iCloud is de eenvoudigste manier om je materiaal te beheren. Je hoeft er namelijk niets voor te doen.

Je hebt toegang tot al je materiaal op al je apparaten. Je kunt foto’s delen met je vrienden. En je kunt een kwijtgeraakte iPhone, iPad, iPod touch of Mac snel opsporen. Of je nu één Apple apparaat hebt of vijf, iCloud regelt ’t. En jij hoeft nauwelijks iets te doen.

Je muziek, films, apps en boeken. Hier, daar en overal.

Je weet nooit wanneer je ineens een bepaald nummer wilt horen, een bepaalde app wilt gebruiken of verder wilt in je nieuwe roman. Met iCloud is alles wat je hebt gekocht in de iTunes Store, de App Store en iBooks  automatisch op al je apparaten beschikbaar zodra je op de Koop-knop hebt gedrukt. Je kunt ook vanaf al je apparaten je eerdere aankopen bekijken.1 En als je ergens mee begint op het ene apparaat, kun je er op al je andere apparaten gewoon mee verder gaan.

iCloud-fotodelen. Deel je favoriete foto’s. Met je favoriete vrienden.

Met een gedeelde fotostream deel je heel gemakkelijk specifieke foto’s en video’s met de mensen die jij uitkiest. Nodig familie en vrienden uit zodat zij ook hun eigen foto’s, video’s en opmerkingen kunnen toevoegen. Vervolgens wordt alles automatisch op al hun apparaten actueel gehouden. Met de handige activiteitenweergave in iOS 7 zie je in één oogopslag alle updates van je gedeelde streams.

Meer informatie over iCloud-fotodelen

Zien en gezien worden. En zeg ook ’ns wat.

Kies de foto’s die je wilt delen, lees de laatste berichten en opmerkingen van de mensen in je gedeelde stream, en laat horen wat je zelf vindt.

Zoek mijn iPhone. Waar? Daar.

Je iPhone kwijtraken is nooit fijn. Gelukkig kan iCloud je helpen ’m terug te vinden. Maar als het ernaar uitziet dat dat niet gaat gebeuren, zullen de nieuwe mogelijkheden van Zoek mijn iPhone in iOS 7 het eventuele kwaadwillenden erg lastig maken je apparaat te gebruiken of verkopen. Om Zoek mijn iPhone uit te schakelen of je gegevens te wissen zijn voortaan je Apple ID en wachtwoord nodig. Zoek mijn iPhone kan ook blijvend een bericht weergeven, ook nadat alle gegevens zijn gewist. Ook het opnieuw activeren van je iPhone kan uitsluitend met je Apple ID en wachtwoord.3

Meer informatie over Zoek mijn iPhone

Apps en iCloud. De laatste versie van wat dan ook. Wacht op je, waar dan ook.

iCloud is zo naadloos geïntegreerd in veel van de apps die je elke dag gebruikt dat je misschien niet eens merkt dat het er is. Dat komt omdat iCloud achter de schermen keihard werkt om al je apps op al je apparaten up-to-date te houden. Dus je kunt een nieuw nummer componeren in GarageBand op je iPhone, en het afmaken op je iPad. Zonder dat je ook maar één beat mist. Bovendien werkt iCloud ook met apps van andere fabrikanten. Dus de laatste toevoeging aan je reisdagboek, de nieuwste filmtrailer die je aan het maken bent en zelfs de schaakpartij die je vorige week bent begonnen, worden automatisch overal bewaard. Precies zoals het zou moeten zijn.

Safari. Browsen is nog maar het begin.

iCloud houdt de tabbladen die je opent in Safari actueel op je iPad, iPhone, iPod touch en Mac. Dus je kunt van het ene naar het andere apparaat gaan en gewoon doorgaan waar je gebleven was. Safari bewaart complete webpagina’s – niet alleen de links – in je leeslijst. Zo kun je op welk apparaat dan ook verder lezen. Zelfs als je geen internetverbinding hebt. En voortaan synchroniseert iCloud ook bladwijzers tussen Safari op je iOS-apparaat en je Mac, en Internet Explorer, Firefox of Google Chrome op je pc.

iCloud-sleutelhanger. Je wachtwoorden. Opgeslagen, versleuteld en automatisch ingevuld.

Tegenwoordig moet je op het web voor heel veel dingen een wachtwoord invoeren. En al die informatie onthouden valt niet altijd mee. Gelukkig kan iCloud voortaan je accountnamen, wachtwoorden en creditcardnummers voor je bijhouden. Als je een Mac hebt, kun je ’m zelfs een wachtwoord voor je laten bedenken. Wachtwoordgenerator komt vervolgens met unieke, moeilijk te raden wachtwoorden voor je online-accounts. Safari voert je wachtwoorden automatisch voor je in als je ergens inlogt of als je online iets afrekent. iCloud-sleutelhanger werkt op al je iOS 7-apparaten en op Mac-computers met OS X Mavericks. De 256-bits AES-codering zorgt ervoor dat deze gegevens goed zijn afgeschermd.

