Hoe verder je kijkt, hoe mooier ’ie wordt.

Natuurlijk is MacBook Air ongelooflijk dun en licht. Maar we wilden MacBook Air ook krachtig, duurzaam en prettig in het gebruik maken, met een batterij die een hele dag meegaat. Dat is het verschil tussen een notebook die dun en licht is, en een notebook die zo veel meer te bieden heeft.

Foto’s

Dun, licht, sterk. Met dank aan flashopslag.

Dankzij flashopslag is MacBook Air ongelooflijk dun en licht: minder dan 2 cm en slechts 1,08 kg.1 En flashgeheugen is “solid state”; dat betekent dat er geen bewegende onderdelen in zitten. Dat maakt ’m betrouwbaar, duurzaam en stil. En flash neemt veel minder ruimte in dan een conventionele harde schijf – zo’n 90 procent minder zelfs. Zo is er meer plaats voor andere belangrijke zaken, zoals een grotere batterij. Daardoor beschik jij over een notebook die bijna niets weegt en waar je de hele dag mee aan de slag kunt. Dat is wat wij verstaan onder mobiliteit.

Een mooi gebaar: het Multi-Touch-trackpad.

Vrijwel alle Apple producten beschikken nu over Multi-Touch-technologie. Het is gewoonweg de beste en meest persoonlijke manier om met je apparaten te werken. Om Multi-Touch optimaal te gebruiken op een notebook, is een trackpad eigenlijk onmisbaar. Dus uiteraard hebben we MacBook Air met een trackpad uitgerust. Het trackpad heeft een ruim oppervlak van glas, maar geen knop – het hele trackpad is zelf namelijk een knop. En met de Multi-Touch-gebaren in OS X kun je je MacBook Air nu nog intuïtiever en realistischer bedienen.

Jouw toetsen stralen het helderst.

Iedereen kan proberen een dunne, lichte notebook te maken. De kunst is om daarbij geen concessies te doen. Daarom heeft MacBook Air een compleet toetsenbord, dat net zo prettig werkt als het toetsenbord van een desktopcomputer. En het toetsenbord heeft achtergrondverlichting, zodat je nu ook bij weinig licht gewoon kunt doortypen. Een ingebouwde lichtsensor detecteert veranderingen in het omgevingslicht en past automatisch de helderheid van het toetsenbord en beeldscherm aan. Zo zie je alles, in elke omgeving.

Een batterij die er de hele dag voor je is. En de hele maand.

Als je in je MacBook Air zou kunnen kijken, zou je zien dat we opvallend veel ruimte hebben gereserveerd voor de batterij. Dat is mogelijk dankzij de kleinere onderdelen, zoals flashopslag. En als je zoals wij een ideale notebook voor dagelijks gebruik wilt maken, dan spreekt het voor zich dat de batterij prioriteit krijgt. De 11-inch MacBook Air heeft een batterij die tot 9 uur meegaat – of tot 8 uur als je iTunes-films bekijkt. En bij het 13-inch model houdt de batterij het zelfs tot 12 uur vol – of tot 10 uur als je films van iTunes bekijkt.2 Als MacBook Air meer dan een uur in de sluimerstand staat, treedt de stand-bymodus in werking. Hierdoor kun je je MacBook Air een dag, een week of een hele maand lang ongebruikt laten – zodra je hem weer openklapt, is hij direct gebruiksklaar. Met een MacBook Air heb je dus altijd tijd.

  1. Het gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.
  2. Tests uitgevoerd door Apple in mei 2013, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de 13-inch MacBook Air met een 1,3-GHz dual-core Intel Core i5–processor en prototypen van de 11-inch MacBook Air met een 1,3-GHz dual-core Intel Core i5–processor. De test voor draadloos internetten meet de gebruiksduur van de batterij door draadloos naar 25 veelbezochte websites te gaan met een beeldschermhelderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De test voor afspelen van HD-films meet de gebruiksduur van de batterij door 720p HD-materiaal af te spelen met een beeldschermhelderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De stand-bytest meet de gebruiksduur van de batterij door een systeem dat op een draadloos netwerk is aangesloten in de sluimerstand te zetten, terwijl Safari en Mail zijn geopend en alle systeeminstellingen op de standaardwaarden zijn ingesteld. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van het gebruik en de configuratie. Ga naar www.apple.com/benl/batteries voor meer informatie.