Haal het beste uit je dag. Van opstaan tot uitloggen.

Met de Intel Core-processors van de vierde generatie in MacBook Air heb je meer tijd om nog meer voor elkaar te krijgen. Combineer dat met een veelzijdige reeks slimme en efficiënte voorzieningen en je hebt een ongekend krachtige notebook. Een notebook die bijna niets weegt.

Een batterij die tot 12 uur meegaat. Geeft je power voor een hele dag.

Dankzij de compacte flashopslag heeft MacBook Air voldoende ruimte voor een grote batterij. Deze batterij werkt samen met de nieuwe energiezuinige Intel Core-architectuur en zorgt zo voor indrukwekkende prestaties. De batterij van het 13-inch model gaat tot 12 uur mee zonder tussentijds bijladen, die van het 11-inch model tot 9 uur. Hiermee beschik je de hele dag over voldoende power voor tekstverwerking, e-mail en meer. En als je films bekijkt van iTunes, kun je tot wel 10 uur genieten op het 13-inch model en tot 8 uur op het 11-inch model. Als je MacBook Air in de sluimerstand zet, gaat hij in stand-bymodus, waardoor de batterij tot 30 dagen lang stroom kan blijven leveren.1 En als je Power Nap inschakelt, ontvang je gewoon nieuwe e-mails en agenda-activiteiten terwijl je computer sluimert.

Intel Core-processors van de vierde generatie. Functioneel én duurzaam.

Life of Pi is verkrijgbaar via iTunes.
Tot 8 GB RAM

De Intel Core i5- en i7-processors liggen aan de basis van MacBook Air. Deze superefficiënte architectuur is ontworpen om minder energie te verbruiken en tegelijk optimale prestaties te leveren. Dat betekent dat je niet alleen kunt doen wat je wilt: je kunt het langer doen dan ooit tevoren. De nieuwe Intel HD Graphics 5000-processors bieden bovendien tot 40 procent snellere graphics – en dat zul je vooral merken tijdens games en andere processorintensieve taken.2

Tot 3x sneller Wi-Fi. 802.11ac. De nieuwe definitie van snel.

MacBook Air ondersteunt nu supersnel 802.11ac Wi-Fi. Als er verbinding wordt gemaakt met een 802.11ac-basisstation – zoals de nieuwe AirPort Extreme of AirPort Time Capsule – zijn de draadloze prestaties zelfs tot 3x hoger dan die van de MacBook Air van de vorige generatie.3 En ook je Wi-Fi-bereik is beter. Via Bluetooth kun je je MacBook Air verbinden met Bluetooth-apparatuur zoals speakers en koptelefoons. Dus zelfs zonder kabels ben je volledig verbonden.

Snellere flashopslag. Klaar vóór de start.

Een van de redenen waarom MacBook Air zo snel is, is de flasharchitectuur. Hiermee wordt MacBook Air niet alleen lichter en beter draagbaar dan traditionele notebooks, je hebt ook sneller toegang tot je gegevens. Deze nieuwe flashopslag is beschikbaar in capaciteiten tot 512 GB en is tot 9x sneller dan een traditionele 5400‑rpm notebookschijf.4 En tot 45 procent sneller dan de flashopslag van de vorige MacBook Air.5 Dus je kunt direct aan de slag zodra je je MacBook Air openklapt. Zelfs na een maand in de sluimerstand komt het scherm direct tot leven. En alsof dit nog niet genoeg is, wordt het 11-inch model nu standaard geleverd met dubbele capaciteit: 128 GB.6

Thunderbolt en USB 3. De beste connecties.

Met de supersnelle Thunderbolt-poort kun je de nieuwste apparaten en beeldschermen, zoals de Apple Thunderbolt Display, op je MacBook Air aansluiten. Maar dat is nog lang niet alles. MacBook Air heeft ook twee USB 3-poorten, waarmee je de nieuwste USB 3-apparatuur kunt aansluiten, maar natuurlijk ook al je USB 2-apparaten. Dus met een paar aansluitingen verander je een ultradraagbare notebook in een zeer veelzijdig werkstation.

Beeldscherm, camera en microfoons. Indrukwekkend. Hoe je het ook bekijkt, of beluistert.

Met FaceTime kun je vanaf je MacBook Air videogesprekken voeren met iemand met een iPhone 4 of nieuwer, iPad,
iPod touch of een andere Mac met FaceTime.

Display met led-achtergrondverlichting.
Miljoenen pixels. Millimeters dun.

Het beeldscherm van de nieuwe MacBook Air is in alle opzichten een technisch hoogstandje met een baanbrekend ontwerp. Het beeldscherm is slechts 4,86 mm dun, maar de resolutie is zo hoog dat je het idee hebt dat je naar een veel groter scherm zit te kijken. De 11-inch MacBook Air heeft een resolutie
van 1366 x 768 pixels. Het 13-inch model kan bogen op een resolutie van 1440 x 900 pixels. En met de led-achtergrondverlichting komen de heldere kleuren echt tot leven, ook aan de randen. Dus of je nu foto’s bewerkt, de ideale presentatie afrondt of een film bekijkt, het beeld is adembenemend.

