iPod nano (eerste generatie) Vervangingsprogramma

Apple heeft vastgesteld dat, in zeldzame gevallen, de batterij van de iPod nano (1e generatie), kan oververhitten en een veiligheidsrisico kan inhouden. Aangetaste iPod nano's werden verkocht tussen september 2005 en december 2006.

Dit probleem is herleid tot een enkele batterijleverancier die batterijen met een fabricagefout maakte. Hoewel de kans op een incident heel klein is, neemt deze kans toe naarmate de ouderdom van de batterij.

Apple adviseert dat u het gebruik van uw iPod nano (1e generatie) staakt en de onderstaande procedure volgt om gratis een vervangend apparaat te bestellen.

Opmerking: dit batterijprobleem doet zich alleen voor bij de iPod nano (1e generatie) en niet bij andere iPods.

U kunt een vervangend apparaat via het internet bestellen. Klik daarvoor hier.

Het serienummer van uw iPod nano wordt gecontroleerd om na te gaan of deze in aanmerking komt voor dit programma. U ontvangt een vervangend apparaat ongeveer 6 weken nadat we uw huidige iPod nano (1e generatie) hebben ontvangen.

Als u een gepersonaliseerde iPod nano hebt, ontvangt u een niet-gepersonaliseerd vervangend apparaat. Zorg ervoor dat u iTunes gebruikt om een reservekopie van alle gegevens op uw huidige iPod nano te maken voordat u deze verstuurt voor een vervangend apparaat.

Een iPod nano (1e generatie) herkennen:

  • Deze iPod heeft een zwarte of witte plastic voorkant en een zilverkleurige metalen achterkant (latere iPod nano-modellen hebben een metalen voor- en achterkant) Raadpleeg de afbeeldingen op deze webpagina.

Als u hulp nodig hebt bij het plaatsen van een bestelling, kunt u een Apple Store of een erkende Apple-servicerovider (AASP) bezoeken. Breng uw iPod nano met u mee voor validatie van het serienummer.

Uw vervangende iPod geniet een garantie van 90 dagen vanaf de servicedatum.

Informatie beschikbaar vanaf 11-11-2011