PepsiCo

iPhone en iPad leveren goed werk.

“Dankzij iPhone en iPad werken we efficiënter en kunnen we eventuele problemen ondervangen.”

Brian Spearman, Senior Vice President van Go-To-Market and Service, PepsiCo North America Beverages

Meer dan honderd jaar geleden combineerde apotheker Caleb Bradham een aantal ingrediënten tot een fris, nieuw drankje – en kwam een van de bekendste merken ter wereld op de markt. Naast Pepsi produceert en verkoopt PepsiCo vandaag de dag wereldwijd merken als Gatorade, Mountain Dew, Tropicana, Quaker en Frito-Lay.

Om de frisdranken bij de consument te krijgen is een complex netwerk van distributiesystemen en logistieke processen nodig. Door de inzet van iPhone, iPad en een aantal interne apps ondervangt de frisdrankdivisie van PepsiCo mogelijke operationele knelpunten en worden zo snel en efficiënt mogelijk de juiste producten bij de juiste locaties bezorgd.

“In de VS rijden we dagelijks ongeveer 17.000 vaste bezorgroutes”, vertelt Brian Spearman, Senior Vice President Go-To-Market and Service van PepsiCo North America Beverages. “Het traject fabriek – magazijn – transport – winkel moet zo kort mogelijk zijn om aan alle vraag te kunnen voldoen. Dankzij iPhone en iPad werken we efficiënter en kunnen we eventuele problemen ondervangen.”

“Ik kan van alles opvragen: prijzen, planogrammen, samenwerkingsovereenkomsten, nieuwe contracten, noem maar op.”

Dimitri Papaevagelou, regionaal salesmanager PepsiCo North America Beverages

Tevredenheid troef

Voorheen begonnen onze chauffeurs en merchandisers hun dienst met het ophalen van hun dagrooster, met daarop de planning, bestellingen en taken per outlet, variërend van kratten uitladen tot nieuwe productdisplays inrichten. Als een winkel een bestelling wilde wijzigen of annuleren, was het een heel gedoe om dit voor elkaar te krijgen, want de chauffeurs waren lastig te bereiken.

“Als we een chauffeur op de weg niet te pakken konden krijgen, wisten we niet waar de zending precies was”, aldus Dimitri Papaevagelou, regionaal salesmanager van PepsiCo North America Beverages. “Je wist soms urenlang niet wat er aan de hand was.”

Om de merchandising en distributie zo goed mogelijk te stroomlijnen, ontwikkelde PepsiCo North America Beverages zijn eigen iPhone-app, Power4Merch. Via deze app wordt een merchandiser onmiddellijk gewaarschuwd als een chauffeur bij de winkel is gearriveerd, zodat hij erop kan toezien dat de bestelling snel wordt uitgeladen en in de juiste schappen komt te staan, klaar voor de klant.

“De werkdag van een merchandiser staat op zijn iPhone”, vertelt Mark Uppaluri, manager verkoopsystemen van PepsiCo North America Beverages. “Hij vult daarop zijn werktijden in en kan zijn planning, winkelgegevens en accountprofielen bekijken – alle relevante informatie staat erop.”

Probleemloos plannen

De managers op hun beurt houden op hun iPad een vinger aan de pols. Via twee apps op maat kunnen zij prijzen, planogrammen en contracten opvragen, en samen met Merchandising alle bestellingen coördineren. In de app Manager’s Briefcase hebben regionale salesmanagers toegang tot een elektronische versie van alle documenten die ze voor hun werk nodig hebben, zoals winkelaudits, coachingformulieren en automatische meldingen voor merchandisers.

“Managers kunnen direct op hun iPad taken toewijzen”, licht Uppaluri toe. “Er wordt automatisch een pushmelding naar de iPhone van de merchandiser gestuurd, zodat die weet dat hij een nieuwe activiteit heeft. Vroeger hingen we heel de dag aan de telefoon, moesten we op kantoor onze mail checken en papieren doornemen. Nu de managers een iPad hebben, begint en eindigt hun werkdag op de plek waar ze horen te zijn: bij hun team.”

Via een andere app, SPOTLight, hebben managers direct toegang tot hun bestanden op SharePoint. Papaevagelou: “Ik kan van alles opvragen: prijzen, planogrammen, samenwerkingsovereenkomsten, nieuwe contracten, noem maar op.”

“Nu ze deze apparaten en nieuwe apps gebruiken, zijn onze medewerkers apetrots op hun bedrijf. En ze kunnen onze klanten nog beter van dienst zijn.”

Mark Uppaluri, manager verkoopsystemen van PepsiCo North America Beverages

Snel ontwikkeld, veilig uitgerold

De ontwikkeling van de apps verliep zonder problemen, aldus Uppaluri: “We konden heel gemakkelijk mooie, aantrekkelijke apps maken voor onze eindgebruikers. Binnen vier maanden nadat we voor het eerst iets op Apple apparatuur gingen ontwikkelen hadden we al een app die klaar was om in productie te worden genomen.”

iPhone en iPad sloten prima aan op de IT-systemen van PepsiCo, dus het uitrollen en de beveiliging verliepen probleemloos. “We hoefden alleen de apparaten aan ons ecosysteem te koppelen, en dat werkte prima”, licht Uppaluri toe. “We gebruiken Mobile Device Management van AirWatch om onze apps veilig uit te rollen en te beheren. Voor de beveiliging volstaan de ingebouwde voorzieningen van iPhone en iPad.”

Een verfrissende verandering

Door de inzet van iPhone, iPad en interne apps is het distributie- en merchandisingwerk van de managers en buitendienstmedewerkers van de frisdrankdivisie van PepsiCo sneller, eenvoudiger en efficiënter geworden.

“Het komt in onze branche niet zo vaak voor dat een bepaalde innovatie in één klap zoveel verandert”, vertelt Spearman, “maar iPhone en iPad hebben een vergaande impact gehad op onze communicatie, dienstverlening en productiviteit. We zijn allemaal laaiend enthousiast.”

“iPhone en iPad zijn licht, draagbaar en ongelofelijk snel. Een feest in het gebruik”, aldus Uppaluri. “Nu ze deze apparaten en onze eigen nieuwe apps gebruiken, zijn onze medewerkers apetrots op hun bedrijf – en ze kunnen onze klanten nog beter van dienst zijn.”

Het bedrijf in vogelvlucht

  • Opgericht in 1965
  • Hoofdkantoor in Purchase, New York
  • Meer dan 300.000 werknemers wereldwijd
  • www.pepsico.com

De apps op een rij

Interne apps op maat:

  • Met Power4Merch kunnen merchandisers hun planning en informatie over winkels en displays opvragen.
  • Manager’s Briefcase stelt managers in staat om leveringen, planningen en klantcontracten te beheren.
  • SPOTLight geeft toegang tot bestanden op SharePoint, zoals presentaties en video’s.

Meer profielen voor iPad in het bedrijfsleven.Meer profielen voor iPad in het bedrijfsleven.