Overduidelijk onze meest geavanceerde notebook ooit.

Een baanbrekend Retina-display. Flasharchitectuur. Intel-processors van de vierde generatie. En dat alles in een opmerkelijk dun en licht 13- of 15‑inch ontwerp. Al deze kenmerken samen maken dit de meest fantastische notebook die er is. Waar je de meest fantastische dingen mee kunt doen.

Retina-display. Miljoenen pixels om naar uit te kijken.

Als je zoveel pixels in een beeldscherm stopt - meer dan vier miljoen in het 13‑inch model en meer dan vijf miljoen in het 15‑inch model - mag je het resultaat gerust verbluffend noemen. De pixeldichtheid is zo hoog dat je ogen individuele pixels niet kunnen onderscheiden. Afbeeldingen worden ultrarealistisch weergegeven. Met een spectaculair hoge resolutie van 2560 x 1600 op de 13‑inch MacBook Pro en een even indrukwekkende resolutie van 2880 x 1800 op de 15‑inch MacBook Pro zie je op het scherm meer van je hogeresolutieafbeeldingen, die tot op de pixel nauwkeurig worden weergegeven. En tekst is zo scherp dat het lijkt alsof je je e‑mail, webpagina’s of documenten op een gedrukte pagina bekijkt.

Het Retina-display vermindert weerspiegelingen maar behoudt z’n ongekende kleuren en beeldkwaliteit. Het hogere contrast maakt zwart zwarter en wit witter. En alles daartussenin is rijk en levendig. Dankzij de IPS-technologie heeft het scherm een kijkhoek van 178 graden, dus je kunt het verschil vanuit nagenoeg elke hoek zien. En wat je ziet is bepaald niet mis.

De 13‑inch MacBook Pro met Retina-display heeft bijna twee miljoen meer pixels dan een HD-tv. Het 15‑inch model heeft er zelfs drie miljoen meer.

Bekijk de afbeelding met de resolutie van het 15‑inch Retina-display

Intel-processors van de vierde generatie. Dual-core. Quad-core. Serieus vermogen.

Dankzij de dual-core Intel Core i5- of Intel Core i7-processor van de vierde generatie kun je met de 13‑inch MacBook Pro met Retina-display ook de meest veeleisende programma’s met je meenemen. Dus waar je camera naar toe gaat, gaat ook je hele digitale fotostudio heen. Alle modellen zijn voorzien van de Hyper-threading-technologie. Hiermee kan elke core meerdere taken tegelijk verwerken voor nog snellere prestaties. En met een snelheid tot 3,0 GHz, een gedeelde L3-cache van maximaal 4 MB en Turbo Boost-snelheden tot 3,5 GHz kunnen deze processors vrijwel alles aan.

De 15‑inch MacBook Pro met Retina-display kan zelfs nog meer verbluffende dingen doen. Quad-core Intel Core i7-processors van de vierde generatie zorgen voor de beste prestaties ooit van een MacBook Pro. Met een snelheid tot 2,8 GHz, tot 6 MB gedeelde L3-cache en Turbo Boost-snelheden tot 4,0 GHz voeren deze processors zelfs de meest complexe taken in professionele programma’s als Final Cut Pro in een oogwenk uit. Alle modellen worden standaard geleverd met 16 GB supersnel geheugen van 1600 MHz. Dus de 15‑inch MacBook Pro is klaar voor alles wat je maar kunt verzinnen, waar je ook bent.

Grafische Iris- en Iris Pro-processors. Oogverblindende prestaties.

De 13‑inch MacBook Pro met Retina-display is uitgerust met een Intel Iris grafische processor, die zeer geschikt is voor alledaagse taken, maar ook voor grafisch veeleisende creatieve programma’s. Bladeren door grote fotoalbums gaat razendsnel. Games komen tot in de kleinste details in beeld. Je kunt zelfs een extern beeldscherm aansluiten. Of twee. Ook in dit opzicht is de 13‑inch MacBook Pro klein van formaat maar groot in prestaties.

