Geen tijd meer om je te vervelen.

Met de 5-megapixel iSight‑camera leg je elk moment vast. Je kunt een speelfilm maken van je eigen filmpjes of je favoriete albums afspelen in iTunes. Ook kun je onbeperkt berichten versturen en slimmer internetten. Je kunt zoveel doen met iPod touch dat je je nooit meer zult vervelen.

Camera

Met de 5-megapixel iSight-camera maak je prachtige foto’s en video’s. Maak spectaculaire panorama’s. Of doe het helemaal anders met de vierkantmodus. En gebruik een van de acht live-filters.

iMovie

Je zelfgemaakte filmpjes zet je in een handomdraai om in een HD-film of trailer in de beste Hollywood-traditie, compleet met professionele effecten en een soundtrack. Met iMovie Theater kun je al je films bekijken op je iPad, iPhone, iPod touch en Mac, en via Apple TV zelfs op je HD-tv. En zodra de film klaar is voor het grote publiek kun je ’m rechtstreeks delen op bijvoorbeeld YouTube, Facebook of Vimeo.1

Meer informatie over iMovie

GarageBand

Met de verschillende Touch- en Smart-instrumenten kun je op een verbazingwekkend eenvoudige en vooral ook leuke manier muziek maken op je iPod touch. Het is zelfs mogelijk om in GarageBand met andere muziekapps te werken of live opnamen te maken met de ingebouwde microfoon. Je kunt tot wel 32 sporen opnemen, bewerken en mixen. Deel ze vervolgens met je buurman - of met de hele wereld. GarageBand op je iPod touch is je eigen draagbare studio.1

Meer informatie over GarageBand

Pages

In Pages heb je de beschikking over geavanceerde tools voor het schrijven, bewerken en opmaken van tekst, waarmee je de mooiste documenten, nieuwsbrieven, verslagen en nog veel meer kunt maken. Je kiest een sjabloon en voegt dynamische tabellen en grafieken toe. Vervolgens stuur je je document naar je collega’s of vrienden.1

Meer informatie over Pages

Numbers

De tijd van de saaie spreadsheets is definitief voorbij. In Numbers kun je aan de slag met meer dan dertig door Apple ontworpen sjablonen. Met geavanceerde, maar toch gemakkelijk te gebruiken formules, en intuïtieve tools waarmee je gegevens creatiever kunt weergeven dan ooit tevoren.1

Meer informatie over Numbers

Keynote

Elke presentatie wordt een belevenis dankzij de veelzijdige grafische tools waarmee de ene dia nog mooier wordt dan de andere. Je begint met een van de 30 door Apple ontworpen thema’s. Dan voeg je foto’s, interactieve diagrammen en filmische overgangen toe. Via AirPlay kun je je creatie vervolgens draadloos presenteren, vanaf je iPad, iPhone of iPod touch op een HD-tv.1

Meer informatie over Keynote

Mail

Ook als je meerdere accounts hebt, kun je moeiteloos mails versturen, ontvangen en beantwoorden. Blader met één veegbeweging door je inbox en open bijlagen met een simpele tik. Je kunt zelfs heel overzichtelijk complete conversaties volgen. En door je iPod touch een kwartslag te draaien schakel je over op breedbeeldweergave. Alles is haarscherp en goed leesbaar op het Retina-display.

Berichten

Verstuur gratis berichten via wifi naar iedereen met een iPod touch, iPhone, iPad of Mac. Voeg foto’s of video’s toe. Deel locaties en koppelingen. Of stuur razendsnel contactgegevens door. Naar één persoon of in één keer naar een hele groep bekenden.

Meer informatie over Berichten

Muziek

Al je favoriete nummers, artiesten en albums bij elkaar in je iTunes-bibliotheek. Maak je eigen afspeellijsten. En gooi alles door elkaar met ‘Shuffle’.

FaceTime

Met FaceTime kun je audio- en videogesprekken voeren via wifi met een iPod touch, iPhone, iPad of Mac.2 Gebruik de FaceTime-camera aan de voorkant om te chatten. Schakel over naar de iSight-camera aan de achterkant om te laten zien wat jij ziet.

Video’s

Zet een HD-filmpje op tijdens je ontbijt. En kijk gewoon verder in de bus. Op het Retina-display heb je geen last van zwarte balken, dus je ziet alles zoals het bedoeld is: in breedbeeldformaat.

Foto’s

Met de volledig vernieuwde Foto’s‑app kun je je favoriete foto’s – en foto’s waarvan je het bestaan al lang was vergeten – voortaan heel eenvoudig terugvinden. En als je een mooi plaatje hebt gemaakt, kun je dat nog mooier maken met de nieuwe bewerkingstools. Alle foto’s en video’s die je maakt, worden in de iCloud-fotobibliotheek bewaard zodat ze toegankelijk zijn vanaf al je devices en via iCloud.com.

Meer informatie over Foto’s

Game Center

Met Game Center is de wereld jouw speelhal. Daag je vrienden aan de overkant van de straat uit. Of iemand aan de overkant van de oceaan. Als je ze allemaal hebt verslagen, kun je op de ranglijsten je scores bekijken.

App Store

In de App Store vind je meer dan één miljoen veelal gratis apps waarmee je zo ongeveer alles kunt doen wat je maar kunt bedenken.3 Blader door uitgelichte apps of categorieën als muziek, onderwijs en kinderen. Of tik op ‘Vlakbij’ voor een lijstje met apps op basis van je locatie.

Meer informatie over apps in de App Store

iTunes Store

Met miljoenen nummers en duizenden HD-films om uit te kiezen, vind je in de iTunes Store al snel je oude bekenden en ontdek je meteen nieuwe favorieten. En met iCloud kun je alles wat je koopt op al je apparaten bekijken en beluisteren.

