The Procter & Gamble Company

Innovaties in het dagelijks leven met iPhone en iPad.

“Dankzij iPhone en iPad kunnen al onze verkoopmedewerkers over de hele wereld een stap voorwaarts zetten. Ze zijn productiever, hebben meer plezier in hun werk en staan op een andere manier met elkaar in contact.”

Bob Fregolle, Global Customer Business Development Officer van P&G

Ongeveer 65% van de totale wereldbevolking gebruikt producten van Procter & Gamble, variërend van schoonmaakartikelen tot producten voor persoonlijke verzorging. Innovatieve producten uit de stal van P&G zijn onder andere Ivory, Pampers, Ariel en Crest, de allereerste tandpasta met fluoride. Meer dan 175 jaar na de oprichting van het bedrijf groeit het nog steeds. Tegenwoordig zet het daarvoor twee andere innovatieve producten in: iPhone en iPad.

“P&G streeft ernaar producten van superieure kwaliteit op de markt te brengen die bijdragen aan het verbeteren van het leven van consumenten over de hele wereld”, zegt Bob Fregolle, Global Customer Business Development Officer. “En iPhone en iPad hebben in grote mate bijgedragen aan het verwezenlijken van deze missie.”

Internationale expansie

P&G ontstond in 1837 in Cincinnati toen kaarsenmaker William Procter en zeepmaker James Gamble hun krachten bundelden. Binnen 25 jaar bedroeg de jaaromzet van het bedrijf al meer dan 1 miljoen dollar. Tegenwoordig genereren 25 van de 50 grootste merken van het bedrijf elk afzonderlijk een nettojaaromzet van meer dan 1 miljard dollar.

Vandaag de dag is P&G is een multinational die overal ter wereld actief is, iets wat prachtig wordt geïllustreerd door de uitstekende resultaten in China. “In China zijn onze merken verkrijgbaar in 1,5 miljoen winkels”, aldus Jevons Ding, Sales Director of Customer Business Development van P&G China.

“Bij Procter & Gamble hebben innovatie en technologie altijd hoog in het vaandel gestaan, dus dat geldt nu ook voor onze activiteiten in China. Dankzij nieuwe technologieën als iPad en iPhone hebben we het leven van consumenten in China verbeterd.”

Jevons Ding, Sales Director of Customer Business Development van P&G China

Overal een app voor

Ter ondersteuning van alle teams die wereldwijd actief zijn, heeft P&G inmiddels meer dan 50 eigen iOS-apps ontwikkeld. “We hebben meer dan 25.000 iPhones en iPads ingezet, in alle lagen van ons bedrijf”, vertelt Jim Fortner, VP of IT Development, Operations and Architecture. “Het iOS-platform is heel veilig en betrouwbaar gebleken. En het ontwikkelproces is heel rechttoe-rechtaan, waardoor we binnen vier tot zes weken een app in elkaar kunnen zetten.”

iFactBook en PeopleFinder zijn twee belangrijke apps die bij P&G in omloop zijn. iFactBook is bedoeld voor managers en geeft alle bedrijfsgegevens in realtime weer. PeopleFinder is een adresboek waarin alle medewerkers staan vermeld. Voor het verkoopteam van P&G is er een complete set apps waarmee ze samen met de winkeliers kunnen bekijken hoe ze de omzet kunnen verhogen. Deze omzetgerichte apps geven tegelijkertijd ook een overzicht van de verkoopcijfers én inzicht in wereldwijd consumentengedrag.

“Met iPad kunnen de verkoopmanagers hun verkopers aansturen en tegelijkertijd de productomzet in de winkels in het oog houden”, zegt Ding. “Onze verkoopmedewerkers gebruiken iPad om onze producten aan klanten te laten zien. We kunnen per winkel zien hoeveel van onze producten in de schappen staan, dus als een product beter verkoopt dan we hadden ingeschat, kunnen we de aanvoer opvoeren zodat niemand misgrijpt.”

De verkoopvertegenwoordigers hadden vroeger zware mappen met alle informatie op papier bij zich. Die informatie was steeds snel achterhaald, en bovendien was het lastig om de juiste gegevens bij elkaar te zoeken. “Nu gaat het totaal anders. De verkoopvertegenwoordiger loopt de winkel in, haalt op iPad de realtime-bedrijfsinformatie binnen en weet vervolgens direct waar de distributie, uitstalling of prijsstelling te wensen overlaat”, aldus Fregolle. “Dankzij iPhone en iPad kunnen al onze verkoopmedewerkers over de hele wereld een stap voorwaarts zetten. Ze zijn productiever, hebben meer plezier in hun werk en staan op een andere manier met elkaar in contact, allemaal dankzij deze bijzondere hulpmiddelen.”

iOS en de toekomst

Nu P&G iPhone, iPad en de eigen bedrijfsapps volledig heeft omarmd, is het bedrijf helemaal toegerust voor het volgende innovatietijdperk. “Elke dag opnieuw dragen we met onze producten bij aan de verbetering van het leven van onze consumenten”, zegt Fregolle. “Bij de ontwikkeling en distributie van onze hoogwaardige producten staat innovatie voorop. Dankzij iPad en iPhone kunnen we de verschillende datastromen nu aan elkaar koppelen. Dat scheelt niet alleen veel papier, maar levert ook nog een veel belangrijker pluspunt op: hierdoor houden we meer tijd over voor onze klanten.”

“In die 23 jaar dat ik werkzaam ben in de ICT is dit toch wel een hoogtepunt”, zegt Fortner. “Ik zie een toekomst voor me waarin een belangrijke rol is weggelegd voor iPhone en iPad, en waarin iedereen zakendoet via het iOS-platform.”

Het bedrijf in vogelvlucht

  • Hoofdkantoor in Cincinnati
  • 120.000 werknemers in 75 landen
  • Bereik van 4,6 miljard consumenten wereldwijd
  • 25 merken met elk een omzet van meer dan 1 miljard dollar
  • www.pg.com

De apps op een rij

  • iFactBook is bedoeld voor managers en geeft de belangrijkste bedrijfsgegevens in realtime weer.
  • Binder is bedoeld voor de verkoopteams van P&G die contact hebben met winkeliers, met het verhogen van de omzet als belangrijkste oogmerk.
  • Order en Audit zijn eveneens bedoeld voor de verkoopteams van P&G. Hierin kunnen ze bestellingen opnemen en winkelaudits uitvoeren.
  • PeopleFinder is bedoeld voor alle medewerkers van P&G. Hiermee kunnen ze de contactgegevens van alle collega’s opvragen.