Het kan nooit leuk genoeg zijn.

Met de iSight‑camera maak je de beste foto’s. Dankzij Facebook-integratie weet iedereen wat je aan het doen bent. Eindeloos gamen en naar muziek luisteren behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. En dat allemaal op de dunste, lichtste iPod touch ooit.

4-inch Retina-display. De grootste lol.

iPod touch is uitgerust met de perfecte speelruimte voor al je materiaal: een 4‑inch Retina‑display. Alles is nóg scherper, helderder en levendiger. Van de spectaculaire haarspeldbochten in je racegame tot de afspeellijst van je dancefeestje. En natuurlijk ook je favoriete roddelsite. Bovendien is het display het ideale breedbeeldscherm voor je HD-films. Zónder die storende zwarte balken.

Handig

Het scherm van je iPod touch is hoog, maar niet te breed, zodat je alles met één hand kunt doen.

iSight-camera.Lach eens. Dit is de beste camera ooit op een iPod touch.

Met de 5‑megapixel iSight‑camera op iPod touch maak je zulke indrukwekkende foto’s dat je compactcamera voortaan in je la blijft liggen. De geavanceerde optische technologie, tikken om scherp te stellen, een ledflitser en gezichtsherkenning helpen je om de perfecte foto te maken. En met de panoramafunctie fotografeer je hele landschappen tegelijk. Je filmt in 1080p HD‑videokwaliteit. Of je gebruikt de FaceTime HD‑camera aan de voorzijde voor een videogesprek. Je kunt je foto’s zelfs op je iPod touch bewerken, bijsnijden en verbeteren met de Foto’s-app.

Met iOS 8 wordt het maken van foto’s op iPod touch nog leuker. De Foto’s-app plaatst al je foto’s in slimme albums waardoor ze eenvoudig te vinden zijn. Je kunt de mooiste momenten herbeleven door te zoeken naar foto’s van een bepaalde tijd of locatie. Bovendien kun je gebruikmaken van nóg meer handige bewerkingstools, waarmee iedere foto raak is. Voor videobewerking wordt gratis iMovie meegeleverd bij elke nieuwe iPod touch.

Panorama

Met de panoramafunctie maak je waanzinnige foto’s van een mooie zonsondergang, een complete carnavalsoptocht of je teckel die een dutje ligt te doen. Tik gewoon op de knop en beweeg de camera over wat je in beeld wilt brengen. Vervolgens maakt iPod touch er één naadloos geheel van.

Dual-core A5-chip. Gamen in de hoogste versnelling.

Het is de krachtigste iPod touch ooit. De dual‑core A5‑chip levert namelijk tot twee keer de verwerkingskracht en tot zeven keer snellere graphics dan de vorige generatie. Dus games zijn nóg realistischer. Je samoeraizwaard is scherper dan ooit en zombies hak je nog soepeler in de pan. En aangezien de A5-chip bepaald geen energieslurper is, gaat de batterij indrukwekkend lang mee: je kunt tot 40 uur muziek of 8 uur video afspelen zonder tussentijds opladen.2 Je kunt dus lekker lang luisteren, racen en hakken. En swingen, kijken en surfen.

Muziek en video. Voortaan ben jij de leukste thuis.

Bij elke iPod draait het om de muziek. Maar bij iPod touch draait het om de muziek, en meer. Je hebt je hele muziek- en videobibliotheek op zak, zodat je er altijd en overal van kunt genieten.

Muziek en iTunes

Je nieuwste song, eindeloos in de herhaling. Dat ene indienummer waar je vriend het over had. Dat rockalbum waar je ouders zo gek op zijn. En dat jij stiekem ook goed vindt. Je muziekbibliotheek is helemaal van jou, en het staat allemaal op je iPod touch. En aangezien je met een enkel tikje toegang hebt tot werkelijk alle soorten muziek in iTunes, ontdek je altijd wel weer iets nieuws.

Video

Films hebben er nog nooit zo goed uitgezien op iPod touch. Op het 4‑inch Retina‑display kun je video’s op breedbeeldformaat bekijken. Kleuren knallen eruit met een verzadiging die 44 procent hoger ligt. En als je in de stemming bent voor die film waar je vrienden maar niet over ophouden, ga je naar de iTunes Store om ’m direct naar je iPod touch te downloaden.

iCloud

Als je je favoriete muziek, apps, films en boeken uit de iTunes Store downloadt naar je iPod touch, werkt iCloud het materiaal bij op al je andere apparaten (iPhone, iPad, Mac of pc), dus je hoeft nooit kabels aan te sluiten of je materiaal handmatig te kopiëren of te synchroniseren.3 Dat is wel zo handig.

