We zijn heel ver gegaan voor een aantal millimeters.

Zodra je voor een iMac gaat zitten, gebeurt er iets wonderlijks: je omgeving lijkt te verdwijnen en je gaat volledig op in het prachtige, grote scherm. Om je deze overweldigende ervaring te bezorgen, hebben we werkelijk alle grenzen opgezocht. We hebben ieder detail opnieuw uitgedacht en iMac op verbluffende manieren verbeterd.

De ultieme all-in-one. Op alle vlakken aangescherpt.

De eerste iMac was een ware revolutie. Een all-in-one-computer met een strakke, stijlvolle behuizing waarin alles zat wat je nodig had: beeldscherm, processor, grafische processor, opslag, geheugen, enzovoort. Nu, na talloze innovaties, hebben we de lat weer wat hoger gelegd. De huidige iMac heeft het meest geavanceerde en mooiste beeldscherm dat we ooit voor een desktopcomputer hebben gemaakt, en hij zit boordevol met de nieuwste hoogwaardige technologieën. Toch meet hij aan de randen slechts 5 mm en heeft hij tot 40 procent minder volume dan de vorige generatie. Dit alles vergde ongekend veel technische daadkracht én denkkracht. We hebben niet alleen nieuwe technologieën ontwikkeld, maar hebben ook de nieuwste productietechnieken toegepast en hebben compleet nieuwe oplossingen bedacht om meer te doen met minder ruimte.

Tot 40% minder volume
Rand van 5 mm

Innovaties op moleculair niveau.

Een van de grootste uitdagingen voor onze technici was het samensmeden van de voor- en achterkant. Omdat de behuizing zo dun is, kun je hiervoor geen traditionele lastechnieken gebruiken. We hebben gezocht en gezocht en kwamen uiteindelijk uit bij een techniek die bekend staat als wrijvingsroerlassen. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor vliegtuigvleugels, tanks voor raketmotoren en andere onderdelen die gewoonweg niet kapot mogen gaan. Door de combinatie van intensieve wrijvingswarmte en druk mengen de moleculen van de twee aluminium oppervlakken zich en ontstaat er een soepele, strakke en supersterke verbinding. Je ziet het misschien niet, maar zonder deze techniek zou deze iMac niet mogelijk geweest zijn.

De evolutie van iMac.

  • 1998
  • 2000
  • 2002
  • 2004
  • 2005
  • 2007
  • 2009
  • Vandaag

Compleet nieuw ontworpen beeldscherm. Een verhaal waar je jezelf volledig in kunt verliezen.

Individueel gekalibreerd voor levensechte kleuren.

Deze innovaties zouden weinig toevoegen als het iMac-beeldscherm zelf geen levendige en levensechte kleuren zou kunnen weergeven. Daarom ondergaat elk afzonderlijk beeldscherm een nauwkeurig kleurkalibratieproces waarbij gebruik wordt gemaakt van drie geavanceerde spectroradiometers: een om het gamma te meten, een om het witpunt te meten en een om de eerste twee metingen te controleren. Deze meetapparatuur wordt precies afgesteld op kleurenstandaards die algemeen als de meest nauwkeurige standaards beschouwd worden.

iMac en het milieu. Goed te recyclen en zuiniger met energie.

Nog zuiniger met energie.

De huidige iMac is niet alleen sneller dan vorige iMacs, hij is ook energiezuiniger. Hij verbruikt tot 50 procent minder stroom als er geen taken worden uitgevoerd en het beeldscherm aan staat. De hardwareonderdelen zorgen er samen met het besturingssysteem voor dat er nog meer stroom wordt bespaard.

Milieuvriendelijk.

De milieuvriendelijke iMac bevat geen schadelijke stoffen als kwik, arseen, broomhoudende vlamvertragers en pvc. iMac is bovendien gemaakt van materialen als aluminium en glas, die gemakkelijker kunnen worden gerecycled en hergebruikt.

Hoog aangeschreven ontwerp.

Vanwege al onze inspanningen voldoet iMac aan de strenge normen voor laag energieverbruik van de EPA (Environmental Protection Agency) en heeft daarmee het ENERGY STAR 5.2-certificaat verdiend. Ook heeft iMac de hoogste EPEAT-beoordeling gekregen, namelijk "Gold". EPEAT evalueert de prestaties op milieugebied in elke fase van de levenscyclus van een product, waarbij wordt gelet op de recyclingmogelijkheden, het energieverbruik, het ontwerp en het fabricageproces.*

Tot 50% minder stroomverbruik
Al
Aluminium
Si02
Glas