Laat je rondleiden door iPod.

Dat je iPod perfecte muzikale reisgenoot is, wist je natuurlijk al lang. Maar zou het niet geweldig zijn als je je iPod ook zou kunnen gebruiken voor het beluisteren van interessante toeristische informatie? De toeristische podscats van wereldberoemde bezienswaardigheden maken van je iPod een ideale reiseider in handig zakformaat.

SFMOMA

Artcast SFMOMA

De Artcasts van het Museum voor Moderne Kunst in San Francisco (SFMOMA) zijn gratis verkrijgbaar bij de iTunes Store en geven je een uniek overzicht van het museum. Met deze Artcasts, bekroond met een Muse Award, breekt het museum door zijn fysieke begrenzingen in San Francisco heen en bereikt het kunstliefhebbers over de hele wereld. Download de nieuwste Artcast en hoor het commentaar van Olafur Eliasson en bezoekers op de blikverruimende tentoonstelling Take your time. In het museum zelf kun je voor slechts 3 dollar een iPod huren, waarmee je niet alleen een volledige rondleiding krijgt langs de tentoonstelling van Eliasson, maar ook langs tentoonstellingen op de andere verdiepingen: Jeff Wall op de 3e, Joseph Cornell op de 2e en SFMOMA Collection Highlights op de 1e verdieping. Met iPod als je persoonlijke museumgids kun je alles in je eigen tempo doen.

Paleis van Versailles

Podcast Versailles

Met het Digital Grand Versailles Project komen het adembenemende paleis van Lodewijk XIV en de bijbehorende fraaie tuinen het iPod-tijdperk binnen, compleet met audio- en videopodcasts van podibus over de tuinen van Versailles en het kleine Trianon, de lusthof van Marie Antoinette. Breng dus een bezoek aan Versailles en beluister tijdens je rondwandeling de informatie op een van de iPods van het chateau. Maar je kunt ook thuisblijven en de rondwandeling beleven door de podcast te downloaden via iTunes en die daarna op je eigen iPod te zetten.

Chenonceau

Podcast Chenonceau

In het kasteel van Chenonceau, Frankrijks eerste kasteel in particulier eigendom, kun je nu een audio- en videorondleiding volgen (ontworpen door briq). Bij elke kamer in het kasteel hoort een aparte toelichting. Dus je kunt zelf kiezen wat je wilt horen en waar en wanneer je het wilt horen. Nieuwsgierig naar een wandkleed in de Kamer van de vijf Koninginnen? Klik dan op die kamer op je iPod en je hoort er alles over. Verken de oude kelderruimte en de restanten van de middeleeuwse molen. Treed in de voetsporen van Voltaire, Marivaux, Montesquieu, Buffon en Rousseau. Herontdek de renaissance en de Gouden Eeuw in deze schitterende entourage. En dat allemaal dankzij iPod, de ideale reisleider.

Joods Museum Berlijn

Podcast Joods Museum Berlijn

Het befaamde Joods Museum in Berlijn, ontworpen door de wereldberoemde architect Daniel Libeskind, biedt per jaar aan meer dan 500.000 bezoekers een audiorondleiding op een 80-GB iPod classic in acht verschillende talen. In samenwerking met Acoustiguide, internationaal marktleider op het gebied van audio- en videorondleidingen voor musea, wordt hiermee een nieuw perspectief geboden op het belangrijkste interculturele museum van Duitsland.

Disney Cruise Line®

Podcast Disney Cruise Line

In de zomer van 2007 zijn Disney Cruise Line en Apple gestart met een plan om reizigers nog beter voorbereid op pad te laten gaan. Tijdens een Disney-cruise op de Middellandse Zee kregen reizigers via hun iPod exclusieve informatie over de verschillende havens, toeristische tips, taalgidsen en nog veel meer. Allemaal via iTunes en zelfs al voordat het schip de haven uit was. Aan boord van het cruiseschip konden bepaalde gasten een speciale Disney Cruise Line-iPod huren, gebruiksklaar en boordevol informatie. Met nog meer cruise-informatie in de maak brengt iPod de magie dichterbij.

iTunes-jukebox

Werk je voor een organisatie en denk je erover om podcasts te gaan gebruiken als gids? Dan heb je niets anders nodig dan een Mac en GarageBand. Lees deze veelgestelde vragen over podcasts voor nuttige informatie en alle instructies die je nodig hebt om snel podcasts te kunnen maken.

iPod als reisleider

Download dit PDF-bestand om te lezen hoe je iPod kunt gebruiken om toeristische en educatieve informatie beschikbaar te stellen: iPod Notes Feature Guide (Engelstalig)