Meer informatie over iCloud

Apple EarPods. Een nieuw ontwerp voor een nieuw geluid.

Zoiets heb je nog nooit gezien. Of gehoord. Ze zitten comfortabel en blijven goed zitten, wat je ook doet – of je nu naar de bus rent of met je work-out bezig bent. Bovendien is de geluidskwaliteit van Apple EarPods zo indrukwekkend dat ze moeiteloos de strijd aankunnen met hoogwaardige koptelefoons die honderden euro’s duurder zijn.

Meer informatie over het ontwerp van iPod touch

Games en apps. Maak je op voor het grote genieten.

Met zijn snelle dual‑coreprestaties en scherpe graphics is iPod touch zonder twijfel het populairste draagbare gameapparaat ter wereld. In de App Store vind je meer dan één miljoen apps, waaronder meer dan 260.000 games en amusementsapps, en veel daarvan zijn gratis.4 Je hoeft je dus nooit meer te vervelen.

Game Center

Waar gamers vrienden worden. En vrienden rivalen. Het centrum van je sociale-gamingnetwerk is Game Center. De plek waar je een profiel instelt en andere gamers uitnodigt voor je volgende missie. En waar je stoer mag doen over je score. Ga de uitdaging aan met een totaal onbekende gamer aan de andere kant van de wereld of met je beste vriend aan de andere kant van de tafel. Laat het winnen beginnen!

Meer uit de App Store

Misschien wil je wel weten hoe je jouw naam uitspreekt in het Russisch. Of wie de zanger is van dat goeie nummer dat je steeds hoort. Misschien zoek je een fotofilter om je foto’s een vintage-uitstraling te geven. Als je het kunt verzinnen, vind je het waarschijnlijk in de App Store. En zelfs als je het niet kunt verzinnen, vind je het waarschijnlijk ook in de App Store.

Meer informatie over de App Store

Ingebouwde apps. Boordevol met allerlei leuks.

Er valt een hele wereld te ontdekken. Op je iPod touch. Nu standaard met iOS 8 en nog meer ingebouwde apps. Je kunt onbeperkt via wifi berichten versturen met iMessage. Of het gezicht van je vriendin zien tijdens een FaceTime‑videogesprek.5 Je kunt je mail checken met Mail en internetten met Safari. En iOS 8 bevat bovendien Delen met gezin, Gezondheid, iCloud Drive en ga zo maar door.

Meer informatie over ingebouwde apps

AirPlay. Van het ene breedbeeld naar het andere.

Met AirPlay kun je al het materiaal op je iPod touch draadloos streamen naar je HD-tv, met behulp van Apple TV.6 Stel dat je een paar vrienden op bezoek hebt en wat meer schermruimte wilt om iets op je iPod touch te laten zien – een filmpje waarin je een vriend in de maling neemt of een geweldige scène uit je favoriete actiefilm. Tik op het AirPlay‑symbool vanuit de app die je geopend hebt – zoals Foto’s, Muziek, Video’s en Safari – en alles op je display wordt op het grote scherm weergegeven. Je kunt ook muziek streamen naar AirPlay-luidsprekers of luidsprekers die op een AirPort Express zijn aangesloten, voor een nog dramatischer geluid.

En met synchrone AirPlay-weergave kun je alles op je iPod touch delen met iedereen in de kamer – op je HD-tv met behulp van Apple TV. Laat zien welke site je net ontdekt hebt. Stream de games terwijl je aan het spelen bent. En laat ze zien dat jij de grootste gamekoning ooit bent.

Meer informatie over AirPlay

Bluetooth. Niks loos met draadloos.

Bluetooth is geïntegreerd in iPod touch, dus koppelen met Bluetooth‑koptelefoons en -speakers is een fluitje van een cent. En als je auto een Bluetooth-systeem heeft, kun je de muziek op je iPod touch ook daar afspelen. Dus je hoeft geen noot te missen.

Lightning‑connector. Klein. Slim. Stevig. Symmetrisch.

De kleinste en lichtste iPod touch ooit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de connector waarmee je ’m oplaadt opnieuw onder de loep te nemen. De Lightning‑connector is klein en slim. En met de Lightning-naar-30-pens-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar) werkt je nieuwe iPod touch ook met de accessoires die je al hebt.

Rood is een goede kleur voor jou. En voor miljoenen anderen.

Als je een (PRODUCT)RED-versie van de iPod touch, iPod nano of iPod shuffle koopt, doneert Apple een deel van de opbrengst aan het Wereldfonds ter bestrijding van aids in Afrika.

Meer informatie
(PRODUCT)RED