iSight. ’s Werelds populairste camera. En daar zijn goede redenen voor.

Elke dag worden er met iPhone meer foto’s gemaakt dan met welke andere camera dan ook. En dat is omdat er erg goed is nagedacht over de iSight-camera. Zodat iedereen indrukwekkende foto’s kan maken. Overal en altijd.

Bekijk de iSight-camera-video Bekijk foto’s die metiPhone 5s zijn genomen

Niet gewoon een geweldige smartphonecamera. Gewoon een geweldige camera.

Wat de iSight-camera zo bijzonder maakt, is dat je foto’s er geweldig uitzien zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Het is gewoon een kwestie van kijken en schieten. Je iPhone kiest de ideale instellingen en weet hoe krachtig de flits moet zijn – en hij herkent automatisch gezichten in een groep. Er zijn geavanceerde technologieën gebruikt die speciaal zijn ontworpen voor de hardware en de software van de camera. Het is logischer je iPhone te leren hoe hij geweldige foto’s maakt dan mensen te leren hoe ze professionele foto’s moeten maken.

De nieuwe iSight-camera op iPhone 5s bouwt voort op de iPhone 5-camera. En dat merk je aan alles. Hij registreert prachtige beelden met 8 megapixels. En ze zijn zo mooi omdat de nieuw ontworpen camerasensor grotere sensorpixels mogelijk maakt. Met grotere pixels krijg je betere foto’s. En dat is precies wat we in gedachten hadden met de innovaties die we in de nieuwe iSight-camera op iPhone 5s hebben ingebouwd.

Grotere sensor. Grotere pixels. Groter diafragma.

Licht is een van de belangrijkste factoren voor een goede foto. Het gaat niet alleen om de belichting van je onderwerp, maar ook om de lichtgevoeligheid van je camerasensor. Het werkt als volgt. Een camerasensor, en de pixels op die sensor, verzamelen licht. Hoe groter de sensor en hoe groter de pixels, des te meer licht er wordt verzameld. En dat vertaalt zich in beelden die beter en helderder zijn, met meer getrouwe kleuren en minder ruis.

iPhone 5s is voorzien van een geavanceerde sensor die het gebied dat voor pixels beschikbaar is, vergroot met 15 procent – en toch in de ongekend dunne iPhone past. Ook de pixels zijn groter: 1,5 micron om precies te zijn. Daarnaast hebben we het diafragma van de camera groter gemaakt. Met ƒ/2.2 wordt nu nog meer licht doorgelaten. Dankzij deze indrukwekkende combinatie van factoren is het gelukt de lichtgevoeligheid van de iSight-camera op iPhone 5s met wel 33 procent te verhogen. Het resultaat is dat jij altijd de mooiste foto’s maakt.

55s
33 procent meer licht verzameld door de sensor
15 procent
grotere 8‑megapixel sensor
33 procent
hogere licht-gevoeligheid

Intelligente True Tone-flitser.

Met de nieuwe True Tone-flitser beschikt de iSight-camera over mogelijkheden die uniek zijn in de wereld van de smartphones. Het systeem bestaat uit twee led’s, een witte en een amberkleurige. Maar die flitsen niet zomaar tegelijk. Als je een foto neemt en de flitser geactiveerd is, maakt de iSight-camera gebruik van software-algoritmen om de kleurtemperatuur van de omgeving te beoordelen. Zo kan iPhone 5s bepalen welk percentage en welke intensiteit wit licht versus amberkleurig licht je nodig hebt – waarbij er meer dan duizend unieke combinaties mogelijk zijn. Het resultaat is een prachtig beeld met levensechte kleuren. Niet te koel. Niet te warm. Betere lichte delen. Meer natuurlijke huidskleuren. En datzelfde geldt voor de iSight-video’s die je opneemt.

De True Tone-flitser zorgt voor meer getrouwe kleuren.

Snellere focus. Sneller schieten. Burst-modus.

Bij sommige foto’s maakt snelheid alle verschil. De snellere en krachtigere A7-chip in iPhone 5s heeft een nieuwe beeldsignaalverwerking. Deze door Apple ontworpen voorziening is geïntegreerd in de iSight-hardware en camerasoftware, en zorgt voor snellere beeldregistratie en een autofocus die tot 2x sneller reageert.*

De beeldsignaalverwerking en snellere sensor maken de burst-modus mogelijk, wat een geweldige optie is als je onderwerp in beweging is. In de burst-modus maak je continu tien foto’s per seconde, zodat je honderden foto’s kunt maken en geen moment hoeft te missen. Achter de schermen zijn intelligente software-algoritmen actief om alle shots in realtime te analyseren, scherpte en helderheid te vergelijken, en zelfs te beoordelen of iemand de ogen gesloten heeft. Vervolgens doet je iPhone suggesties voor individuele foto’s of een reeks foto’s die je waarschijnlijk het best zullen bevallen.

