Een klasse apart.

Mac mini bevat Intel Core-processors van de derde generatie, een snellere ingebouwde grafische processor, Thunderbolt en meer dan genoeg poorten. Je kunt grootse dingen verwachten.

Tot 2x snellere processors. Klaar. Af.

Met zijn Intel Core-processors van de derde generatie is Mac mini even snel als computers die twee keer zo groot zijn. Je kunt kiezen voor een 2,5-GHz dual-core Intel Core i5. Of ga voor de nog krachtigere 2,6-GHz quad-core Intel Core i7, waarmee deze Mac mini tot twee keer zo snel is als de dual-core Mac mini van de vorige generatie.1

Als je programma's gebruikt die intensief beroep doen op de processor, verhoogt Turbo Boost 2.0 de kloksnelheid tot 3,6 GHz. Met hyper-threading-technologie kan elke core twee threads tegelijk uitvoeren. OS X kan dus nog efficiënter multitasken. Een geïntegreerde geheugencontroller koppelt het snelle 1600-MHz geheugen direct aan de processor, dus die kan meteen met je data aan de slag. Kortom, Mac mini is een kastje met pit.

Intel HD Graphics 4000. Zet dingen echt in beweging.

Intel HD Graphics 4000 levert tot 65 procent betere grafische prestaties dan de geïntegreerde grafische processor van de vorige generatie.2 Video's kijken en games spelen gaat allemaal soepeler en sneller. Je kunt snel door fotoalbums bladeren. En met deze grafische verwerkingskracht kun je je HD-video moeiteloos omtoveren tot een film die de rode loper meer dan waard is.

Opslag en geheugen. Maak 'm zo groot mogelijk. En snel graag.

Harde schijf tot 1 TB.

Mac mini is standaard uitgerust met een 5400-rpm harde schijf van 500 GB of 1 TB.3 Hierop kun je al je fotobibliotheken, films, muziek, bestanden en nog heel veel meer kwijt.

Flashopslag tot 256 GB.

Je kunt je Mac mini configureren met 256 GB aan flashopslag in plaats van met een traditionele harde schijf. Flashopslag is bijna vijf keer sneller dan een harde schijf.4 En dat verschil merk je goed wanneer je je Mac mini opstart, een programma start of bijvoorbeeld in je fotobibliotheek bladert.

Nieuw: Fusion Drive.

Bij Mac mini kun je nu ook kiezen voor een Fusion Drive, een baanbrekende opslagoptie die een harde schijf van 1 TB combineert met 128 GB aan snelle flashopslag. Fusion Drive beheert je gegevens automatisch en op intelligente wijze: de programma's, documenten, foto's en andere bestanden die je veel gebruikt blijven op de snellere flash-schijf staan, terwijl minder vaak gebruikte onderdelen naar de harde schijf worden verplaatst. Opstarten gaat daardoor veel sneller, en omdat het systeem gaandeweg leert hoe jij werkt, zul je merken dat ook programma's sneller starten en bestanden sneller worden geopend. En het mooiste is misschien nog wel dat je hier zelf helemaal niets voor hoeft te doen.

In een handomdraai geheugen toevoegen.

Mac mini wordt geleverd met 4 GB snel 1600-MHz DDR3-geheugen. Dankzij het verwijderbare paneel aan de onderzijde kun je Mac mini gemakkelijk openen en meer geheugen toevoegen. Een kwestie van draaien en het kastje is open. Plaats het nieuwe geheugen in de SO-DIMM-sleuf en het kastje kan weer dicht. In de Apple Online Store kun je je Mac mini ook al direct bestellen met meer geheugen, tot 16 GB.

Thunderbolt. De snelste en meest veelzijdige I/O ooit in een desktopcomputer. Van welk formaat dan ook.

De Thunderbolt-technologie in Mac mini is fenomenaal snel. Met twee 10-Gbps-kanalen voor snelle gegevensoverdracht is Thunderbolt tot twaalf keer sneller dan FireWire 800 en tot twintig keer sneller dan USB 2. Maar Thunderbolt-technologie is niet alleen snel. Het biedt ook ongekende uitbreidingsmogelijkheden. Je kunt tot wel zes Thunderbolt-apparaten doorlussen, waaronder twee Apple Thunderbolt Displays, allemaal op één poort. En omdat Thunderbolt is gebaseerd op DisplayPort-technologie, kun je ook Mini DisplayPort-apparaten – zoals de Apple LED Cinema Display – direct aansluiten.

USB 3, Wi-Fi en Bluetooth. Je hebt goede connecties.

Veel poorten, klaar voor alles.

Hoe krachtig Thunderbolt ook is, je hoeft het daar niet bij te laten. Als je een beeldscherm van een andere fabrikant hebt, gebruik je de HDMI-poort en de meegeleverde HDMI-naar-DVI-adapter om dat scherm aan te sluiten. Je kunt zelfs twee beeldschermen tegelijk aansluiten om nog meer foto's, films en bestanden tegelijk te bekijken. Dankzij de geïntegreerde sleuf voor SDXC-kaarten kun je die foto's en films eenvoudig vanaf je digitale camera importeren. En de FireWire 800-poort kun je voor allerlei andere opslag-, audio- en videoapparaten gebruiken.