De 15‑inch MacBook Pro heeft een fenomenaal beeldscherm en daar hoort natuurlijk een net zo fenomenale grafische processor bij. De Intel Core i7-processor van de vierde generatie heeft Iris Pro Graphics met 128 MB ingebed geheugen. Dit kan dienen als supersnelle cache wanneer je iets aan het doen bent dat veel vergt van de systeem- en grafische processor. Als je nog hogere eisen stelt op het gebied van grafische prestaties, kies je het 15‑inch model. Dat bevat naast Iris Pro Graphics ook de nieuwe NVIDIA GeForce GT 750M. Dankzij het GDDR5-geheugen van 2 GB zie je in 3D-games veel meer beelden per seconde en zijn de (reactie)snelheden bij HD-videoprojecten veel groter.

Lange batterijduur. Gebruiksduur van 9 uur, stand-bytijd van 30 dagen.

Met de 13‑inch MacBook Pro kun je tot 9 uur onafgebroken werken en met het 15‑inch model tot 8 uur. Voor een gemiddelde notebook is dat al heel behoorlijk. Maar voor een uiterst geavanceerde notebook met een beeldscherm met ultrahoge resolutie, uitstekende processors en grafische voorzieningen én een superdun ontwerp, is het absoluut opzienbarend. De ingebouwde batterij kan wel duizend keer opnieuw worden opgeladen en tot 30 dagen in de sluimerstand staan, en daaruit toch direct ontwaken.1

Ultrasnelle flashopslag. ‘Flash’ verwijst niet voor niets naar snelheid.

Je merkt het verschil bij alles wat je doet: opstarten gaat in een paar seconden, programma’s worden snel geopend, zelfs navigeren op je bureaublad gaat verbazingwekkend vloeiend. Dat is allemaal te danken aan de PCle-flashopslag met ongekend snelle lees- en schrijfsnelheden.2 Zelfs het importeren van grote fotobibliotheken in Aperture gaat razendsnel. Bij het 15‑inch model wordt de flashopslag gecombineerd met quad-coreprocessors en een snelle grafische processor, zodat je ook de meest intensieve bewerkingstaken in Final Cut Pro snel kunt uitvoeren. En aangezien deze MacBook Pro-modellen worden geleverd met tot 1 TB flashopslag, kun je al je belangrijke bestanden overal mee naartoe nemen.3 Flash heeft geen bewegende onderdelen, en dat maakt het ongekend duurzaam en stil. Flashopslag is ook uiterst zuinig met energie, dus je kunt je MacBook Pro tot een maand lang stand-by laten staan, zonder hem aan te sluiten op een stopcontact. En of de stand-byperiode nu één dag is of ’n maand, MacBook Pro is direct weer actief, zodat je meteen door kunt gaan waar je was gebleven.

Prestaties flashopslag³

802.11ac wifi. De definitie van snel.

Maak kennis met de ultieme mobiele creatieve studio. Met de nadruk op mobiel. Met de 802.11ac wifitechnologie en Bluetooth 4.0-technologie heb je alle vrijheid om kabels thuis te laten en toch in verbinding te blijven met je netwerk, je draadloze apparatuur en de hele wereld. Met AirPlay en Apple TV kun je de video’s, foto’s en muziek op je MacBook Pro draadloos weergeven op je HD-tv. En als je je MacBook Pro koppelt aan een 802.11ac wifibasistation, zoals AirPort Time Capsule of AirPort Extreme, zijn de draadloze prestaties tot drie keer sneller.4

Gegevenssnelheid wifi

 • 1300 Mbps
  802.11ac
 • 450 Mbps
  802.11n
 • 54 Mbps
  802.11g

Thunderbolt 2. De meest geavanceerde I/O-technologie.