In de burst-modus worden tien foto’s per seconde genomen.

De burst-modus is ook ideaal om een hele actiereeks vast te leggen. En dat betekent dat je moeiteloos de spectaculairste skatestunts van je vrienden kunt fotograferen. Van begin tot eind. Zo heb je de perfecte beelden bij je verhaal.

Automatische beeldstabilisatie.

Iedereen heeft weleens last van een onvaste hand of bewegingsonscherpte. En dan gooi je uiteindelijk foto’s weg die eigenlijk geweldig hadden kunnen zijn. Met automatische beeldstabilisatie voorkom je dit probleem. De stabilisatie werkt als volgt. Er worden vier foto’s met korte belichtingstijd achter elkaar genomen. Vervolgens worden de beste gedeelten van die foto’s gecombineerd tot één enkel beeld met zo min mogelijk ruis en beweging.

Prachtige panorama’s.

Met één veegbeweging kun je de panoramafunctie starten en een legendarische foto maken. Als je iets fotografeert met variërende lichtomstandigheden, zoals de zon die over een bergrug beweegt, past iPhone 5s de belichting tijdens het pannen automatisch aan voor lichte en donkere delen. En je legt je scène vast met een indrukwekkende 30 beelden per seconde – dat is maar liefst 50 procent sneller dan met iPhone 5.

Vaste belichting
Dynamische automatische belichting

HD video opname

Met iSight maak je ongelooflijke foto’s. En je video’s worden net zo ongelooflijk. Je legt je moment vast in spectaculaire 1080p HD. Je kunt gewoon foto’s nemen terwijl je filmt. En als je wat drama wilt toevoegen, gebruik je een slowmotioneffect. Wat je ook filmt, saai wordt het nooit.

120
beelden per seconde
25 procent
van de afspeelsnelheid
3x
live-videozoom

Slowmotionvideo.

Het kan een intense ervaring opleveren om een video in slowmotion te bekijken. Of het nu een landende snowboarder is of een hond die zijn staart achterna zit, in een slowmotionvideo wordt het dramatische – en soms humoristische – gehalte een stuk hoger. Met de slowmotionfunctie op iPhone 5s neem je video op in 720p met 120 beelden per seconde. Als je klaar bent, kies je het gedeelte dat je wilt vertragen, en dat fragment wordt dan met een kwart van de snelheid afgespeeld. Je kunt altijd een ander deel kiezen om te vertragen, en je kunt je creatie zelfs uitwisselen met je vrienden.

Live-videozoom.

De mogelijkheid om met een knijpbeweging in te zoomen bij het nemen van foto’s, werkt nu ook met video’s. Met iOS 7 op iPhone 5s kun je op je onderwerp inzoomen – tot 3x – terwijl je aan het filmen bent. Zo leg je de nadruk precies waar jij wilt.

iOS 7 en de iSight-camera

De Camera-app in iOS 7 geeft je meer manieren om leuke momenten vast te leggen. En met de Foto’s-app kijk je ze allemaal heel eenvoudig terug.

Camera-app

In de Camera-app in iOS 7 vind je alle cameraopties bij elkaar: foto, panorama, vierkant, video en slowmotion. Een veegbeweging is genoeg om iets vast te leggen op de manier die jij wilt. Met de acht door Apple ontworpen filters kun je je creativiteit de vrije hand geven. Je kiest een filter en ziet gelijk hoe het resultaat wordt, al voor je de foto neemt. Maar je kunt ook later een filter toepassen. En als je het idee hebt dat geen filter het beste filter is, kun je het weer verwijderen. Je hebt alle artistieke vrijheid.

Foto’s-app

Met Momenten, Verzamelingen en Jaren, slimme groeperingen van je foto’s en filmpjes op basis van tijd en plaats, kun je sneller en eenvoudiger – en leuker – dat ene moment terugvinden. In Verzamelingen vind je bijvoorbeeld je trip naar Californië. En in je Californië-verzameling bevinden zich aparte Momenten: Hollywood Boulevard, de baai van San Francisco en Yosemite National Park. En als je echt terug in de tijd wilt, tik je op de Jaren-weergave. Bereid je wel voor op een verrassing. Al je foto’s en video’s vullen je scherm in een mozaïek dat een kunstwerk op zich is.

Meer informatie over iOS 7

iCloud-fotodelen

Via een gedeelde fotostream in iCloud kun je al je dierbare momenten delen met de mensen die je dierbaar zijn. Op hun beurt kunnen zij dankzij iOS 7 hun eigen foto’s, video’s en opmerkingen in jouw stream zetten. Dat alles komt dan automatisch bij iedereen op hun iOS-apparaten te staan. Video’s mogen maximaal vijf minuten lang zijn; ze zijn te bekijken in een kwaliteit tot 720p HD. Voor een handig overzicht van de laatste updates van al je gedeelde streams bekijk je de activiteitenweergave in Foto’s.

Meer informatie over iCloud