Eaton

iPad en iPhone als stuwende kracht.

“Dankzij de iOS-apparatuur kunnen we veel efficiënter samenwerken met onze klanten, hebben onze medewerkers meer plezier in hun werk en zijn onze producten eenvoudiger in het gebruik.”

Jeff Goldstein, Senior Manager of Technology Architecture van Eaton

Eaton is meer dan honderd jaar geleden begonnen als leverancier van onderdelen voor vrachtwagens. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot ’s werelds belangrijkste leverancier van elektrische, hydraulische en mechanische aandrijvingen voor diverse bedrijfstakken, zoals de auto- en luchtvaartindustrie. Het is het beleid van Eaton om privéapparatuur ook bedrijfsmatig in te zetten, en daarnaast heeft het bedrijf eigen apps voor iPhone en iPad ontwikkeld. Hierdoor verlopen zaken als het stimuleren van de omzet en het in goede banen leiden van de bedrijfsvoering nu een stuk efficiënter, veiliger en duurzamer.

“Voor de komst van iPhone en iPad was Eaton continu op zoek naar manieren om het klantcontact te verbeteren”, vertelt Jeff Goldstein, Senior Manager of Technology Architecture van Eaton. “Dankzij de iOS-apparatuur kunnen we veel efficiënter samenwerken met onze klanten, hebben onze medewerkers meer plezier in hun werk en zijn onze producten eenvoudiger in het gebruik.”

“Sinds de komst van iPad neemt ons verkoopproces nog maar een paar minuten in beslag, in plaats van een paar dagen. iPad heeft echt het verschil gemaakt.”

Eric Stager, Product Manager, Web and Mobile van Eaton

Grotere omzet, grotere veiligheid

De mobiele dienstverlening van Eaton heeft een hoge vlucht genomen sinds er een hele serie interne apps is ontwikkeld die stuk voor stuk op een specifiek bedrijfsonderdeel zijn afgestemd. PowerSource, een verkooptool voor de hydraulische tak van Eaton, is daar een goed voorbeeld van.

In het verleden was het vaak lastig voor verkopers om hun klanten van volledige en accurate productinformatie te voorzien. “We stonden dan eerst te hannesen met een gedrukte catalogus die vaak al niet meer actueel was, waarna we alsnog naar kantoor moesten bellen om aanvullende informatie op te vragen”, weet Eric Stager, Product Manager for Web and Mobile van Eaton, zich nog te herinneren. “Als we dan niet snel genoeg antwoord kregen, ging de order aan onze neus voorbij.”

Met de komst van PowerSource is dat allemaal verleden tijd. Het verkoopteam kan ter plekke zeer gedetailleerde informatie aan de klant verstrekken, zoals de precieze specificaties en de CAD-bestanden. “Sinds de komst van iPad neemt ons verkoopproces nog maar een paar minuten in beslag, in plaats van een paar dagen”, aldus Stager. iPad heeft echt het verschil gemaakt.”

Ook voor de andere markten heeft Eaton zelf apps ontwikkeld. Zo bevat POWEREDGE productinformatie, video’s en een winkelzoeker voor zowel de eigen medewerkers als de klanten uit de elektrobranche. FuelSaver laat zien hoeveel brandstof zou kunnen worden bespaard als een voertuig dat nu een versnellingsbak van een concurrent heeft, zou worden voorzien van een versnellingsbak van Eaton. Voor deze simulatie maakt de app gebruik van data die zijn verzameld onder reële rij-omstandigheden, waarbij echte chauffeurs een echte route hebben gereden. MyMPCV is een veilige en gebruiksvriendelijke app waarmee klanten de kritische elektrische belasting kunnen bewaken.

Dankzij dit soort zelfontwikkelde apps kan Eaton over de gehele linie concurrerender werken en beter inspringen op nieuwe ontwikkelingen. “Deze apps hebben onder meer geleid tot een efficiëntere verkoop, een geringer aantal telefoontjes naar kantoor en kostenbesparingen op het gebied van bedrijfsvoering en drukwerk. Daardoor kunnen onze verkoopmedewerkers en distributiepartners zelfstandiger te werk gaan”, zegt Stager.