Mail, Agenda en Contacten. Alles up-to-date.

iCloud bewaart al die onmisbare dingen voor je (denk aan je agenda’s, contacten en e-mail) en houdt het allemaal up-to-date op al je apparaten. Stel dat je een mail verwijdert, een agendagebeurtenis toevoegt of contactgegevens bijwerkt. Dan zorgt iCloud ervoor dat die wijzigingen overal worden doorgevoerd. En dat geldt ook voor je notities en herinneringen.

Back-ups maken en herstellen.

Er staan allerlei belangrijke gegevens op je iPhone, iPad en iPod touch, zoals je foto’s en video’s. iCloud maakt daar elke dag via Wi-Fi volledig automatisch een reservekopie van wanneer je apparaat is aangesloten op een voedingsbron. Daar hoef je verder zelf niets voor te doen. En als je een nieuw iOS-apparaat wilt instellen of de gegevens op een apparaat wilt herstellen, doet iCloud-reservekopie het zware werk voor je. Maak verbinding met een Wi-Fi-netwerk en geef je Apple ID en wachtwoord op. Je persoonlijke gegevens en alle nummers, films, apps en boeken die je hebt gekocht verschijnen automatisch op het apparaat.4

Opslag

Wanneer je je bij iCloud aanmeldt, krijg je gratis 5 GB opslagruimte. Je iCloud-opslag wordt gebruikt voor iCloud-reservekopieën, appgegevens en documenten die worden bewaard in iCloud, en iCloud-mail (e‑mailaccount t bij iCloud.com). En mocht dat niet genoeg zijn, dan kun je rechtstreeks op je apparaat een opslagupgrade kopen.

Privacy en beveiliging

Bij Apple nemen we gegevensbeveiliging en de privacy van jouw persoonlijke gegevens zeer serieus. De voorzieningen van iCloud zijn dan ook speciaal ontwikkeld met jouw privacy in gedachten.

Meer informatie over privacy en beveiliging

iCloud.com

Meld je aan bij iCloud.com vanaf een Mac of pc en je hebt toegang tot belangrijke iCloud-voorzieningen zoals Zoek mijn iPhone, Mail, Agenda, Contacten, de bètaversie van iWork voor iCloud, en meer.

iCloud instellen is heel eenvoudig.

Of je nu een iPhone gebruikt of een iPad, iPod touch, Mac of pc, je gaat moeiteloos aan de slag met iCloud. Nieuwe Apple apparaten hebben een ingebouwde configuratie-assistent. En bij andere apparaten kun je iCloud instellen in een paar eenvoudige stappen.

  1. Voor Delen met gezin moet de gebruiker met een persoonlijke Apple ID zijn aangemeld bij iCloud en iTunes. Muziek, films en boeken kunnen naar maximaal tien apparaten worden gedownload; vijf van die apparaten kunnen computers zijn. iOS 8 en OS X Yosemite zijn vereist voor het opzetten van of deelnemen aan een Delen met gezin-groep en worden aanbevolen voor toegang tot de volledige functionaliteit. Niet al het materiaal komt in aanmerking voor Delen met gezin. Materiaal kan worden verborgen voor gezinsleden; verborgen materiaal is niet beschikbaar om te downloaden. Materiaal dat is gedownload door gezinsleden of is verkregen via inwisselcodes komt niet in aanmerking voor ‘Vraag toestemming om te kopen’.
  2. Voor automatische downloads is iOS 4.3.3 of hoger vereist op iPhone 3Gs of nieuwer, iPod touch (derde generatie of nieuwer), iPad of iPad mini, iOS 5 of hoger op iPhone 4 (CDMA‑model), of een Mac of pc met iTunes 10.3.1 of hoger. Download iTunes gratis.
  3. Voor iTunes Match is het volgende vereist: iOS 5.0.1 of hoger op een iPhone 3Gs of nieuwer, iPod touch (derde generatie of nieuwer), iPad of iPad mini, of een Mac of pc met iTunes 10.5.1 of hoger. Beperkt tot 25.000 nummers. De beperking is niet van toepassing op aankopen in iTunes. De toegang tot sommige voorzieningen is beperkt tot tien apparaten.
  4. Je kunt iOS-apparaten alleen vinden met Zoek mijn iPhone als de apparaten zijn ingeschakeld en zijn verbonden met een geregistreerd wifinetwerk of als je een data-abonnement hebt. Sommige functies en/of voorzieningen zijn mogelijk niet in alle landen of regio’s beschikbaar.
  5. Back-ups van gekochte muziek zijn niet in alle landen beschikbaar. Eerdere aankopen kunnen mogelijk niet worden teruggezet als ze niet meer in de iTunes Store, App Store of iBooks Store aanwezig zijn.