iOS 8

Het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld. In zijn meest geavanceerde vorm.

Met zijn gebruiksvriendelijke interface, veelzijdige functies en robuuste beveiliging is iOS 8 de motor van iPhone, iPad en iPod touch. Het ziet er prachtig uit en werkt geweldig, dus zelfs de simpele dingen zijn leuk om te doen. En iOS 8 is specifiek ontworpen om optimaal gebruik te maken van de geavanceerde technologieën die in de hardware van Apple zijn ingebouwd. Je apparaten lopen dus altijd voorop – nu en in de toekomst.

Stijlvolle en intuïtieve interface.

Ook als je nog nooit een iPhone, iPad of iPod touch in handen hebt gehad, weet je meteen hoe ’ie werkt. iOS is namelijk ontworpen met overzichtelijkheid en gebruiksgemak als uitgangspunt. Het eenvoudige en aantrekkelijke beginscherm nodigt je uit om alle ingebouwde apps te ontdekken. Dus bekijk meteen je favoriete websites en filmpjes, of verstuur berichten naar je vrienden. Wat je ook doet en welke app je ook gebruikt, alles is eenvoudig, werkt intuïtief en is vooral ook: leuk.

  • Thuisknop

Hardware en software. Voor elkaar gemaakt.

Apple maakt niet alleen de hardware maar ook het besturingssysteem voor iPad, iPhone en iPod touch. Dus werkt alles perfect samen. Apps maken optimaal gebruik van hardwarevoorzieningen als de dual‑core processor, de versnelde grafische weergave, draadloze antennes en meer. Multitasken is hier een mooi voorbeeld van. iOS leert wanneer jij je apps het liefst gebruikt en werkt het materiaal in de apps bij op momenten dat dat energiezuinig kan gebeuren, bijvoorbeeld als je apparaat al in gebruik is en op een wifinetwerk is aangesloten. Zo blijft al je materiaal up-to-date zonder je batterij zwaar te belasten.

  • Camera
  • FaceTime

Met de App Store is er bijna niets dat je iOS-apparaat niet kan.

iOS is het platform voor meer dan een miljoen mobiele apps – en de teller loopt door.1 En elke app begint met het juiste DNA. Dus voor ontwikkelaars is iOS 8 de belangrijkste release sinds de introductie van de App Store, met nieuwe API’s die nog meer verbluffende voorzieningen en innovatieve technologieën bieden voor het ontwikkelen van games. En de App Store heeft handige zoekfuncties zodat je al deze apps moeiteloos kunt vinden en kopen, met hetzelfde account dat je gebruikt voor iTunes. Ga naar de App Store op je iOS-apparaat en download de gewenste apps. Zo simpel is het.

iCloud. Alles wat je nodig hebt. Waar je het nodig hebt.

Met iCloud Drive heb je op al je apparaten toegang tot al je bestanden. iCloud bewaart je muziek, apps, e‑mail, contactgegevens, agenda’s, documenten en meer, en pusht alles draadloos naar al je apparaten.

Dankzij Delen met gezin kun je al je foto’s, video’s, muziek en iTunes-aankopen gemakkelijk delen met je gezinsleden, op verschillende Apple apparaten. Met Zoek mijn iPhone kun je je kwijtgeraakte iPhone, iPad, iPod touch of Mac terugvinden. En iCloud-sleutelhanger onthoudt je gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens en bewaart die veilig. Weer een zorg minder.2 Meer informatie over iCloud

Makkelijk te updaten.

iOS-updates zijn gratis. En draadloos te downloaden op je iPhone, iPad en iPod touch op het moment dat ze verschijnen. Je apparaat geeft zelfs een seintje als je kunt updaten. Je bent dus altijd bij de tijd.

Geïntegreerde toegankelijkheid.

iOS bevat een verscheidenheid aan toegankelijkheidsvoorzieningen waarmee mensen met een beperking meer uit hun iPhone, iPad en iPod touch kunnen halen. Met de ingebouwde VoiceOver-schermlezer kunnen blinden en slechtzienden een beschrijving horen van de onderdelen die ze op het scherm aanraken. Made for iPhone-gehoorapparaten zijn Bluetooth-apparaten waarmee telefoongesprekken en muziek een stuk duidelijker klinken. Je kunt ze direct vanaf je iOS-apparaat bedienen. Met Begeleide toegang kun je de toegang tot een iOS-apparaat beperken tot één app, en zelfs aangeven hoeveel tijd per app mag worden besteed. Dit kan handig zijn voor mensen met autisme, concentratieproblemen of cognitieve beperkingen. En met de functie Schakelbediening kunnen mensen met beperkte fysieke of motorische vaardigheden hun apparaat met een schakelaar bedienen. iOS biedt daarnaast veel andere handige toegankelijkheidsvoorzieningen, zoals dynamische schermvergroting, afspelen van video met bijschriften, monogeluid en vereenvoudigde schermgebaren. Meer informatie over de toegankelijkheidsvoorzieningen in iOS

iOS spreekt een aardig woordje over de grens.

iPhone, iPad en iPod touch ondersteunen toetsenbord- en woordenboekfuncties voor meerdere talen en dialecten.

Direct een andere taal.

In iOS kun je kiezen uit meer dan 35 talen en daar gemakkelijk tussen schakelen. Je kunt het toetsenbord aanpassen en kiezen uit meer dan 55 verschillende indelingen met ondersteuning voor diakritische tekens, zoals accenttekens, en contextuele karakteropties voor het Japans. VoiceOver leest schermen voor in meer dan 35 talen, en Stembediening kent meer dan 20 talen.

Ideaal als je wilt werken.

iOS 8 bevat talloze voorzieningen waardoor bedrijven hun personeel eenvoudig met iOS-apparaten kunnen laten werken. Denk bijvoorbeeld aan een betere bescherming van bedrijfs- en persoonlijke gegevens. Beheer van app-licenties. Probleemloze aanmelding voor Mobile Device Management. Draadloze configuratie van apps. Ondersteuning van single sign-on. En standaardgegevensbescherming voor apps van andere ontwikkelaars. Meer informatie

Of leren.

Dankzij iOS zijn iPhone, iPad en iPod touch ongekende leermiddelen. Met educatieve apps en games uit de App Store, gratis cursussen en colleges uit iTunes U en interactieve studieboeken uit iBooks Store kunnen leerlingen van elke leeftijd en met elke achtergrond overal en altijd leren op de manier waarop ze dat willen. Meer informatie

  1. Het totale aantal dat wereldwijd beschikbaar is. Niet al het materiaal is overal beschikbaar.
  2. Voor iCloud is het volgende vereist: iOS 5 of hoger op een iPhone 3Gs of nieuwer, iPod touch (3e generatie of nieuwer), iPad of iPad mini, een Mac met OS X Lion versie 10.7.5 of hoger of een pc met Windows 7 of Windows 8 (Outlook 2007 of hoger of een recente browser vereist voor toegang tot e‑mail, contactgegevens en agenda’s). Voor sommige functies zijn iOS 8 en OS X Yosemite vereist. Voor sommige functies en voorzieningen is een wifiverbinding vereist. Sommige functies en voorzieningen zijn niet overal beschikbaar. De toegang tot sommige voorzieningen is beperkt tot tien apparaten.