“Dat we geen catalogi meer laten drukken maar alle informatie digitaal op iPhone en iPad bekijken, is een mooi voorbeeld van hoe we onze bedrijfsvoering hebben verduurzaamd.”

Bill Blausey, Senior Vice President en CIO van Eaton

Betere bedrijfsvoering met BYOD

De interne apps zijn slechts één factor van de succesvolle mobiele strategie van Eaton. Sinds het bedrijf is overgestapt op het BYOD-beleid (Bring your own device), zijn iPhone en iPad van nog grotere waarde geworden voor het bedrijf.

“Ik kan elk bedrijf aanraden om een BYOD-beleid in het leven te roepen”, zegt Bill Blausey, Senior Vice President en CIO. “De gedachte erachter is dat de medewerker het apparaat gebruikt waar hij het meest mee vertrouwd en daardoor het meest productief is.”

De medewerkers die hun eigen iOS-apparaat voor hun werk gebruiken, blijken meer plezier in hun werk te hebben en effectiever te zijn. Bovendien gaan ze voorzichtiger om met hun apparatuur, wat tot veel lagere ondersteuningskosten heeft geleid. “Al met al dus een prachtige uitkomst”, aldus Stager. “Onze werknemers zijn blijer, en trots dat ze bij Eaton werken.”

Ook de beveiliging is bij Eaton in uitstekende handen. Zo maakt de MDM-tool AirWatch gebruik van de beveiligingsvoorzieningen die in iOS zijn ingebouwd. “Sommige bedrijven voeren beveiligingsproblemen aan als reden om geen BYOD-beleid te voeren”, merkt Blausey op. “Maar juist met een platform als iPhone en iPad kun je dit soort mobiele apparatuur op precies dezelfde manier beheren als laptops en pc’s, namelijk met behulp van MDM-tools of ActiveSync. Bovendien blijken de uitgebreide beveiligingsvoorzieningen van de iOS-apparatuur zelf perfect aan te sluiten op onze eigen veiligheidsstandaarden.”

Duurzaam succes

De eigen apps van Eaton en de steeds bredere acceptatie van het BYOD-beleid binnen het bedrijf hebben geleid tot een hogere omzet en beter toegeruste medewerkers. Bovendien kunnen zowel de klanten als het bedrijf zelf hierdoor energie besparen. “Dat we geen vele duizenden catalogi meer laten drukken, maar alle informatie digitaal op iPhone en iPad kunnen bekijken is een mooi voorbeeld van hoe we onze bedrijfsvoering hebben verduurzaamd”, zegt Blausey.

“Nu de vraag naar energie alleen maar toeneemt en Eaton producten maakt die het energieverbruik optimaliseren en zo de kosten drukken, zijn we extra gemotiveerd om iPhone- en iPad-apps te ontwikkelen waarmee klanten onze producten kunnen beheren. Hiermee onderscheiden we ons van onze concurrenten en wordt ons nettoresultaat alleen maar beter”, voegt Goldstein daar nog aan toe.

“Van onze verkopers horen we dat hun investering in een iPad of iPhone zich meteen al bij het eerste klantcontact uitbetaalt”, zegt Stager. “Alle klanten zijn meteen enthousiast als onze jongens met hun iPhone of iPad in de aanslag binnenkomen. Ze weten dan namelijk dat ze direct antwoord op al hun vragen krijgen, en dat het een leuk en interactief gesprek wordt. iPad en iPhone hebben iets magisch in zich.”

Het bedrijf in vogelvlucht

  • Powermanagementbedrijf dat in 1911 is opgericht
  • Hoofdkantoor in Dublin
  • 102.000 werknemers, wereldwijd 300 vestigingen
  • Klanten in 175 landen
  • Jaaromzet van 21,8 miljard dollar
  • www.eaton.com

De apps op een rij

  • PowerSource verstrekt de verkopers van de hydraulische divisie alle benodigde verkoopinformatie en versnelt het verkoopproces.
  • POWEREDGE bevat productinformatie, video’s en een winkelzoeker voor zowel de klanten uit de elektrobranche als de verkoopteams.
  • FuelSaver geeft weer hoeveel brandstof zou kunnen worden bespaard met de transmissieproducten van Eaton.
  • MyMPCV is een veilige en gebruiksvriendelijke app waarmee klanten de kritische elektrische belasting kunnen bewaken.