FaceTime. Voortaan ben je altijd in de buurt.

Je kunt met je vrienden op stap in de ene stad en op bezoek bij je familie in een andere. Je kunt aanwezig zijn bij een belangrijke vergadering en de wedstrijd bij je voetbalclub volgen. Met een enkel tikje kun je op je iPhone, iPad, iPod touch of Mac via Wi-Fi een videogesprek beginnen met een Apple apparaat van iemand anders. Op een iPhone of iPad kun je zelfs FaceTime-gesprekken via mobiele netwerken voeren.* En persoonlijk aanwezig zijn, ook al ben je dat niet.

Gewoon met één tikje van je vinger.

FaceTime werkt direct; je hoeft er geen speciale account of schermnaam voor in te stellen. En in de praktijk is het ook heel eenvoudig. Stel, je wilt een videogesprek met je moeder voeren. Alles wat je dan hoeft te doen, is haar naam in Contacten zoeken en op de FaceTime-knop tikken. Als jullie al in gesprek zijn, kun je er een videogesprek van maken. Je tikt dan gewoon op de FaceTime-knop op het scherm. Hoe je het ook doet, ze ontvangt een uitnodiging op haar display voor een videogesprek met jou en als ze die aanneemt, begint het videogesprek. Het werkt allemaal vlekkeloos, zowel in de staande als in de liggende weergave.

Twee camera’s voor videogesprekken.

iPhone, iPad en iPod touch hebben twee ingebouwde camera’s: een aan de voorkant boven het display en een aan de achterkant. De camera aan de voorkant is gemaakt voor FaceTime. Hij heeft precies de juiste kijkhoek en brandpuntsafstand om scherp te stellen op je gezicht als je de telefoon op armlengte-afstand houdt. Zo zien anderen je altijd van je beste kant.

Laat anderen meekijken.

Stel, je zus studeert aan de andere kant van het land en kan daardoor niet op de verjaardag van je zoontje zijn. Maak haar dan blij met een FaceTime-telefoontje. Zodra de verjaardagstaart op tafel komt, begint je zoontje te stralen en dat moment wil je graag laten zien. Tik op een knop en voordat je “Blaas de kaarsjes maar uit” kunt zeggen, schakel je over naar de camera aan de achterzijde en naar het grote moment van de jarige job. Met nog een tikje schakel je naar de camera aan de voorkant en naar jezelf. Eenvoudig, snel en leuk.

FaceTime inschakelen

 1. 1

  Ga naar ‘Instellingen’ en tik op ‘FaceTime’.

  Schakel FaceTime in en tik op ‘Gebruik uw Apple ID voor FaceTime’.

 2. 2

  Geef je Apple ID en wachtwoord op.

  Tik op ‘Log in’.

  Je telefoonnummer en de e-mailadressen die aan je Apple ID zijn gekoppeld, worden weergegeven.

  Let op: er wordt alleen een telefoonnummer weergegeven als je je iPhone configureert of als je een ander iOS-apparaat configureert nadat je je iPhone hebt geconfigureerd.

  Tik op ‘Volgende’.

 3. 3

  Kies de e-mailadressen en telefoonnummers die anderen kunnen gebruiken om jou te bellen met FaceTime.

  Scrol omlaag naar Bellerherkenning. Kies welk e-mailadres of telefoonnummer wordt weergegeven bij uitgaande FaceTime-gesprekken.