 • Sleuf voor SDXC-kaart
 • HDMI
 • USB 3
 • MagSafe 2
 • Thunderbolt 2
 • USB 3
 • Koptelefoon

Met het snelle en veelzijdige Thunderbolt 2 beschik je over een bandbreedte van maximaal 20 Gb/s voor elk extern apparaat. Je bent dus helemaal klaar voor de snelste randapparatuur en de nieuwste beeldschermen. Je kunt enorme hoeveelheden extra opslagcapaciteit en een PCI-uitbreidingschassis toevoegen. En omdat je op elke Thunderbolt 2-poort maximaal zes randapparaten kunt doorlussen, kun je tot maar liefst 12 externe apparaten aansluiten - alleen al via Thunderbolt.

Of je nu kiest voor het 13‑inch of 15‑inch model, ze zijn allebei uitgerust met twee Thunderbolt 2-poorten, twee USB 3-poorten, een HDMI-poort, een sleuf voor een SDXC-kaart en een koptelefoonaansluiting. Zo kun je binnen een mum van tijd een complete professionele studio opbouwen rondom je MacBook Pro.

Audio en video.

Je weet niet wat je oren missen totdat je de luidsprekers in MacBook Pro hebt gehoord. Voor een notebook die zo dun en licht is, is het geluid overweldigend. En met een breed dynamisch bereik, optimale balans en een glasheldere en expressieve kwaliteit, klinken de luidsprekers te mooi om waar te zijn. Dat komt omdat we bij het ontwerp nauwgezet te werk zijn gegaan om de kwaliteit van elke decibel te optimaliseren.

De twee ingebouwde microfoons zijn ideaal als je van jezelf wilt laten horen. Als je bijvoorbeeld een FaceTime-gesprek voert, dempen de microfoons de achtergrondruis van achter de notebook. En als je de dicteerfunctie gebruikt, vormen ze een adaptieve geluidsstraal die op een slimme manier je stem detecteert en de rest negeert.

FaceTime HD-camera

Voortaan ’n nog duidelijker verhaal.

Net boven het Retina-breedbeeldscherm van MacBook Pro bevindt zich in het midden de verbeterde FaceTime HD-camera. Deze heeft een beeldsensor voor zeer getrouwe kleuren en aanzienlijk minder beeldruis, zelfs in omgevingen met weinig licht. De geavanceerde beeldverwerkingsfunctie staat garant voor scherper beeld en minder bewegingsonscherpte. Verder zorgt de gezichtsherkenning ervoor dat je er altijd op je best uitziet, want de belichting en witbalans worden automatisch afgestemd op je gezicht en huidtint, ongeacht de lichtbron achter je.

Multi‑Touch-trackpad en toetsenbord met achtergrondverlichting.

Multi‑Touch is een essentieel onderdeel van de manier waarop je met de Mac communiceert. Met realistische en intuïtieve gebaren schakel je tussen programma’s, navigeer je door je materiaal en benut je het bureaublad optimaal. MacBook Pro heeft een Multi‑Touch-trackpad met een groot glazen knopoppervlak. Dus je kunt comfortabel tikken, knijpen, vegen en klikken.

De dunne en lichte MacBook Pro is ontworpen om overal en altijd te kunnen gebruiken, ook op plaatsen waar het licht weleens te wensen overlaat. Een ingebouwde sensor detecteert veranderingen in het omgevingslicht en past de helderheid van het toetsenbord en scherm automatisch aan. En daardoor tast je dus nooit meer in het duister.

iCloud. Alles wat je nodig hebt. Waar je het nodig hebt.

iCloud bewaart je materiaal en biedt toegang tot je muziek, foto’s, agenda’s, contacten, documenten en meer, op elk apparaat dat je gebruikt. Dus als je een foto neemt met je iPhone of de agenda voor een vergadering verandert op je iPad, zorgt iCloud ervoor dat alles ook op je Mac zichtbaar is. En het werkt in de twee richtingen: je kunt bijvoorbeeld een takenlijst maken op je Mac en er wijzigingen in aanbrengen op je iPhone.5 Meer informatie over iCloud

Inclusief geweldige programma’s. Voor alles wat nuttig is. En leuk.

