Apple productbeveiliging

Contact opnemen met Apple

Als u beveiligingsproblemen met Apple producten wilt melden, kunt u contact opnemen met: product-security@apple.com

Een lijst met Apple contactpersonen voor andere onderwerpen dan beveiliging vindt u op www.apple.com/nl/contact/. Voor vragen over iPods wordt u verwezen naar de pagina voor iPod-ondersteuning of de pagina voor iPod-feedback, waar u direct contact kunt krijgen met het team.

Voor technische ondersteuning voor Apple producten kunt u Apple bellen of de Apple ondersteuningswebsite bezoeken op http://www.apple.com/nl/support/. Telefonische hulp wordt geboden tegen een vergoeding die is gebaseerd op het standaard technische-hulpprogramma van Apple.

Persvoorlichting

media.help@apple.com
Zie http://www.apple.com/nl/pr voor meer informatie.

Informatie over PGP-sleutel

U kunt de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging gebruiken voor het coderen van gevoelige informatie die via e-mail wordt verzonden. Het e-mailadres wordt gebruikt om te controleren of er mogelijk problemen zijn met de beveiliging van het product. Aangezien we met onze responstaken streven naar een maximaal effect over de hele Apple productlijn, worden de e-mailberichten over het algemeen niet beantwoord, tenzij we aanvullende informatie nodig hebben voor een beveiligingsprobleem.

De beveiliging van uw systeem controleren

Hieronder vindt u een aantal punten die u kunnen helpen bij het controleren en verbeteren van de beveiliging van uw systeem:

  • Raadpleeg de webpagina Mac OS X - Beveiliging voor een overzicht van de beveiligingsfuncties in Mac OS X.
  • Zorg ervoor dat u de meest recente versie van de systeemsoftware gebruikt. Apple brengt van tijd tot tijd beveiligingsupdates uit, en het komt de beveiliging van uw systeem ten goede als u de meest recente versie van de systeemsoftware hebt. Ga naar de pagina Apple beveiligingsupdates (Apple Security Updates) voor meer informatie.
  • Naast de ingebouwde beveiligingsfuncties in Mac OS X vindt u in het Overzicht van Macintosh producten (Macintosh Products Guide) producten van externe aanbieders die de beveiliging van uw systeem onder bepaalde omstandigheden kunnen verbeteren.

Mac OS X en Mac OS X Server zijn gecertificeerd onder de internationaal goedgekeurde beveiligingsstandaard Common Criteria.

Beveiligingsmeldingen

Ter bescherming van onze klanten worden er geen beveiligingskwesties openbaar gemaakt, besproken of bevestigd totdat er een volledig onderzoek heeft plaatsgevonden en de benodigde patches of versies beschikbaar zijn. Apple verspreidt gewoonlijk informatie over beveiligingsproblemen in haar producten via deze site en via de onderstaande mailinglijst.

Mailinglijst

De mailinglijst voor beveiligingsmeldingen (Security-Announce) is bedoeld om informatie over de beveiliging van Apple producten te verspreiden.
U kunt zich abonneren via http://lists.apple.com/ of via RSS.

Meldingen die door Apple zijn ontwikkeld, worden gesigneerd met de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging. We raden u aan de handtekening te controleren om er zeker van te zijn dat het document inderdaad geschreven is door onze medewerkers en niet gewijzigd is.

Updates

Ga naar de pagina Apple beveiligingsupdates (Apple Security Updates) voor uitgebrachte updates.

Algemene productinformatie

Algemene informatie over Apple producten is beschikbaar op http://www.apple.com/nl/. De aangeboden informatie bestaat uit productdocumentatie, technische artikelen, hints, tips, en vragen en antwoorden.

Samenwerking met andere beveiligingsgroepen

Apple werkt samen met de formele incident response community voor het verspreiden van informatie. De meeste Apple beveiligingsmeldingen worden verspreid door CERT/CC tegelijk met de verspreiding via Apples eigen kanalen. Apple is lid van het Forum of Incident Response and Security Teams (FIRST) en werkt samen met andere leden van FIRST voor de verspreiding van informatie op beveiligingsgebied.

Apple werkt ook nauw samen met het FreeBSD Security team voor het analyseren en publiceren van patches voor beveiligingsproblemen.

Apple Web Server-meldingen

Deze pagina bevat dankbetuigingen aan personen die potentiële beveiligingsproblemen in Apples webservers hebben gerapporteerd.