Sonic Automotive

Groei stimuleren met iPhone en iPad.

“We gebruiken iPhones, iPads, iPad mini’s en interne apps om onze klanten beter van dienst te zijn. En dat werkt uiteindelijk door in onze winstgevendheid.”

Scott Smith, President en Chief Strategic Officer, Sonic Automotive

Sonic Automotive is een van de grootste autodealers van de Verenigde Staten. Per jaar verkoopt het bedrijf 250.000 nieuwe en gebruikte auto’s. Zaken als onderdelen, onderhoud, garantie, schadeherstel en financiering horen ook bij het pakket. Dankzij iPhone, iPad en interne apps voor medewerkers en managers verlopen de verkoop en dienstverlening bij Sonic sneller en efficiënter.

Sonic is in 1997 opgericht door Bruton Smith, die ook aan het roer staat van motorsportgigant Speedway Motorsports, en zijn zoon Scott Smith, huidige President en Chief Strategic Officer. “Wij gebruiken iPhones, iPads, iPad mini’s en interne apps om onze klanten beter van dienst te zijn”, vertelt Scott Smith. “En dat werkt uiteindelijk door in onze winstgevendheid.”

iOS-apparaten en interne apps zijn cruciaal geweest voor de snelle groei van het bedrijf. Bijvoorbeeld voor het stroomlijnen van processen, de communicatie binnen het dealernetwerk en een optimale dienstverlening aan de klant.

“Vertrouwen en tijd zijn twee belangrijke factoren voor klanten die een auto willen kopen”, verklaart Heath Byrd, Executive Vice President en Chief Financial Officer. “Door iPads en iPhones te gebruiken komen we hen daarin tegemoet. Bij de meeste dealers neemt het verkoopproces vier tot vijf uur in beslag. Dat willen we terugbrengen tot één uur.”

“Vertrouwen en tijd zijn twee belangrijke factoren voor klanten die een auto willen kopen. Door iPads en iPhones te gebruiken komen we hen daarin tegemoet.”

Heath Byrd, Executive Vice President en CFO, Sonic Automotive

Vlotte verkoop en reparaties

Sonic heeft zelf iPhone- en iPad-apps ontwikkeld om zowel de verkoop als het onderhoud te bespoedigen. Daarmee kunnen dealers in een handomdraai ingewikkelde prijsberekeningen en voorraadcontroles doen.

In de voorraad-app Virtual Lot kunnen medewerkers snel naar auto’s zoeken, niet alleen in hun eigen vestiging maar bij alle Sonic-dealers. Met enkele tikjes vindt Sonic de beste optie voor elke klant. Zo kan het bedrijf meer keuzemogelijkheden bieden dan zijn concurrenten. “Tot anderhalf jaar geleden hield elke dealer zijn eigen voorraad bij”, aldus Scott Smith. “Nu hebben we één centraal Sonic-voorraadsysteem.”

SIMS (Sonic Inventory Management System) is een interne app die het taxatieproces van occasions sterk heeft vereenvoudigd. “We nemen foto’s met iPad of iPhone en voeren het kenteken, de kilometerstand en eventuele bijzonderheden in”, vertelt Sanjay Prakash, General Manager van Town and Country Toyota Scion, een van de grootste dealers van Sonic Automotive. “Die informatie sturen we naar het hoofdkantoor, waar de auto snel wordt getaxeerd.”

Voor reparaties en garantiewerk is de app Service Pad ontwikkeld. “Vroeger moest de klant naar binnen om aan een tafel de papierwinkel af te handelen”, legt Byrd uit. “Nu lopen onze medewerkers met hun iPad naar een klant toe en noteren ze direct bij de auto in Service Pad wat er precies moet gebeuren.”

Met deze veelzijdige interne apps kunnen de verkopers van Sonic voor elke klant snel de juiste producten en diensten vinden. “Op hun iPad hebben onze verkopers alle gegevens paraat”, aldus Prakash. “Denk aan informatie over de auto, prijs, inruilwaarde, rente, acties, financiering en natuurlijk hoeveel dezelfde auto elders kost.”

Ook voor de klanten heeft Sonic een app gemaakt, die gratis in de App Store kan worden gedownload. In Sonic Auto Search kunnen klanten opzoeken welke auto’s in voorraad zijn, prijzen en betalingstermijnen berekenen en zich alvast inlezen voordat ze naar een dealer gaan.

“Op hun iPad hebben onze verkopers alle gegevens paraat. Denk aan informatie over de auto, prijs, inruilwaarde, rente, acties, financiering en natuurlijk hoeveel dezelfde auto elders kost.”

Sanjay Prakash, General Manager, Town and Country Toyota Scion

Een streepje voor op de concurrentie

De iPhones, iPads en apps van Sonic Automotive zijn niet alleen bedoeld om klanten te helpen bij het vinden van de perfecte auto. “Klanten die ons met onze iPads en iPhones aan het werk zien, weten dat wij het anders aanpakken dan onze concurrenten”, stelt Prakash. “Ze weten dat ze bij ons sneller een keuze kunnen maken zodat ze niet de hele dag in een showroom hoeven rond te hangen. Bovendien kunnen we zo sneller op marktontwikkelingen inspelen.”

“De toekomst lacht Sonic toe”, concludeert Byrd. “We willen de manier waarop mensen auto’s kopen op een hoger plan tillen, en dat willen we realiseren met iPad en iPhone. We gaan het helemaal anders aanpakken.”

Het bedrijf in vogelvlucht

De apps op een rij

  • Virtual Lot kan worden gebruikt om in de voorraad van meerdere dealers te zoeken.
  • Sonic Inventory Management System (SIMS) – Verzamelt informatie om snel de inruilwaarde van een auto te berekenen.
  • Service Pad – Eenvoudig reparatieorders opstellen bij de dealer.
  • Mobile BI – Dagelijkse BI-updates voor dealers.
  • Sonic Auto Search – Voor klanten, om het aanbod bij Sonic-dealers te bekijken.

Meer profielen voor iPad in het bedrijfsleven.Meer profielen voor iPad in het bedrijfsleven.