iOS en de nieuwe IT.

Overal ter wereld zetten vooruitstrevende IT-bedrijven in op productiviteit door hun medewerkers te laten werken met iPad en iPhone. Het beheer van iOS-devices in een bedrijfsnetwerk is zeer eenvoudig, waardoor IT-afdelingen zich kunnen richten op hun belangrijkste taken: gebruikers ondersteunen en innovatie stimuleren.

Gestroomlijnde configuratie in een paar eenvoudige stappen.

Met de programma’s en diensten van Apple kunnen bedrijven eenvoudig iOS-devices en materiaal implementeren en beheren. Volg de onderstaande stappen om de implementatie voor jouw onderneming te regelen.

De infrastructuur voorbereiden.

Evalueer de bestaande netwerkinfrastructuur om na te gaan of jouw bedrijf alle mogelijkheden van iOS volledig kan benutten. Dankzij de in iOS geïntegreerde ondersteuning voor wifi, Mail, Agenda, eenmalige aanmelding en VPN kunnen iPad en iPhone probleemloos in de IT-omgeving van jouw onderneming worden geïntegreerd.

Investeren in een beheeroplossing.

MDM-oplossingen van derden zijn van cruciaal belang voor de implementatie van devices, de distributie van apps en het beheer van bedrijfsgegevens. Deze oplossingen werken naadloos samen met het native beheerframework dat in iOS is geïntegreerd, waardoor organisaties devices en content heel gemakkelijk kunnen configureren en beheren. Zelfs draadloos en op afstand. En of je nu op zoek bent naar een cloudoplossing of naar een server op locatie, er is altijd een MDM-oplossing die geschikt is voor jouw specifieke omgeving.

Configuratie van devices automatiseren.

Het Device Enrollment Program (DEP) biedt een snelle en gestroomlijnde manier om iOS-devices van bedrijven automatisch aan te melden bij MDM. Supervisie kan draadloos worden geactiveerd, zodat je aanvullende beperkingen kunt instellen. Met Apple Configurator 2 kun je devices bij MDM aanmelden via DEP, zodat handmatige configuratie niet nodig is.

Apps en boeken distribueren.

Met het Volume Purchase Program (VPP) kunnen bedrijven iOS-apps en boeken in bulk aankopen en die onder werknemers distribueren. Het is ook mogelijk om aangepaste B2B-apps aan te schaffen die speciaal voor jou zijn ontwikkeld. Als je je bedrijf aanmeldt bij het Apple Developer Enterprise Program, kun je interne apps ontwikkelen en deze binnen de organisatie distribueren.

Service en support regelen.

Met de hulp van Apple kunnen bedrijven van iedere omvang support bieden voor al hun iOS-devices, zonder dat daar extra IT-personeel voor nodig is. Er zijn speciale AppleCare-programma’s voor de bescherming van iOS-devices, het leveren van geavanceerde IT-support en de uitvoering van device-onderhoud ter plaatse. Voor bedrijven die optimaal gedekt willen zijn, biedt AppleCare for Enterprise al het bovenstaande en nog veel meer. Support ter plaatse wordt geleverd door IBM Global Technology Services, een door Apple erkende serviceaanbieder die wereldwijd actief is.

Support voor jouw bedrijf.

Lees meer over onder andere de bovenstaande programma’s.

Ga naar de pagina ‘Support voor bedrijven’