Vervangingsprogramma voor de harde schijf van 1 TB van Seagate in iMac

Apple heeft vastgesteld dat bepaalde harde schrijven van 1 TB van Seagate die worden gebruikt in iMac-systemen van 21,5 inch en 27 inch, mogelijk een storing kunnen vertonen. Deze systemen zijn verkocht tussen oktober 2009 en juli 2011.

Apple of een erkende Apple-serviceprovider (AASP) zal de harde schijven met dit probleem gratis vervangen.

Apple neemt contact op met de iMac-gebruikers die zijn getroffen door dit probleem en die bij de registratie van hun product een geldig e-mailadres hebben opgegeven om hen op de hoogte te brengen van dit programma. Als Apple geen contact met u heeft opgenomen en u vermoedt dat u een harde schijf van 1 TB van Seagate hebt, kunt u hieronder het serienummer van uw product invoeren om te controleren of u gebruik kunt maken van dit programma.

Het serienummer van uw iMac is gemakkelijk te vinden. Ontdek hier hoe u dit kunt doen.

Dit is geen geldig serienummer van een Apple-product. Voer het nummer nogmaals in. Neem contact met ons op als u nog steeds problemen hebt.
Het ingevoerde serienummer van het Apple-product is niet van een iMac.
De iMac met het serienummer dat u hebt ingevoerd, komt in aanmerking voor dit programma. Volg de onderstaande instructies om uw harde schijf te laten vervangen.
Volgens onze gegevens is de harde schijf in deze iMac al vervangen in het kader van dit programma. Neem contact met ons op als u vragen hebt.
Volgens onze gegevens heeft deze iMac een harde schijf van Seagate, maar doet het probleem zich bij deze schijf niet voor. U hoeft op dit moment geen verdere actie te ondernemen.
Er is een probleem opgetreden tijdens de verwerking van uw verzoek. Probeer het over enkele minuten opnieuw.
Volgens onze gegevens heeft deze iMac geen harde schijf van Seagate. Het programma is niet van toepassing op uw iMac. U hoeft op dit moment geen verdere actie te ondernemen.
De iMac met het serienummer dat u hebt ingevoerd, komt niet in aanmerking voor dit programma. U hoeft op dit moment geen verdere actie te ondernemen.
Uw harde schijf komt niet meer in aanmerking voor kosteloze vervanging in het kader van dit programma. Neem contact op met Apple voor informatie over andere mogelijkheden om de harde schijf te vervangen.
Voer het serienummer van uw product in.
Dit is geen geldig serienummer van een Apple-product. Voer het nummer nogmaals in. Neem contact met ons op als u nog steeds problemen hebt.
Er is een probleem opgetreden tijdens de verwerking van uw verzoek. Probeer het over enkele minuten opnieuw.

Als de harde schijf van uw iMac voor vervanging in aanmerking komt, kiest u één van de onderstaande opties om deze te laten vervangen:

• Erkende Apple-serviceprovider - Zoek hier een aanbieder.
  • Technische support van Apple - Neem contact met ons op voor lokale serviceopties.

Apple adviseert harde schijven die dit probleem hebben, zo snel mogelijk te vervangen. Maak een reservekopie van uw gegevens voordat u een product aanbiedt voor service. Leer meer over het maken van reservekopieën.

Om na de vervanging van uw harde schijf uw besturingssysteem en andere programma's opnieuw te kunnen installeren en gegevens uit reservekopieën terug te kunnen zetten, moet u beschikken over de originele OS-installatieschijven die zijn meegeleverd bij uw product.

Als u denkt dat u hebt betaald voor een reparatie of vervanging die nodig was vanwege dit probleem, neemt u contact op met Apple voor een terugbetaling.

Dit wereldwijde Apple-programma houdt geen verlenging in van de dekking van de standaardgarantie op de iMac.

Het programma dekt iMacs met dit probleem gedurende drie jaar na de eerste detailhandelverkoop van het apparaat. Apple blijft de servicegegevens nauwlettend volgen en past, indien nodig, het programma verder aan.

Informatie beschikbaar vanaf 22-11-2013