Mac en iOS.

Het klikt. En hoe.

Met een Mac of iOS-device kun je geweldige dingen doen. En als je ze samen gebruikt, is er nog veel meer mogelijk. Zoals telefoontjes beantwoorden zonder je iPhone te pakken. Aan een mail beginnen, een document bewerken of internetten op het ene apparaat, en verdergaan waar je was gebleven op een ander. Zelfs de hotspot op je iPhone kun je activeren zonder je toestel uit je zak te halen.

Telefoon Nu geeft ook Mac aan elke oproep gehoor.

Je kunt iPhone-gesprekken gewoon voeren vanaf je Mac. En een gesprek beginnen of beantwoorden terwijl je iPhone in een andere kamer wordt opgeladen of in je rugzak zit. Dus kies, klik, en bellen maar.1

Gebeld worden op je Mac.

Als iemand je op je iPhone belt, gaat je Mac over. Je krijgt een melding met de naam, het nummer en de profielfoto van de beller. En je hoort een beltoon – dezelfde die je voor die persoon hebt ingesteld op je iPhone. Je neemt op door op de melding te klikken. Je Mac fungeert als luidspreker, zodat je een gesprek kunt voeren terwijl je doorwerkt.

Bellen met je Mac.

Bellen met je Mac is net zo eenvoudig. Je klikt gewoon op een telefoonnummer in Contacten, Agenda, Berichten, Spotlight of Safari. Je kunt zelfs een gesprek beginnen vanuit de gespreksgeschiedenis van FaceTime, of de cijfers intikken op je toetsenbord.

Sms Meer manieren om je zegje te doen.

Als je een Mac en een iPhone hebt, kun je sms-berichten (met de groene tekstballon) vanaf je Mac versturen en erop ontvangen. Alle berichten die op je iPhone verschijnen, worden ook op je Mac getoond. Zo blijven je gesprekken altijd up-to-date op al je apparaten. Dus als vrienden je sms’en (en dan maakt het niet uit wat voor telefoon ze hebben), kun je zowel je Mac als je iPhone gebruiken om te reageren.2 Je kunt ook zelf een sms- of iMessage-gesprek beginnen op je Mac door in Safari, Contacten, Agenda of Spotlight op een telefoonnummer te klikken.

Handoff Maak hier een begin. En maak het daar af.

Stel dat je een verslag aan het schrijven bent op je iMac, maar onderweg naar je vergadering verder wilt gaan op je iPad. Of je bent op je iPhone aan een e‑mail begonnen, maar je wilt verder schrijven op je Mac. Handoff maakt dat mogelijk. Als je Mac en iOS-devices dicht bij elkaar zijn, kunnen ze projecten waar je aan werkt automatisch aan elkaar doorgeven.3 Op je tweede device verschijnt dan een symbool van de laatste app die je gebruikt hebt – op je Mac in het Dock en op je iOS-device op het toegangsscherm. Je kunt gewoon klikken of swipen om verder te gaan waar je gebleven was, zonder bestanden te zoeken. Handoff werkt met Mail, Notities, Safari, Pages, Numbers, Keynote, Kaarten, Berichten, Herinneringen, Agenda en Contacten. Ontwikkelaars kunnen Handoff ook integreren in hun eigen apps.

Begin aan een e‑mail op je iPhone en maak ’m af op je Mac, zonder de draad kwijt te raken.

Instant Hotspot Je bent meteen online.

Geen wifi? Geen probleem. Met Instant Hotspot kan je Mac op afstand de Persoonlijke hotspot op je iPhone activeren als de apparaten dicht bij elkaar zijn.4 Je selecteert gewoon je iPhone in het wifimenu op je Mac en je bent binnen een paar tellen online. En je kunt je iPhone gewoon in je jas of tas laten zitten. Als je Mac verbonden is met je Persoonlijke hotspot, wordt de signaal- en batterijsterkte van je iPhone bovenaan in het wifimenu getoond. Stop je met internetten, dan wordt de hotspot automatisch gedeactiveerd om de batterij te sparen. De volgende keer dat er geen wifisignaal is, vraagt je Mac of je opnieuw je hotspot wilt gebruiken. Je hoeft dan alleen op ‘OK’ te klikken om verbinding te maken.

AirDrop Het was nog nooit zo eenvoudig om bestanden te delen.

Met AirDrop wissel je moeiteloos bestanden uit tussen je Mac en je iOS-device. Met een paar klikjes kun je een bestand op je Mac via AirDrop naar een iOS-device of andere Mac in de buurt versturen. En doordat AirDrop gebruikmaakt van een peer-to-peer-verbinding, heb je geen wifisignaal nodig. Erg handig als je een document wilt delen met een collega in de kamer naast je. Of een presentatie met een klant die tegenover je zit. Je kunt AirDrop gebruiken om bestanden direct te delen via het Deel-menu in je apps en vanuit de Finder. De ontvangers krijgen een melding waarop ze alleen maar hoeven te klikken om het bestand te downloaden.