720p FaceTime HD-camera.
Zo blijf je scherp.

Met de 720p FaceTime HD-camera kun je nog meer van jezelf laten zien. Elke glimlach straalt alsof je in dezelfde ruimte bent. En door het breedbeeldformaat komt iedereen goed in beeld zonder op een kluitje te hoeven staan.

Dubbele microfoon.
Ze horen je luid en duidelijk.

Met de twee microfoons in MacBookAir kun je van je laten horen. Als je bijvoorbeeld een FaceTime-gesprek voert, verlagen de microfoons de achtergrondruis van achter de notebook. En als je de dicteerfunctie gebruikt, vormen ze een adaptieve geluidsstraal die op een slimme manier je stem detecteert ‒ en de rest negeert.

Multi-Touch-trackpad. Hand in hand met OS X.

Met de Multi-Touch-bewegingen in OS X wordt alles wat je doet op MacBook Air intuïtiever, directer en leuker. En het ruime Multi-Touch-trackpad is er heel geschikt voor. Van vegen met drie vingers tot het activeren van Mission Control of een knijpbeweging met vier vingers om al je programma’s weer te geven in Launchpad. OS X reageert snel en logisch op de bewegingen. Dus als je van boven naar beneden scrolt over een webpagina, of van het ene naar het andere schermvullende programma veegt, dan lijkt het bijna alsof je voelt wat je ziet.

Klikken

Druk op een willekeurige plek op het trackpad om te klikken. Als je ‘Tikken om te klikken’ inschakelt, kun je ook op het trackpad tikken.

Dubbel klikken

Druk twee keer op een willekeurige plek op het trackpad. Als je ‘Tikken om te klikken’ inschakelt, kun je ook dubbel op het trackpad tikken.

Tikken om te zoomen

Tik met twee vingers twee keer op het trackpad om in te zoomen op een webpagina of pdf-bestand.

Scrollen met twee vingers

Veeg met twee vingers omhoog of omlaag over het trackpad om door documenten, websites en meer te scrollen.

Vegen om te navigeren

Blader door webpagina’s, documenten en meer, net alsof je door de pagina’s in een boek bladert.

Mission Control in beeld

Veeg omhoog over het trackpad voor een helikopterview van alles wat er gebeurt op je Mac.

Verlicht toetsenbord. Zo tast je nooit meer in het duister.

Onder het toetsenbord zijn twee stereospeakers verborgen.

Ondanks zijn ongelooflijk compacte formaat heeft MacBook Air een compleet toetsenbord. Typen is dus heel natuurlijk en comfortabel. En dankzij de achtergrondverlichting kun je nu ook bij weinig licht gewoon doortypen. Een ingebouwde lichtsensor detecteert veranderingen in de lichtomstandigheden en past automatisch de helderheid van het toetsenbord en beeldscherm aan. Zo heb je altijd voldoende licht – of je nu op een zonnig terrasje of in een donkere trein zit.

iCloud

Al je materiaal op al je apparaten.

iCloud bewaart je materiaal en biedt toegang tot je muziek, foto’s, agenda’s, contacten, documenten en meer, op elk apparaat dat je gebruikt. Dus als je een foto neemt met je iPhone of de agenda voor een vergadering verandert op je iPad, zorgt iCloud ervoor dat alles ook op je Mac zichtbaar is. En het werkt in de twee richtingen: je kunt bijvoorbeeld een takenlijst maken op je Mac en er wijzigingen in aanbrengen op je iPhone.7 Meer informatie over iCloud

Alsof je een team van deskundigen bij de hand hebt.

Bij elke nieuwe Mac krijg je professioneel advies, bekroonde service en ondersteuning en een schat aan online-informatie.

Ondersteuning van AppleCare.

In België hebben consumenten conform het Burgerlijk Wetboek recht op gratis reparatie of vervanging door de verkopende partij van goederen die tot twee jaar na levering niet voldoen aan de koopovereenkomst. Voor meer informatie klik je hier.

Een Mac wordt bovendien geleverd met een beperkte garantie van Apple van één jaar en 90 dagen gratis technische ondersteuning per telefoon. Voor meer informatie over de service die Apple verleent voor je Mac klik je hier.

Als je het AppleCare Protection Plan koopt, heb je tot drie jaar lang recht op deskundige technische ondersteuning per telefoon en profiteer je van extra mogelijkheden voor reparatie van je hardware door Apple. Voor meer informatie klik je hier.

