Als je geen e-mail kunt versturen op je iPhone of iPad

Je kunt een aantal dingen proberen als je geen e-mail kunt versturen vanuit de Mail-app op je iPhone of iPad.

Voordat je begint

Er zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden en die je moet controleren:

• Wanneer je een iOS- of iPadOS-reservekopie maakt in iCloud of iTunes, wordt er wel een reservekopie gemaakt van je mailinstellingen, maar niet van je e-mail. Als je de instellingen van je e-mailaccount verwijdert of wijzigt, wordt eerder gedownloade e-mail mogelijk van je apparaat verwijderd.

• Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met het internet.

• Neem contact op met je e-mailaanbieder om na te gaan of er een serviceonderbreking is.

• Zoek naar de knop 'Maak verzenden ongedaan' in je postbus 'Inkomend' of je lijst met postbussen. Als 'Maak verzenden ongedaan' beschikbaar is, is het bericht niet verzonden.

• Lees wat je moet doen als je geen toegang hebt tot iCloud Mail of als je geen berichten kunt versturen en ontvangen met je @icloud.com-e-mailadres.

De postbus 'Uitgaand' controleren op niet-verstuurde e-mails

Als je een bericht krijgt dat je e-mail niet is verstuurd, gaat die e-mail naar je postbus 'Uitgaand'. Controleer de postbus 'Uitgaand' en probeer je e-mail opnieuw te versturen door deze stappen te volgen:

1. Ga in Mail naar je lijst met postbussen.

2. Tik op 'Uitgaand'. Als er geen postbus 'Uitgaand' wordt weergegeven, is de e-mail verstuurd.

De pagina 'Postbussen' in iOS
  3. Tik op een e-mail in de postbus 'Uitgaand'. Controleer of het e-mailadres van de ontvanger correct is.

4. Tik op 'Stuur'.

Je e-mailadres en wachtwoord controleren

Als je in de Mail-app wordt gevraagd om een wachtwoord op te geven voor je e-mailaccount, controleer je of je het juiste wachtwoord gebruikt. Log in bij de website van je e-mailaanbieder om je e-mailadres en wachtwoord te controleren.

Als je nog steeds een foutmelding krijgt over een onjuiste gebruikersnaam of een onjuist wachtwoord, neem je contact op met je e-mailaanbieder of systeembeheerder.

Contact opnemen met je e-mailaanbieder of systeembeheerder

1. Neem contact op met je e-mailaanbieder of kijk op diens statuspagina om te zien of er misschien een serviceonderbreking is.

2. Vraag je e-mailaanbieder of systeembeheerder of er voor je e-mailaccount beveiligingsmaatregelen of beperkingen van kracht zijn, zoals twee-staps-verificatie. Misschien is er een speciaal wachtwoord nodig of moet je autorisatie aanvragen bij je e-mailaanbieder voordat je e-mail kunt versturen en ontvangen op je apparaat.

3. Informeer bij je e-mailaanbieder of systeembeheerder of de e-mailaccountinstellingen die je gebruikt, correct zijn.

Je e-mailaccount verwijderen en deze opnieuw configureren

1. Log op je computer in bij de website van je e-mailaanbieder. Kijk of al je e-mail daar aanwezig is of controleer of je e-mail behalve op je iOS- of iPadOS-apparaat ook nog ergens anders wordt bewaard.

2. Ga op je apparaat naar 'Instellingen' > 'Mail' en tik op 'Accounts'.

3. Tik op de e-mailaccount die je wilt verwijderen.

4. Tik op 'Verwijder account'.

5. Voeg je account opnieuw toe.

Als je het probleem niet kunt oplossen door de stappen in dit artikel uit te voeren, neem je contact op met je e-mailaanbieder voor meer informatie.

Publicatiedatum: