Mac en iOS.
Erg aan elkaar gehecht.

Met een Mac of iOS-apparaat kun je geweldige dingen doen. Maar als je ze samen gebruikt, is er nog veel meer mogelijk. Als je Mac met OS X Yosemite en je iOS 8-apparaten bij elkaar in de buurt zijn, dan herkennen ze elkaar. En dat biedt nieuwe mogelijkheden voor een nog slimmere samenwerking. Zo halen de beste apparaten voortaan het beste bij elkaar naar boven.

Als je al je apparaten bij iCloud aanmeldt, kunnen je Mac en iOS hun samenwerking naar een hoger plan tillen.

Telefoon.Nu geeft ook Mac aan elke oproep gehoor.

Voortaan kun je iPhone-gesprekken voeren vanaf je Mac. Als iemand je op je iPhone belt, krijg je op je Mac een melding met de naam, het nummer en de profielfoto van de beller. Neem op door op de melding te klikken. Je Mac fungeert als speaker. Je kunt de oproep ook afslaan of beantwoorden met een iMessage-bericht. Bellen met je Mac gaat net zo makkelijk. Klik gewoon op een telefoonnummer in Contacten, Agenda, Berichten of Safari. Bel je vanuit een Agenda-activiteit in op een telefonische vergadering, dan voert je Mac automatisch de pincode voor je in. En als je je iPhone hoort overgaan terwijl hij in je slaapkamer ligt, kun je beneden opnemen op je Mac. Beide apparaten moeten hiervoor verbinding hebben met hetzelfde wifinetwerk. Het werkt met je bestaande iPhone-nummer, dus je hoeft niets te configureren. Kiezen, klikken en bellen maar.

SMS.Meer manieren om je boodschap over te brengen.

Met OS X Yosemite en een iPhone met iOS 8 kun je rechtstreeks vanaf je Mac sms- en mms-berichten versturen. Dus als iemand je sms’t (ongeacht het soort telefoon dat hij heeft), dan kun je elk willekeurig apparaat in de buurt gebruiken om te reageren. Alle berichten die op je iPhone binnenkomen, verschijnen voortaan ook op je Mac. Je kunt ook zelf een sms-gesprek beginnen op je Mac door in Safari, Contacten of Agenda op een telefoonnummer te klikken.

Handoff. Van Mac naar iOS en vice versa. Ga daar verder waar je bent gebleven.

Als je Mac en iOS-apparaten bij elkaar in de buurt zijn, kunnen ze projecten waar je aan werkt automatisch aan elkaar doorgeven. Stel dat je een verslag aan het schrijven bent op je Mac, maar je onderweg naar je vergadering verder wilt gaan op je iPad. Dan kun je met Handoff van apparaat wisselen en direct doorgaan waar je was gebleven. Of misschien ben je op je iPhone aan een e‑mail begonnen, maar wil je verder schrijven op je Mac. Ook dat is geen probleem. Je kunt Handoff gebruiken met de apps Mail, Safari, Pages, Numbers, Keynote, Kaarten, Berichten, Herinneringen, Agenda en Contacten. En ontwikkelaars kunnen Handoff ook integreren in hun eigen apps.

Maak een nieuw project op je Mac en ga door waar je gebleven was op je iPad of iPhone.

Instant Hotspot. En je bent meteen online.

Geen wifi? Geen probleem. Als je iPhone in de buurt is, kan je Mac ’m automatisch als persoonlijke hotspot gebruiken.* Daarvoor hoef je niets ingewikkelds te doen. Je iPhone verschijnt namelijk automatisch in het wifimenu van je Mac en daar kun je ’m vervolgens eenvoudig selecteren als hotspot. Je Mac laat zelfs de signaalsterkte en het oplaadniveau van je iPhone zien. Je iPhone kun je dus gewoon in je jas of tas laten zitten.