iPod classic

Ruimte. Veel ruimte.

Met 160 GB kun je je hele mediabibliotheek op zak hebben.

Een muzikaal genie.

Zou het niet geweldig zijn als je muziek kon vinden die precies past bij dat ene coole nummertje? De nieuwe Genius-functie zoekt naar de nummers in je bibliotheek die perfect bij elkaar passen en stelt een Genius-afspeellijst voor je samen. Je kunt de afspeellijst direct beluisteren, opslaan voor later of zelfs vernieuwen voor een alternatieve versie. Met Genius kun je rekenen op een mix waaraan je zelf nooit gedacht zou hebben.

Alles bij de hand.

iPod classic heeft een opslagcapaciteit van 160 GB, oftewel ruimte genoeg voor 40.000 muzieknummers, 200 uur video, 25.000 foto's, of een combinatie daarvan. En met een batterij die 36 uur meegaat, kun je even vooruit.1

Klikken voor je plezier.

Je vindt probleemloos alles wat je wilt beluisteren of bekijken. Met het Click Wheel kun je door je albums bladeren met Cover Flow, of je muziek en video's doorzoeken op bijvoorbeeld afspeellijst, artiest of genre. Natuurlijk kun je ook naar specifieke titels of artiesten zoeken. Hou je van afwisseling? Klik dan op 'Shuffle nummers' – elke keer een nieuwe ervaring.

Niets vergeten.

Met een opslagcapaciteit van 160 GB heeft iPod classic ruimte genoeg voor je hele muziek- en videobibliotheek.2 Je neemt alles zo met je mee. Handig als je beste vriend een keer een tuinfeest geeft. En als je eens een paar dagen op vakantie bent, hoef je niet bang te zijn dat je twee keer hetzelfde nummer hoort.

Videootje kijken?

Met het heldere 2,5-inch display komen je video's tot leven. Probeer bijvoorbeeld eens wat videopodcasts uit de iTunes Store. Even synchroniseren en je kunt ze overal en altijd bekijken.

iPod-games spelen.

Stenen aan flarden schieten, testen hoeveel je eigenlijk weet of een kaartje leggen, het kan allemaal met Vortex, iQuiz en Klondike: drie games die je standaard bij iPod classic krijgt. Deze games zijn allemaal speciaal gemaakt voor het Click Wheel en staan garant voor uren spelplezier.

Laat je foto's zien.

iPod classic gebruikt iTunes om de foto's die je hebt in iPhoto op je Mac of Adobe Photoshop Elements en Adobe Photoshop Album op je pc te synchroniseren. Op iPod classic kun je diavoorstellingen bekijken, compleet met muziek en overgangen, of ze op een tv weergeven met een optionele component- of composite-AV-kabel van Apple.

  1. De opslagcapaciteit is gebaseerd op 4 minuten per nummer en 128-Kbps AAC-codering. De opslagcapaciteit voor videobeelden is gebaseerd op 1,5-Mbps H.264-video bij een resolutie van 640 x 480 in combinatie met 128-Kbps audio. De opslagcapaciteit voor foto's is gebaseerd op via iTunes overgezette, voor weergave op de iPod geschikte foto's. De feitelijke opslagcapaciteit is afhankelijk van het materiaal. Tests uitgevoerd door Apple in augustus 2009 met prototypen van de hardware en software. Oplaadbare batterijen kunnen maar een beperkt aantal keren worden opgeladen en moeten op den duur mogelijk worden vervangen (zie www.apple.com/benl/support/ipod/service/battery). De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen, zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Zie www.apple.com/benl/batteries voor meer informatie.
  2. 1GB = 1 billion bytes; actual formatted capacity less.