Yaoband komt met een nieuwe sound in China.

Muzikanten Luke Wang en Peter Feng begonnen Yaoband om nieuwe muzikale grenzen te verkennen. Zo creëerden ze een genre-overstijgende elektrosound die zich bij elke beat verder ontwikkelt. Dankzij iPad kunnen ze hun innovatieve muziek overal opnemen, bewerken en laten horen. 

Lees het verhaal

Jason Hall brengt een beweging op gang.

Jason Hall is medeorganisator van de Slow Roll-stadsfietstocht en brengt duizenden mensen bijeen om de wederopstanding van Detroit van dichtbij te bekijken. Met z’n teamgeest en z’n iPad weet Hall een wekelijks event om te vormen tot een bron van inspiratie voor de hele stad.

Lees het verhaal

Esa-Pekka Salonen orkestreert een nieuw geluid.

De prominente componist en dirigent Esa-Pekka Salonen heeft een app gemaakt om zijn liefde voor de klassieke muziek met anderen te delen. En met iPad zet hij inspiratie om in compleet georkestreerde partituren – waar zijn werk hem ook brengt.

Lees het verhaal

Chérie King ontdekt een wereld zonder grenzen.

Chérie King is schrijfster van reisverhalen. Ze heeft de Amazone afgevaren in een kano, vers gebakken kreeft gegeten in Ghana en een bezoekje gebracht aan een ondergrondse zoutmijn in Oostenrijk. Met haar voorliefde voor avontuur en haar iPad Air reist ze de wereld rond – en inspireert ze andere dove mensen hetzelfde te doen.

Lees het verhaal

Choreografie van een visie in Bollywood.

Choreograaf Feroz Khan is het creatieve brein achter enkele van de meest spectaculaire dansscènes ooit gemaakt in Bollywood. Hij gebruikt iPad Air met de apps Artemis HD en SloPro om dansscènes vorm te geven, frame voor frame en stap voor stap.

Lees het verhaal

Een nieuwe behandelstrategie.

Hersenschuddingen zijn aan de orde van de dag, maar dat wil niet zeggen dat ze direct als zodanig worden herkend en op de juiste manier worden behandeld. Dankzij een app van de Cleveland Clinic kunnen sportleraren en trainers in Ohio met een iPad meten of er sprake is van dit verraderlijke letsel.

Lees het verhaal

Expeditie op een hoger plan.

Emily Harrington en Adrian Ballinger hebben al heel wat bergen beklommen van de Mount Everest tot de Mont Blanc. iPad en de Gaia GPS-app helpen hen bij het plannen van de route, het bereiken van de top én het delen van hun avonturen met de rest van de wereld.

Lees het verhaal

Onderzoek tot op de bodem.

De aarde bestaat voor 71 procent uit oceaan. Toch kennen de oceanen nog vele geheimen voor de mens. Met de iDive-houder en de app Benthic Transect kan zeebioloog Michael Berumen zijn onderzoek naar het behoud van koraalriffen diep onder water efficiënter uitvoeren.

Lees het verhaal