We hebben een betere muis ontwikkeld

Het begon allemaal met de iPhone. Toen was de iPod touch aan de beurt en daarna de MacBook Pro. Intuïtief, slim, dynamisch. Met de Multi-Touch-technologie hebben we een veel betere interactiemethode voor draagbare apparatuur gevonden, namelijk met vingerbewegingen. En nu zijn we alweer zover dat we deze technologie ook voor desktopcomputers gaan toepassen, met een compleet nieuw type muis. We hebben 'm de Magic Mouse genoemd. Het is de eerste Multi-Touch-muis ter wereld. Hij wordt standaard bij elke nieuwe iMac meegeleverd, maar je kunt 'm ook gebruiken bij elke Mac met Bluetooth.

Naadloos Multi-Touch-oppervlak

De Magic Mouse is aan de bovenkant geheel naadloos en heeft een opvallend rustige vormgeving. Hij oogt, voelt en werkt fundamenteel anders dan een traditionele muis. Met zijn gelijkmatige oppervlak zonder knoppen is de eerste aanblik alleen al een aangename verrassing. Als je 'm vervolgens beetpakt, voel je meteen dat hij perfect in de hand ligt. Maar pas als je ermee gaat werken, merk je hoe revolutionair de Magic Mouse is.

De hele bovenkant van de Magic Mouse is het Multi-Touch-gedeelte en de muis zelf fungeert als knop. Scrollen doe je door een vinger in de gewenste richting te bewegen. Met twee vingers veeg je je een weg door webpagina's en foto's. Klikken en dubbel klikken kun je overal waar je maar wilt. In de Magic Mouse zit een chip die precies aanvoelt wat je wilt doen. Daardoor zal de Magic Mouse een veegbeweging nooit met een scrolbeweging verwarren. Hij heeft het zelfs door als je hand alleen maar op je muis rust.

Lasertrackingmechanisme

De Magic Mouse maakt gebruik van een krachtig lasertrackingmechanisme dat veel gevoeliger is en veel beter reageert dan traditionele optische trackingsystemen. Dit betekent dat je hem op vrijwel elke ondergrond zonder muismat kunt gebruiken, of dat nu op een tafeltje in je stamkroeg is of thuis op je bureau.

Apple Battery Charger

Profiteer van de beste voedingsbron voor je draadloze Mac-accessoires. De Apple Battery Charger wordt geleverd met zes hoogwaardige Ni-MH-batterijen (AA) die al zijn opgeladen en meteen kunnen worden gebruikt. Het opladen met de Apple Battery Charger werkt bovendien snel en gemakkelijk. Lees verder

Draadloos

De Magic Mouse maakt via Bluetooth draadloos verbinding met je Mac. Je hebt dus geen aparte kabel of adapter nodig. In combinatie met een Mac met Bluetooth kun je de Magic Mouse in een straal van 10 meter gebruiken. Als je daarnaast ook nog het Apple Wireless Keyboard gebruikt, kun je in alle rust werken, zonder je te ergeren aan die wirwar van kabels op je bureau.

Maar omdat dit een draadloze muis is, ben je natuurlijk niet beperkt tot je werkkamer thuis. Je kunt de Magic Mouse even snel uitzetten om onderweg naar een andere werkplek energie te besparen. Zelfs als hij altijd aanstaat, springt de Magic Mouse zuinig om met energie, want als hij enige tijd niet is gebruikt, schakelt hij automatisch een tandje terug.

Zet 'm naar je hand

Misschien wil je wel kunnen scrollen, maar geen veegbewegingen maken. Of werk je liever met een tweeknopsmuis dan met een eenknopsmuis. Hoe dan ook, je kunt de Magic Mouse helemaal naar wens instellen. In het voorkeurenpaneel voor de muis in Systeemvoorkeuren kun je de gewenste instellingen opgeven.

Dankzij het neutrale ontwerp van de Magic Mouse ligt hij bij zowel rechts- als linkshandigen prima in de hand. Linkshandigen kunnen ook de werking van de linker- en rechterknop makkelijk omdraaien, eveneens via Systeemvoorkeuren.

Systeemvereisten

  • Mac met Bluetooth
  • Mac OS X versie 10.5.8 of hoger met de Wireless Mouse-software-update 1.0
  • Toetsenbord en muis voor installatie
Paneel voor de muis in Systeemvoorkeuren in Mac OS X