Meer informatie over iCloud

Safari

Dit is internetten zoals het bedoeld is. Pagina’s zien er scherp en duidelijk uit, en worden zo goed als direct geladen. Tik op het Reader-symbool om webartikelen te lezen zonder advertenties of andere storende elementen. En bekijk alles van je leeslijst op al je apparaten, zelfs als je geen werkende internetverbinding hebt.

iBooks

Van klassiekers tot de nieuwste bestseller, je kunt ze allemaal downloaden en lezen. Ook kun je bladwijzers en notities toevoegen. En een bibliotheek opbouwen met zo veel titels als je wilt. iCloud onthoudt op welke pagina je gebleven bent, dus je kunt gewoon op een ander apparaat doorlezen zonder de plot uit het oog te verliezen.

Meer informatie over iBooks

Herinneringen

iPod touch vergeet niets, dus jij ook niet. In de Herinneringen-app kun je meldingen op basis van tijd of locatie instellen voor alles wat je gedaan wilt krijgen.

Notities

Of het nu gaat om je wekelijkse boodschappen of je top tien met favoriete bands (voor vandaag dan tenminste), met Notities heb je je belangrijke informatie altijd direct bij de hand.

Dictafoon

Geen tijd om te typen? Spreek het in. Met Dictafoon vergeet je nooit meer een geniale ingeving. En als je klaar bent met de opname, kun je je memo bewerken of versturen via e‑mail of iMessage.

Contacten

In de Contacten-app bewaar je namen, telefoonnummers, e‑mailadressen en meer. Ook alle profielgegevens van je Facebook-vrienden komen in Contacten terecht, dus als ze hun e‑mailadres of nummer bijwerken, verandert dit bij jou automatisch mee.

Agenda

Met de Agenda-app heb je al je afspraken onder controle. Bekijk als lijst, dag of maand. En in de liggende weergave zie je vijf dagen tegelijk op het Retina-display. Dankzij de Facebook-integratie in Agenda zie je bovendien wat je vrienden gaan doen.

Weer

Met de dynamische weergaven in iOS 8 is het weer aan de andere kant van de wereld te zien alsof je door het raam naar buiten kijkt. Je krijgt de weersverwachting voor de komende zes dagen. En in de lijstweergave zie je een al even mooie wereldklok.

Calculator

Even snel een rekening controleren, je belastingaangifte nalopen of wiskunde-opgaven maken. Met iPod touch heb je altijd een complete calculator bij de hand. In de liggende weergave kun je zelfs complexe wetenschappelijke formules berekenen.

Klok

Je kunt snel even kijken hoe laat het is aan de andere kant van de wereld. Stel je wekker in op vijf minuten vóór die belangrijke wedstrijd. Time met de stopwatch hoe hard je loopt. Of gebruik de timer voor de perfecte lasagne.

Kaarten

Haarscherpe afbeeldingen en tekst, ook als je inzoomt. Actuele verkeersinformatie en fotorealistische, interactieve 3D-weergaven met Flyover. De Kaarten-app is een bestemming op zich.

Meer informatie over Kaarten

Kiosk

Alle tijdschriften en kranten waar je een abonnement op hebt, vind je in Kiosk. Nieuwe nummers worden op de achtergrond gedownload, dus daar heb je geen omkijken naar. Tik gewoon op de Winkel-knop zodra je behoefte hebt aan iets nieuws.

Passbook

Tijd om in te checken? Een bioscoopje te pikken? Of een cadeaubon in te wisselen? Je gebruikt gewoon je iPod touch. Passbook bewaart onder andere je instapkaarten, entreekaartjes en kortingsbonnen en geeft die automatisch weer op het vergrendelde scherm op het moment dat jij ze nodig hebt.

Aandelen

Hoe de markt ook verandert, met de Aandelen-app ben je altijd up-to-date. Analyseer de grafieken en lees alle relevante beursberichten.

iTunes U

Volg complete cursussen van universiteiten of andere onderwijsinstellingen en profiteer van de grootste catalogus van gratis educatief materiaal ter wereld, allemaal op je iPod touch.

Meer informatie over iTunes U

Podcasts

Er zijn podcasts in elk genre. Neem een abonnement en speel ze af. In de Podcasts Store zijn honderdduizenden gratis audio- en videotitels te vinden. Daarnaast kun je zelf je eigen unieke stations maken waarvan de afleveringen automatisch worden opgehaald.

Meer informatie over Podcasts

Zoek mijn vrienden

Met gedetailleerde kaarten en meldingen op basis van locatie vind je snel je weg naar het feest, kun je zien waar je vrienden zijn op een druk festival en heb je je collega snel gevonden in de vertrekhal van de luchthaven.4

Meer informatie over Zoek
mijn vrienden

Zoek mijn iPhone

Als je je iPod touch kwijtraakt, is nog niet alles verloren. Voor het uitschakelen van Zoek mijn iPhone, het wissen van het materiaal op je apparaat en het opnieuw activeren van je iPhone zijn nu je Apple ID en wachtwoord vereist. Dus je kunt alles op je iPod touch beschermen, ook als je ’m onverhoopt niet zelf in handen hebt.4

Meer informatie over Zoek mijn iPhone

Remote

Blijf zitten waar je zit en gebruik je iPod touch als afstandsbediening om je favoriete muziek op je Mac, pc of Apple TV af te spelen.

Meer informatie over Remote

AirPort-configuratie-programma

Een wifinetwerk instellen is kinderspel. Je hebt er zelfs geen computer voor nodig. Je hoeft alleen maar een AirPort-basisstation aan te zetten en aan te sluiten op je ADSL- of kabelmodem. De AirPort-configuratie-assistent in iOS zorgt voor de rest.

Meer informatie over AirPort