USB 3.

Dankzij de geïntegreerde USB 3-voorziening in Mac mini kun je een externe harde schijf aansluiten en in een mum van tijd grote bestanden overzetten. Elke Mac mini heeft standaard vier USB 3-poorten, die tot tien keer sneller zijn dan USB 2. Je kunt dus een heleboel USB-apparaten aansluiten, zoals je iPhone, iPad, iPod of digitale camera.

Wi-Fi en Bluetooth.

In elke Mac mini is de krachtige draadloze 802.11n-technologie ingebouwd.6 Mac mini vindt automatisch je Wi-Fi-netwerk, dus je kunt meteen verbinding maken en draadloos internetten, printen en muziek streamen. Ook Bluetooth is standaard ingebouwd, zodat je direct verbinding kunt maken met allerlei draadloze accessoires zoals een toetsenbord en muis.

Geen scherm is te groot.

Via de ingebouwde HDMI-poort kun je Mac mini eenvoudig aansluiten op het grootste scherm in huis: je HD-tv. Een HDMI-kabel is voldoende om films en foto's te bekijken of lekker te internetten – allemaal in HD. Met een handige regelaar pas je de uitvoer van je Mac mini aan zelfs het grootste HD-scherm aan. En als je naar muziek wilt luisteren, kun je je volledige iTunes-verzameling via je stereo-installatie afspelen of via een AirPort Express-basisstation naar een luidsprekerset op een andere plek in huis streamen.

Werkt met wat je al hebt.
En je hebt al zoveel in huis.

Sluit je eigen beeldscherm, toetsenbord en muis aan op Mac mini. Zet alles aan, en al je apparatuur werkt perfect samen. Dat is een van de grote voordelen van Mac mini. Je kunt er bijna alles mee combineren.

  1. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2012, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de Mac mini met een 2,3-GHz quad-core Intel Core i7-processor en productie-eenheden van de Mac mini met een 2,5-GHz dual-core Intel Core i5-processor, alle geconfigureerd met 4 GB RAM. Testbestanden Modo: BathFaucet.lxo en Couch.lxo. De tests zijn uitgevoerd met specifieke computersystemen en geven de prestaties van Mac mini bij benadering weer.
  2. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2012, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de Mac mini met een 2,5-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Intel HD Graphics 4000 en 512 MB videogeheugen en productie-eenheden van de Mac mini met een 2,3-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Intel HD Graphics 3000 en 384 MB videogeheugen, alle geconfigureerd met 4 GB RAM. Portal v(5042)(620) getest met LaserStairs.dem bij een middelhoge grafische kwaliteit zonder anti-aliasing en trilineaire anisotrope filtering bij een resolutie van 2560 x 1440. Half-Life 2: Episode Two v(4295)(420) getest met storm.dem bij een middelhoge grafische kwaliteit zonder anti-aliasing en trilineaire anisotrope filtering bij een resolutie van 2560 x 1440. De tests zijn uitgevoerd met specifieke computersystemen en geven de prestaties van Mac mini bij benadering weer.
  3. 1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes en 1 TB is gelijk aan 1 biljoen bytes; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.
  4. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2012, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de Mac mini met een 2,3-GHz quad-core Intel Core i7-processor met twee SSD-schijven van 256 GB en 8 GB RAM en prototypen van de Mac mini met een 2,3-GHz quad-core Intel Core i7-processor met een 5400-rpm harde schijf van 1 TB en 4 GB RAM. Alle tests zijn uitgevoerd in Iometer 2006.07.27 (opstarttijd 30 seconden, uitvoertijd 5 minuten, opdrachtgrootte 512 KB, 8 uitstaande IO's, en testbestand van 150 GB). Bij de configuratie met twee SSD-schijven werd de ene schijf gebruikt voor het OS en de andere voor de Iometer-tests. De gemiddelde mediadraaisnelheid werd berekend door een testbestand te maken op de buitenste, middelste en binnenste sectoren van de schijf en het gemiddelde van deze drie metingen te nemen. De tests zijn uitgevoerd met specifieke computersystemen en geven de prestaties van Mac mini bij benadering weer.
  5. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2012, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de Mac mini met een 2,3-GHz quad-core Intel Core i7-processor met een Fusion Drive van 1 TB en prototypen van de Mac mini met een 2,3-GHz quad-core Intel Core i7-processor met een 5400-rpm harde schijf van 1 TB, alle geconfigureerd met 4 GB RAM. Getest met Aperture 3.4.1 met gebruikmaking van RAW-foto's. De tests zijn uitgevoerd met specifieke computersystemen en geven de prestaties van Mac mini bij benadering weer.
  6. Voor draadloze internettoegang zijn een basisstation of een ander draadloos toegangspunt en een internetabonnement vereist; hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet geschikt voor het gebruik van AirPort.