Persinformatie van Apple

Apple breidt gezondheidsapps uit met CareKit

Nieuw softwareframework helpt ontwikkelaars om mensen een actievere rol te laten vervullen als het gaat om hun eigen gezondheid

CUPERTINO, 21 maart 2016 – Apple heeft vandaag CareKit aangekondigd, een nieuw softwareframework dat ontwikkelaars helpt om mensen actiever hun eigen medische toestand te laten controleren. Met iPhone-apps die CareKit gebruiken kunnen patiënten gemakkelijker hun behandelplannen volgen en hun symptomen en medicatie bijhouden. Zo krijgen ze een beter inzicht in hun eigen gezondheid. Omdat de informatie ook met dokters, verplegend personeel of familieleden kan worden uitgewisseld, kunnen gebruikers van CareKit-apps een actievere rol vervullen als het gaat om hun eigen gezondheid.

“We staan versteld van de enorme invloed die ResearchKit al heeft gehad op de snelheid en omvang van medische onderzoeken en beseffen dat veel van dezelfde principes ook een rol kunnen spelen bij de individuele gezondheidszorg”, zegt Jeff Williams, Chief Operating Officer van Apple. “Wij denken dat het heel belangrijk is om mensen de tools te geven om hun eigen gezondheidstoestand te bepalen. Met apps die gebruikmaken van CareKit is dit al mogelijk, want hiermee kunnen gebruikers een actievere rol spelen bij hun eigen gezondheidszorg.”

CareKit is vanaf volgende maand beschikbaar als opensource-framework. De ontwikkelaarscommunity kan dan de eerste vier modules uitbreiden die al door Apple zijn ontwikkeld. Dat zijn:

“ResearchKit maakte al snel duidelijk dat mobiele apps bij uitstek geschikt zijn om goedkope, hoogwaardige klinische onderzoeken uit te voeren met een ongeëvenaarde reikwijdte”, zegt Ray Dorsey, arts, David M. Levy Professor of Neurology aan University of Rochester Medical Center. “We hopen dat CareKit de hiaat opvult tussen onze onderzoeksresultaten en de dagelijkse zorg voor onze parkinsonpatiënten. Dit is een totaal nieuwe kans voor de democratisering van de onderzoekspraktijk en de medische wetenschap.”

Ontwikkelaars van apps voor gezondheid en welzijn staan te popelen om deze CareKit-modules te integreren in apps voor parkinsonpatiënten, apps om het herstel na een operatie te volgen, apps om thuis de eigen gezondheid te bepalen, apps voor diabetespatiënten, apps om de geestelijke gezondheid te bepalen en apps voor zwangere vrouwen.

Ga voor meer informatie naar www.apple.com/carekit.

Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, OS X, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821
 

© 2016 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, CareKit, iPhone, Apple Watch, ResearchKit en HealthKit zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple Media Helpline 02 474 42 19