Hoe verder je kijkt, hoe mooier ’ie wordt.

Natuurlijk is MacBook Air ongelooflijk dun en licht. Maar we wilden MacBook Air ook krachtig, duurzaam en prettig in het gebruik maken, met een batterij die een hele dag meegaat. Dat is het verschil tussen een notebook die dun en licht is, en een notebook die zo veel meer te bieden heeft.

Bekijk de foto’s

Dun, licht, sterk. Met dank aan flashopslag.

Dankzij flashopslag is MacBook Air ongelooflijk dun en licht: minder dan 2 cm en slechts 1,08 kg.1 En flashgeheugen is “solid state”; dat betekent dat er geen bewegende onderdelen in zitten. Dat maakt ’m betrouwbaar, duurzaam en stil. En flash neemt veel minder ruimte in dan een conventionele harde schijf – zo’n 90 procent minder zelfs. Zo is er meer plaats voor andere belangrijke zaken, zoals een grotere batterij. Daardoor beschik jij over een notebook die bijna niets weegt en waar je de hele dag mee aan de slag kunt. Dat is wat wij verstaan onder mobiliteit.

Jouw toetsen stralen het helderst.

Iedereen kan proberen een dunne, lichte notebook te maken. De kunst is om daarbij geen concessies te doen. Daarom heeft MacBook Air een compleet toetsenbord, dat net zo prettig werkt als het toetsenbord van een desktopcomputer. En het toetsenbord heeft achtergrondverlichting, zodat je nu ook bij weinig licht gewoon kunt doortypen. Een ingebouwde lichtsensor detecteert veranderingen in het omgevingslicht en past automatisch de helderheid van het toetsenbord en beeldscherm aan. Zo zie je alles, in elke omgeving.

Een mooi gebaar: het Multi-Touch-trackpad.

Vrijwel alle Apple producten beschikken nu over Multi-Touch-technologie. Het is gewoonweg de beste en meest persoonlijke manier om met je apparaten te werken. Om Multi-Touch optimaal te gebruiken op een notebook, is een trackpad eigenlijk onmisbaar. Dus uiteraard hebben we MacBook Air met een trackpad uitgerust. Het trackpad heeft een ruim oppervlak van glas, maar geen knop – het hele trackpad is zelf namelijk een knop. En met de Multi-Touch-gebaren in OS X kun je je MacBook Air nu nog intuïtiever en realistischer bedienen.

Een batterij die er de hele dag voor je is. En de hele maand.

Tot 9 uur. 11-inch MacBook Air
Tot 12 uur. 13-inch MacBook Air

Als je in je MacBook Air zou kunnen kijken, zou je zien dat we opvallend veel ruimte hebben gereserveerd voor de batterij. Dat is mogelijk dankzij de kleinere onderdelen, zoals flashopslag. En als je zoals wij een ideale notebook voor dagelijks gebruik wilt maken, dan spreekt het voor zich dat de batterij prioriteit krijgt. De 11-inch MacBook Air heeft een batterij waarmee je tot 9 uur kunt internetten of tot 10 uur iTunes-films kunt bekijken. En bij het 13-inch model houdt de batterij het zelfs tot 12 uur vol.2 Als MacBook Air meer dan drie uur in de sluimerstand staat, treedt de stand-bymodus in werking. Hierdoor kun je je MacBook Air een dag, een week of een hele maand lang ongebruikt laten – zodra je hem weer openklapt, is hij direct gebruiksklaar. Met een MacBook Air heb je dus altijd tijd.