Hoe verder we gingen,
hoe leuker het werd.

Elke millimeter van de dunste, lichtste iPod touch straalt fun uit. Hij kan meer dan ooit en doet dat veel sneller dan ooit, van gamen tot muziek afspelen tot zomaar wat doen. En alles ziet er ontzagwekkend mooi uit op het 4-inch Retina-display.

Het is de dunste en lichtste iPod touch ooit.

Voor het eerst is iPod touch gemaakt van hetzelfde geanodiseerde aluminium dat in de MacBook-serie is verwerkt. En hij is ook op dezelfde manier gefabriceerd: door de behuizing uit één stuk aluminium te stansen. Het eerste wat je aan iPod touch zal opvallen, is dat hij vederlicht is. En dan dat hij zijdezacht aanvoelt. En dan al die typische Apple details, zoals de gepolijste afgeronde randen. Bovendien is een van de sterkste soorten aluminium gebruikt. Daardoor is iPod touch niet alleen prachtig om te zien en heerlijk om te voelen, maar kan hij ook nog tegen een stootje.

Kleur wat de klok slaat.

Dat de iPod touch-kleuren zo intens zijn, komt doordat ze niet op het aluminium geverfd zijn, maar erin zijn geïmpregneerd. Door de diepe kleur heen glanst het metaal je tegemoet. Zo geeft het materiaal de kleur iets extra’s en krijgt het materiaal iets extra’s door de kleur.

Met één hand alles in de hand.

Het Retina-display is hoog, maar niet breed. Daardoor kun je alles op je iPod touch met één hand doen en kan je duim zijn gang gaan. De Multi‑Touch-technologie in het geavanceerde display is in het glas zelf ingebouwd en niet daaronder. Zo zit je nog dichter op je games, muziek, sms’jes of wat je ook aan het doen bent.

Plezier dat je nooit meer loslaat.

De iPod touch Loop is een kleurrijke manier om je iPod touch bij de hand te houden.* Ideaal als je een foto uit een lastige hoek wilt nemen (en je niet het risico wilt lopen dat ’ie uit je hand valt). Je zwiept je iPod touch snel omhoog als je even een iMessage wilt typen. Of je laat ’m gewoon aan je pols bungelen als je geen zakken hebt om hem op te bergen. Met de Loop is je iPod touch altijd in veilige handen: de jouwe. Je hoeft dus niet bang te zijn dat ’ie uit je zak valt als je bijvoorbeeld een trap op holt of achter een bus aan rent.

Eenvoudig te bevestigen en los te maken. Druk op het knopje aan de achterkant, schuif de Loop eromheen, trek er even aan en je bent klaar om op pad te gaan. Het knopje is zo onopvallend weggewerkt dat je ’m niet eens ziet als je er niet specifiek op let.

Ziet er goed uit. Ook voor het milieu.

Een goed ontwerp houdt rekening met het milieu. Daarom wordt bijna elk Apple product — ook iPod touch — gemaakt van goed herbruikbare materialen zoals aluminium. iPod touch is ook vrij van giftige materialen zoals lood, broomhoudende vlamvertragers (BFRʼs) en pvc, en het kwikvrije display is voorzien van arseenvrij glas. We vinden het terugdringen van giftige stoffen zo belangrijk dat we producten zelfs uit elkaar halen om alle onderdelen in ons laboratorium in Cupertino te testen, zodat we zeker weten dat ook onze toeleveranciers zich aan onze milieunormen houden.

Apple streeft ernaar om milieuvriendelijkere materialen te gebruiken, de natuurlijke hulpbronnen te beschermen en onze invloed op de klimaatverandering te beperken. Raadpleeg voor meer informatie onze website over ons milieubeleid.