Een waar toonbeeld van kracht.

Met zijn kraakheldere beeldscherm, Intel-processors, geavanceerde grafische voorzieningen, PCIe-flashopslag en Thunderbolt 2 is MacBook Pro met Retina-display overal op voorbereid. Dus alles wat je kunt bedenken, is mogelijk.

Sneller dan de som der delen.

De geavanceerde Intel Core i5- en i7-processors zorgen ervoor dat zelfs de meest gecompliceerde technische berekeningen snel en soepel worden uitgevoerd. Met de geïntegreerde Iris 6100, Iris Pro Graphics en de geavanceerde AMD grafische processor heb je heel wat pixelpaardenkrachten onder de motorkap. Geavanceerde I/O-voorzieningen als Thunderbolt 2 maken dat je over hoogwaardige uitbreidingsmogelijkheden beschikt die ongekend zijn voor een notebook. En aan de basis van dit alles staat een flashopslagarchitectuur die razendsnel reageert op alles wat je doet.

Videobewerking

De systeemprocessor, de grafische processor, de flasharchitectuur, het geheugen én het beeldscherm van de 15‑inch MacBook Pro zorgen er stuk voor stuk voor dat jij kunt editen waar je maar wilt. De supersnelle flashopslag zorgt er bijvoorbeeld voor dat je tot zestien streams 1080p ProRes-materiaal kunt ophalen voor multicam-editingwerk in Final Cut Pro X1. De nieuwste quad-coreprocessors in de 15-inch MacBook Pro kunnen meerdere videostreams tegelijk decoderen en de snelle grafische processor zorgt ervoor dat miljoenen pixels op je scherm worden gerenderd. Je kunt zelfs tien 1080p ProRes beeld-in-beeld-videostreams tegelijk afspelen, gewoon vanaf de interne opslag van je 15‑inch MacBook Pro met Retina-display.1

Gelijktijdige Final Cut Pro X-streams¹

 • 16
  Multicam-editing van 1080p ProRes-materiaal
 • 10
  Beeld-in-beeld-editing van 1080p ProRes-materiaal

Prestaties Final Cut Pro X

 • 1,8x
  1080p optical flow-beeldverwerkingssnelheid
 • 1,5x
  1080p 3D-titelrenderingsnelheid
 • Norm

Met vier keer zoveel pixels als een standaardscherm ziet je beeldmateriaal er scherper, helderder en natuurlijker uit. Misschien nog wel beter dan je je kunt herinneren. Het heeft ook gevolgen voor de manier waarop je op een notebook edit. Want op de 15-inch MacBook Pro kun je je videomateriaal nu tot op de pixel nauwkeurig bekijken in 1080p HD, terwijl je tegelijkertijd je werkruimte in beeld hebt. En bij het toepassen van grafisch veeleisende effecten in Final Cut Pro X, zoals slowmotion met optical flow of 3D-titels op volledige resolutie, heb je veel baat bij de krachtige AMD grafische processor.

Fotografie

Met meer dan 4 miljoen pixels op het 13‑inch model en meer dan 5 miljoen pixels op het 15‑inch model is het Retina-display ideaal voor het bekijken en bewerken van je hogeresolutiefoto’s. Je beelden komen pixel voor pixel tot leven, zodat je fotobewerkingen veel nauwkeuriger worden. En dankzij al die pixels zie je de allerkleinste details en bijvoorbeeld texturen zoals je ze nog nooit hebt gezien. Het Retina-display is in feite zo scherp dat je al aan de miniatuurweergaven kunt zien welke foto’s scherp zijn.

Met twee ultrasnelle Thunderbolt 2-poorten, twee USB 3-poorten en een SDXC-kaartsleuf kun je rondom je MacBook Pro een complete fotostudio opbouwen. Of je neemt ’m mee op pad en importeert duizenden RAW-foto’s op locatie. Staan je foto’s eenmaal op je computer, dan zul je zien dat al je bewerkingen in Aperture sneller en vloeiender gaan dan op de notebooks die we tot nu toe hebben gemaakt. En dankzij de snelle PCIe-flashopslag blader je met het grootste gemak door zelfs de grootste fotobibliotheek. Kortom, welke foto je ook uit je bibliotheek wilt ophalen, hij staat in no time op het scherm.

22x meer bandbreedte

Met sequentiële leessnelheden tot 2,0 GBps is de PCIe-flashopslag tot wel 22 keer sneller dan een gewone 5400-rpm harde schijf.3

Opmaak en vormgeving

MacBook Pro is de ultieme studio voor creatief vormgevers. De resolutie van het Retina-display is met 2560 x 1600 pixels op het 13‑inch model en 2880 x 1800 pixels op het 15‑inch model zo hoog dat het scherm de vergelijking met een gedrukte pagina ruimschoots kan doorstaan. Tel daar een hoger contrast, minder schittering en een kijkhoek van 178 graden bij op, en je hebt de ideale werkplek. Met de geavanceerde grafische voorzieningen en processors kun je razendsnel afbeeldingen renderen en filters toepassen. En dankzij de flashopslag en het supersnelle 1600-MHz geheugen kun je grote bestanden veel sneller openen en bewerken dan met een traditionele notebook.

Wetenschap en techniek

De geavanceerde dual-core- en quad-coreprocessors leveren een gigantische rekenkracht. En de krachtige GPU-technologie en het Retina-display met zijn hoge resolutie zorgen voor een ongeëvenaarde visualisatie van je gegevens. Of je je nu bezighoudt met moleculaire 3D-modellen, DNA-imaging, bouwkundige modellen of sterkteberekeningen, op een MacBook Pro kun je dingen doen die voorheen alleen op een desktop mogelijk waren. Waar je maar wilt.

Gamen

Gamen krijgt een geheel nieuwe dimensie. Dankzij de miljoenen pixels zie je veel meer details en nuances dan je voor mogelijk hield. Zelfs in de meest veeleisende actiegames verschijnt alles even snel en vloeiend op je scherm, allemaal dankzij de supersnelle systeem- en grafische processor. Bovendien is MacBook Pro met Retina-display zo dun en licht dat je kunt gamen waar je maar wilt. En gezien het enorme aanbod games bij de Mac App Store verveel je je nooit meer.

Grafische prestaties

Tot 70% sneller dan de vorige MacBook Pro met discrete-level grafische processor.4

 • 1,7x
  Tomb Raider
 • 1,6x
  Formula 1 2013
 • 1,5x
  Batman: Arkham City GOTY
 • Norm
  Vorige generatie