  1. Tests uitgevoerd door Apple in mei 2013, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de 13-inch MacBook Air met een 1,3-GHz dual-core Intel Core i5–processor en prototypen van de 11-inch MacBook Air met een 1,3-GHz dual-core Intel Core i5–processor. De test voor draadloos internetten meet de gebruiksduur van de batterij door draadloos naar 25 veelbezochte websites te gaan met een beeldschermhelderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De test voor afspelen van HD-films meet de gebruiksduur van de batterij door 720p HD-materiaal af te spelen met een beeldschermhelderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De stand-bytest meet de gebruiksduur van de batterij door een systeem dat op een draadloos netwerk is aangesloten in de sluimerstand te zetten, terwijl Safari en Mail zijn geopend en alle systeeminstellingen op de standaardwaarden zijn ingesteld. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van het gebruik en de configuratie. Ga naar www.apple.com/benl/batteries voor meer informatie.
  2. Tests uitgevoerd door Apple in mei 2013, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van 13-inch MacBook Air-systemen met een 1,7-GHz dual-core Intel Core i7–processor en prototypen van 11-inch MacBook Air-systemen met een 1,7-GHz dual-core Intel Core i7–processor, Intel HD Graphics 5000 en 8 GB RAM. De 13-inch MacBook Air-systemen met een 2,0-GHz dual-core Intel Core i7-processor en de 11-inch MacBook Air-systemen met een 2,0-GHz dual-core Intel Core i7-processor, Intel HD Graphics 4000 en 8 GB RAM waren productie-eenheden. Alle games zijn getest bij native resoluties. Half-Life 2: Episode Two v(5135)(420) en Portal 2 v(5247)(620) zijn getest met 4-voudige anti-aliasing en hoge grafische kwaliteit. Timedemo-testbestand voor Half-Life 2: Episode Two: Storm. Timedemo-testbestand voor Portal 2: Laser stairs. Civilization V v(1.2.2) is getest met de ingebouwde leader-benchmark met lage ‘leader scene’-kwaliteit. MacBook Air controleert doorlopend zijn eigen temperatuur en processorstatus, en past indien nodig de processorsnelheid aan om optimaal te presteren.
  3. Gebaseerd op een IEEE 802.11ac-ontwerpspecificatie. Prestaties gebaseerd op een vergelijking met 802.11n-producten van Apple. Voor de vergelijking wordt uitgegaan van een AirPort Extreme-netwerk en een computer die compatibel is met 802.11ac. De snelheid en het bereik van het netwerk zijn lager als een 802.11a/b/g-product verbinding maakt met het netwerk. Voor toegang tot het draadloze netwerk is een apparaat met Wi-Fi-voorziening vereist. De werkelijke snelheid kan variëren, afhankelijk van het bereik, de verbindingssnelheid, de omgeving, de omvang van het netwerk en andere factoren. Het bereik hangt af van de omgeving.
  4. Tests uitgevoerd door Apple in mei 2013, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de 13-inch MacBook Air met een 1,7-GHz dual-core Intel Core i7-processor, 512 GB flashopslag en 8 GB RAM en prototypen van de 11-inch MacBook Air met een 1,7-GHz dual-core Intel Core i7-processor, 512 GB flashopslag en 8 GB RAM. De 13-inch MacBook Pro-systemen met een 2,9-GHz dual-core Intel Core i7-processor, 5400-rpm harde schijf van 750 GB en 8 GB RAM waren productie-eenheden. Alle tests zijn uitgevoerd in Iometer 2006.07.27 (opstarttijd 30 seconden, uitvoertijd 5 minuten, opdrachtgrootte 512 KB, 8 uitstaande IO’s, en testbestand van 150 GB). De gemiddelde mediadraaisnelheid werd berekend door een testbestand te maken op de buitenste, middelste en binnenste sectoren van de schijf, en het gemiddelde van deze drie metingen te nemen. MacBook Air en MacBook Pro controleren doorlopend de eigen temperatuur en processorstatus, en passen indien nodig de prestaties aan om optimaal te presteren.
  5. Tests uitgevoerd door Apple in mei 2013, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de 13-inch MacBook Air met een 1,7-GHz dual-core Intel Core i7-processor, 512 GB flashopslag en 8 GB RAM en prototypen van de 11-inch MacBook Air met een 1,7-GHz dual-core Intel Core i7-processor, 512 GB flashopslag en 8 GB RAM. De 13-inch MacBook Air-systemen met een 2,0-GHz dual-core Intel Core i7-processor en de 11-inch MacBook Air-systemen met een 2,0-GHz dual-core Intel Core i7-processor, 512 GB flashopslag en 8 GB RAM waren productie-eenheden. Alle tests zijn uitgevoerd in Iometer 2006.07.27 (opstarttijd 30 seconden, uitvoertijd 5 minuten, opdrachtgrootte 512 KB, 8 uitstaande IO’s, en testbestand van 150 GB). MacBook Air controleert doorlopend zijn eigen temperatuur en processorstatus, en past indien nodig de prestaties aan om optimaal te presteren.
  6. 1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.
  7. Voor iCloud is het volgende vereist: iOS 5 of hoger op een iPhone 3GS of een nieuwer model, iPod touch (derde generatie of een nieuwer model), iPad of iPad mini, een Mac met OS X Lion of hoger of een pc met Windows Vista, Windows 7 of Windows 8 (Outlook 2007 of 2010 of een recente browser vereist voor toegang tot e-mail, contactgegevens en agenda’s). Voor bepaalde voorzieningen zijn iOS 6 en OS X Mountain Lion vereist. Voor bepaalde voorzieningen is een Wi-Fi-verbinding nodig. Sommige voorzieningen zijn niet overal beschikbaar. De toegang tot sommige voorzieningen is beperkt tot tien apparaten.