Ducati

Vol gas met iPad.

“Dankzij de speciale POS-app die we intern voor iPad hebben ontwikkeld voelen onze dealers zich deel van onze gemeenschap en worden ze meer in het bedrijf geïntegreerd.”

Mario Alvisi, Sales Performance Development Manager, Ducati

Ducati is al sinds 1946 synoniem aan motoren. In dat jaar bouwden de broers Adriano, Bruno en Marcello Ducati hun eerste lichte motor in een fietsframe in. Sindsdien is Ducati uitgegroeid tot een wereldwijd bekend motormerk.
De motoren zijn gewild vanwege de precisietechniek, snelheid en vormgeving. Toen het bedrijf een salessupportplatform zocht dat het merk waardig was, was iPad een logische keuze.

“Ducati is een uniek bedrijf”, vertelt Cristiano Silei, Vice President Internationale verkoop van Ducati. “Onze klanten zijn geen gewone klanten, maar ‘Ducatistas’, echte fans. Onze dealers zijn ook geen gewone dealers, maar loyale zakenpartners die motorgek zijn. Ducati is altijd een van de eerste bedrijven die nieuwe technieken in motoren toepassen. iPad betekent voor ons een keerpunt in de manier waarop we met dealers en klanten communiceren.”

“We wisten meteen dat iPad de juiste keuze was. De eenvoud gaf voor ons de doorslag. Al na een paar minuutjes weet je hoe het werkt.”

Cristiano Silei, Vice President Internationale verkoop, Ducati

Een beter geolied verkoopapparaat

Het distributie- en verkoopnetwerk van Ducati omvat duizend dealers in 88 landen. Als internationale onderneming is het voor Ducati heel belangrijk dat het bedrijf overal dezelfde uitstraling heeft. Verder moeten de dealers altijd beschikken over actuele productinformatie, zodat klanten de motor van hun dromen kunnen bestellen.

Maar marketingtechnisch is niet alleen de geografische ligging een uitdaging voor dit bedrijf. Naast motorfietsen verkoopt Ducati ook onderdelen, accessoires, kleding en andere producten om het Ducati-gevoel compleet te maken. Er zijn duizenden producten en productopties waarvan de dealers op de hoogte moeten zijn zodat ze hun klanten daaruit kunnen laten kiezen.

In het verleden hadden verkopers vaak te kampen met ongestructureerde, soms conflicterende of verouderde informatie over onderdelen, voorradigheid en levertijden. Dat was heel vervelend voor de dealers, maar ook voor de klanten.

“Ons grootste probleem was dat we zoveel verschillende communicatiesystemen hadden”, vertelt Mario Alvisi, Sales Performance Development Manager bij Ducati. “Alle informatie was er wel, maar van enige coördinatie was geen sprake.”

Om dit op te lossen, gaf Ducati alle verkopers een iPad en werd een interne app ontwikkeld: Ducati Communication System (DCS). Daarin kunnen dealers snel alle informatie opzoeken, verzenden en ontvangen die ze nodig hebben om bestellingen te plaatsen en te volgen. Erkende Ducati-dealers kunnen de app (en updates) in de App Store van Apple downloaden. Bovendien kunnen ze extra tools ophalen, zoals een configuratietool waarmee ze de ideale motor van de klant kunnen samenstellen, compleet met accessoires, en de klant vervolgens een mail kunnen sturen met daarin een overzicht van alle specificaties.

“Je kunt in realtime communiceren met collega’s en de verkoop afronden zonder verdere vertraging of overleg”, zegt Stefano Veronesi, manager van de Ducati Factory Store in Bologna. “De dromen van de klant worden werkelijkheid, dankzij iPad.”

“iPad betekent voor ons een keerpunt in de manier waarop we met dealers en klanten communiceren.”

Cristiano Silei, Vice President Internationale verkoop, Ducati

Verkopen en trainen in een hogere versnelling

In DCS op hun iPad kunnen dealers hun klanten gedetailleerde productinformatie en ‑afbeeldingen laten zien, wat het bestelproces versoepelt. Door de intuïtieve interface kan de klant zich concentreren op de mooie visualisering van zijn droommotor op het heldere display en zal hij eerder bereid zijn deze daadwerkelijk te kopen.

“Onze dealers gebruiken de DCS-app voor alle zakelijke communicatie met ons”, verklaart Alvisi. “Ze kunnen samen met de klant een motor configureren, de gewenste opties toevoegen, de bestelstatus opvragen of motoren met andere dealers uitwisselen. Dealers kunnen in deze app ook onderdelen, kleding en accessoires bestellen. Daarnaast kunnen ze garantiebewijzen maken en activeren, en de geschiedenis van een motor of informatie over het onderhoud opvragen.”

“iPad is perfect voor onze verkooppunten, want hij is net zo snel en cool als onze motoren.”

De DCS-app is niet alleen een nuttige verkooptool, maar heeft ook een cursusinterface; daarin kunnen dealers trainingen over nieuwe
Ducati-producten volgen.

“Er zijn allerlei trainingen beschikbaar, voor verkopers, monteurs, enzovoort”, aldus Veronesi. “Ze kunnen de onlinecursussen op elk gewenst moment volgen, bijvoorbeeld als het rustig is in de winkel.”

Alle informatie kan makkelijk worden bijgewerkt, dus is altijd up-to-date. Zo kunnen de dealers hun klanten optimaal van dienst zijn. “Dankzij deze app voelen onze dealers zich deel van onze gemeenschap en worden ze meer in het bedrijf geïntegreerd”, zegt Alvisi. “We kunnen overal ter wereld zien wie onze beste dealers zijn, en video’s, interactief materiaal en oefeningen aanbieden waardoor ze nog beter kunnen presteren.”

Op kop met iPad

Voor de Ducati-dealers is de DCS-app op iPad een hele uitkomst als tool om de juiste producten te vinden en te bestellen, op de hoogte te blijven van het laatste Ducati-nieuws en de verkoop aan hun klanten te personaliseren. “We wisten meteen dat iPad de juiste keuze was”, stelt Silei. “De eenvoud gaf voor ons de doorslag. Al na een paar minuutjes weet je hoe het werkt.”

En voor klanten wordt hun droom om een Ducati te hebben ineens veel tastbaarder.

“Een motor koop je niet elke dag”, merkt Silei op. “Als je er in de winkel eentje komt uitzoeken, is dat een gewichtig en misschien wel emotioneel moment. Je moet een motor uitkiezen die helemaal bij jou past en het is onze taak om die keuze in goede banen te leiden. En op een iPad ziet de toekomstige Ducati-bezitter precies waar hij straks mee rondrijdt.”

“We zijn van een Italiaans bedrijfje uitgegroeid tot een internationale onderneming. Daar heeft iPad een cruciale rol bij gespeeld. Die heeft grenzen verlegd.”

Het bedrijf in vogelvlucht

De apps op een rij

Interne app op maat:

  • Ducati Communication System (DCS)

Meer profielen voor iPad in het bedrijfsleven.Meer profielen voor iPad in het bedrijfsleven.