Vanaf het moment dat je MacBook Pro voor het eerst aanzet, beschik je over een geweldige machine waarmee je documenten kunt opstellen, complexe berekeningen kunt uitvoeren, presentaties kunt geven, foto’s kunt bewerken, films kunt maken en muziek kunt produceren. Dit alles is mogelijk dankzij de zes krachtige productiviteits- en creativiteitsapps die worden meegeleverd: Pages, Numbers, Keynote, iPhoto, iMovie en GarageBand. En al deze apps zijn perfect afgestemd op OS X Yosemite.6 Plus natuurlijk alle andere handige apps, zoals Safari, Mail en iBooks, waarmee je alle noodzakelijke én leuke dingen kunt doen. En laten we de Mac App Store niet vergeten, waar je terecht kunt voor nog eens duizenden apps. Meer informatie

Alsof je een team van deskundigen bij de hand hebt.

Bij elke nieuwe Mac krijg je professioneel advies, bekroonde service en ondersteuning en een schat aan online-informatie.

Ondersteuning van AppleCare.

In België hebben consumenten conform het Burgerlijk Wetboek recht op gratis reparatie of vervanging door de verkopende partij van goederen die tot twee jaar na levering niet voldoen aan de koopovereenkomst. Voor meer informatie klik je hier.

Een Mac wordt bovendien geleverd met een beperkte garantie van Apple van één jaar en 90 dagen gratis technische ondersteuning per telefoon. Voor meer informatie over de service die Apple verleent voor je Mac klik je hier.

Als je het AppleCare Protection Plan koopt, heb je tot drie jaar lang recht op deskundige technische ondersteuning per telefoon en profiteer je van extra mogelijkheden voor reparatie van je hardware door Apple. Voor meer informatie klik je hier.

Bel Apple.

Wil je meer weten over MacBook Pro voordat je er een koopt? Bel dan met een Specialist.

0800 99846
 1. De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen, zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Ga naar www.apple.com/benl/batteries voor meer informatie.
 2. Tests uitgevoerd door Apple in juli 2014, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de 15-inch MacBook Pro met een 2,5-GHz quad-core Intel Core i7–processor en 512 GB flashopslag en prototypen van de 13-inch MacBook Pro met een 2,8-GHz dual-core Intel Core i5-processor en 512 GB flashopslag. De 15-inch MacBook Pro-systemen met een 2,7-GHz quad-core Intel Core i7–processor en 512 GB flashopslag en de 13-inch MacBook Pro-systemen met een 2,6-GHz dual-core Intel Core i5-processor en 256 GB flashopslag waren productie-eenheden. Alle tests zijn uitgevoerd in Iometer 2006.07.27 (opstarttijd 30 seconden, uitvoertijd 5 minuten, opdrachtgrootte 512 KB, 8 uitstaande IO’s en testbestand van 150 GB). MacBook Pro controleert doorlopend zijn eigen temperatuur en processorstatus, en past indien nodig de prestaties aan om optimaal te presteren.
 3. 1 TB is gelijk aan 1 biljoen bytes; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.
 4. Gebaseerd op een IEEE 802.11ac-ontwerpspecificatie. De werkelijke snelheid kan variëren, afhankelijk van het bereik, de verbindingssnelheid, de omgeving, de omvang van het netwerk en andere factoren.
 5. Voor het gebruik van iCloud is een apparaat met iCloud-voorziening vereist. Voor sommige functies is een Wi‑Fi-verbinding nodig. Sommige functies zijn niet overal beschikbaar. De toegang tot sommige voorzieningen is beperkt tot tien apparaten.
 6. Pages, Numbers en Keynote kunnen gratis worden gedownload in de Mac App Store voor in aanmerking komende Mac-computers die op of na 1 oktober 2013 zijn gekocht. OS X Yosemite vereist. Voor het downloaden van programma’s is een Apple ID vereist.