Door en door kleurrijk.

Kleur is van oudsher een middel om jezelf te uiten. Een onmiskenbaar verlengstuk van wie je bent. Precies om die reden is iPhone er nu ook in kleur. En precies daarom keurden we eerst duizenden ogenschijnlijk acceptabele kleuren af, voordat we ‘ja’ zeiden tegen een ongekend mooi en helder vijftal. Werkelijk alles is kleur als je iPhone 5c gebruikt. Van hoe ’ie eruitziet tot hoe ’ie werkt, en hoe jij je erdoor voelt. Daarom was een simpel verfje niet genoeg, maar zit de kleur er door en door in.

Om de kleur helemaal tot z’n recht te laten komen, moesten we onze visie op plastic herzien.

De rijke en specifieke kleur die we voor iPhone 5c voor ogen hadden, was simpelweg niet mogelijk met metaal. Maar we wilden zeker ook geen imitatie van zo’n typische, fragiele plastic telefoon. Daarom bouwden we iPhone 5c rond een stalen frame dat meteen ook de antenne is. Dit wordt in losse delen aan het plastic bevestigd en vervolgens via laserlassen perfect passend gemaakt. Zo ontstaat één geheel dat lekker stevig in de hand ligt. Anders dan elke andere plastic telefoon die je ooit vast hebt gehad. iPhone 5c voelt net zo uitgesproken aan als ’ie eruitziet.

Net zo opvallend als de aanwezigheid van kleur is de afwezigheid van compromissen.

Z’n uiterlijk is misschien nieuw, maar al het andere van iPhone 5c voelt meteen vertrouwd. Dat is logisch, want hij heeft alles wat iedereen zo fijn vindt aan iPhone 5. En meer. De door Apple ontworpen A6-chip levert indrukwekkende prestaties, ook op grafisch gebied. Toch is de chip ongelooflijk energiezuinig, zodat je je iPhone de hele dag door kunt gebruiken. Zonder zorgen over je batterij. Met de 8-megapixel iSight-camera kan wie dan ook, waar dan ook waanzinnige foto’s maken. En het 4‑inch Retina-display staat garant voor heldere, levendige beelden. Het was nooit onze bedoeling om gewoon een gekleurde telefoon te maken. We wilden gewoon laten zien wat iPhone allemaal nog meer kan zijn.

iOS 7 en iPhone 5c – een mooi voorbeeld van hoe je software en hardware optimaal op elkaar af kunt stemmen.

Van de strakke, weloverwogen symbolen tot de achtergronden in bijpassende kleuren die door het beginscherm lijken te stralen: in iOS 7 is kleur overal vertegenwoordigd. En daar is goed over nagedacht. iOS 7 is ontworpen met het oog op de kleuren van iPhone 5c. Zo is het gebruik niet alleen prettiger, maar voelt het ook persoonlijker aan.

Ook de manier waarop iOS 7 je dagelijkse activiteiten opvrolijkt is opmerkelijk. Je foto’s worden bijvoorbeeld automatisch voor je geordend op basis van de locatie en tijd van elke foto. Video’s, documenten en contacten kon je altijd al als bijlagen bij tekstberichten en e‑mails versturen. Met AirDrop kun je ze nu ook direct draadloos delen met de mensen om je heen. iOS 7 zorgt er zelfs voor dat webpagina’s prettiger lezen: Safari doet een stapje terug zodat jij minder browser en meer inhoud ziet. iOS 7 is speciaal ontworpen om iPhone 5c nog prettiger, kleurrijker en leuker te maken.