iOS en de nieuwe IT.

Overal ter wereld zetten vooruitstrevende IT-bedrijven in op productiviteit door hun medewerkers te laten werken met iPhone en iPad. Het beheer van iOS-devices in een bedrijfsnetwerk is zeer eenvoudig, waardoor IT-afdelingen zich kunnen richten op hun belangrijkste taken: gebruikers ondersteunen en innovatie stimuleren.

De beste gebruikerservaring.

Beluister hoe overal ter wereld vooruitstrevende organisaties de gebruiker centraal stellen in hun IT-strategie.

Overgang naar de nieuwe IT.

Er is iets veranderd in de wereld van het bedrijfsleven. IT-afdelingen zien nu in dat ze zich moeten richten op het bieden van optimaal gebruiksgemak. Dit zorgt ervoor dat medewerkers zich gewaardeerd voelen, meer mogelijkheden hebben en productiever zijn.

“Vroeger waren IT-voorzieningen er vooral om de backoffice te ondersteunen. Nu maken ze het werk van de frontoffice mogelijk.”

Glenn Morgan
Head of Digital Business Transformation bij International Airways Group

Kijk wat British Airways te zeggen heeft over de veranderde rol van IT.

Gebruikers zelf hun device laten configureren.

Voor het beheer van nieuwe devices stappen IT-organisaties steeds vaker af van gecentraliseerde systeemkopieën en uitgebreide servicewerkzaamheden. Met iOS kunnen medewerkers namelijk zelf hun device configureren en naar eigen inzicht inrichten. Hierdoor dragen de gebruikers actief bij aan het slagen van de implementatie en kunnen de IT-medewerkers zich richten op innovatie binnen het bedrijf.

Boston Scientific vertelt over het voordeel van de persoonlijke aanpak.

“We hadden bij de distributie van de iPads nog geen concreet idee van hoe we ze zouden gaan implementeren. We wilden namelijk dat onze werknemers hun eigen iTunes-account zouden gebruiken.”

Rich Adduci
Chief Information Officer bij Boston Scientific

Apps waarbij de gebruiker centraal staat.

Mobiliteit draait niet langer om logge applicaties. Tegenwoordig worden apps vanuit een totaal ander perspectief ontwikkeld. Gebruiksgemak staat centraal, dus apps moeten vooral intuïtief en doelgericht zijn. Met de nieuwe IT-benadering proberen medewerkers graag nieuwe apps uit, en als die goed bevallen praten ze erover. Zo verspreiden apps zich razendsnel binnen een organisatie.

“De gebruikerservaring is van essentieel belang. We waren op zoek naar mensen die zich richten op industrieel ontwerp.”

Michael Nilles
Chief Information Officer bij Schindler

Bij Schindler bespreken ze het belang van design voor het gebruiksgemak.

Productiviteit voor iedereen.

Binnen de huidige IT is altijd uitgegaan van een “one size fits all”-benadering voor beheer. In de nieuwe IT wordt beheer geminimaliseerd en krijgen gebruikers de mogelijkheid om zelf de oplossingen te vinden die voor hen het best werken. Hierdoor behouden organisaties een fijnmazige controle over de bedrijfsgegevens zonder voorzieningen in te perken of functies uit te schakelen. Met deze bewegingsruimte kunnen werknemers productiever zijn dan ooit.

Luister naar wat SKF te zeggen heeft over hoe ze hun gebruikers meer vrijheid geven.

“We hebben besloten om zo min mogelijk beperkingen op te leggen en zo veel mogelijk vrijheid te bieden, omdat we weten dat geen twee gebruikers hetzelfde zijn.”

Christoffer Malm
Head of The Connectivity Room bij SKF

Bekijk alle interviews uit de serie.

Luister naar ervaringen en inzichten van managers en IT-beheerders op het gebied van implementatie.

Bekijk de IT Talks in iTunes