eenvoudige stappen iCloud instelt op je iOS-apparaat. Stel iCloud vervolgens in op je Mac of pc.

Stap 1

Zorg ervoor dat op je huidige apparaat de laatste iOS-versie geïnstalleerd is.

Als je een nieuw iOS-apparaat configureert of een update uitvoert naar de nieuwste versie van iOS, ga je naar het Instellingen-menu en tik je op ‘Algemeen’ > ‘Software-update’ om te zien of er een update beschikbaar is.

Meer informatie over iOS

Stap 2

Schakel iCloud in.

Wanneer je een nieuw iOS-apparaat inschakelt of de iOS-update hebt afgerond, volg je de instructies in de configuratie-assistent om je apparaat te activeren en iCloud in te stellen.1

Als je het configuratieproces hebt overgeslagen, tik je op het Instellingen-symbool in het beginscherm, selecteer je ‘iCloud’ en geef je je Apple ID op.

Wil je voor iTunes een andere Apple ID gebruiken?

Meer informatie

Stap 3

Schakel automatische downloads in.

Om automatisch muziek, apps en boeken te downloaden, tik je op het Instellingen-symbool in het beginscherm en kies je ‘iTunes en App Stores’.2

Stap 4

Schakel iCloud in op je overige apparaten.

Om het beste uit iCloud te halen, stel je iCloud op al je apparaten in.

  1. Hiervoor is een wifi- of andere internetverbinding vereist.
  2. Voor automatische downloads en het downloaden van eerdere aankopen is het volgende vereist: iOS 4.3.3 of hoger op een iPhone 3Gs of nieuwer, iPod touch (derde generatie of nieuwer), iPad of iPad mini, iOS 5 of hoger op een iPhone 4 (CDMA-model), of een Mac of pc met iTunes 10.3.1 of hoger. Eerdere aankopen zijn mogelijk niet beschikbaar als ze niet meer in de iTunes Store, App Store of iBooks Store aanwezig zijn. Voor het downloaden van eerdere filmaankopen is iTunes 10.6 of hoger, iOS 5 of hoger, of Apple TV-software 4.3 of hoger vereist. Niet alle eerder gekochte films kunnen naar je andere apparaten worden gedownload. Download iTunes gratis.