Ilmainen tuki (Suomi)

Mitä ilmainen tuki on?

Ilmaiseen laitteistotukeen kuuluu perustason käyttöönoton, asennuksen, kokoamisen ja yhteyden muodostamisen puhelintuki. Lisätietoja on Apple-tuotteen mukana toimitetuissa tukimateriaaleissa.

Ilmaiseen ohjelmistotukeen kuuluu asennuksen, käynnistyksen ja uudelleenasennuksen (pois lukien tietojen palauttaminen) puhelintuki, mikäli laitteistokokoonpano täyttää ohjelmiston edellyttämät järjestelmän vähimmäisvaatimukset. Lisätietoja on Apple-tuotteen mukana toimitetuissa tukimateriaaleissa.

Applen yhden vuoden rajoitettu takuu ja AppleCare Protection Planin edut ovat lisäys kuluttajansuojalain antamiin oikeuksiin. Saat tarkempia tietoja täältä.

Kuinka paljon ilmaista tukea saan?

Useimpiin Applen ohjelmisto- ja laitteistotuotteisiin kuuluu rajoittamaton määrä ilmaisia tukitapahtumia 90 päivän ajan tuotteen hankkimisesta lukien. Lisätietoja on Apple-tuotteen mukana toimitetuissa tukimateriaaleissa.

iPhonen huolto- ja tukipalveluita on tarjolla tuotteen ostopaikassa. Jos iPhone on ostettu matkapuhelinoperaattorilta, operaattori tarjoaa tarvittavan teknisen tuen. Jos iPhone on ostettu Applelta, ota yhteys Applen tekniseen tukeen.

Applen yhden vuoden rajoitettu takuu ja AppleCare Protection Planin edut ovat lisäys kuluttajansuojalain antamiin oikeuksiin. Saat tarkempia tietoja täältä.

Miten Apple määrittelee tukitapahtuman?

Applen määritelmän mukaan tukitapahtuma on erillinen ongelma, joka voidaan ratkaista eristämällä sen alkuperä tiettyyn syyhyn. Apple määrittää oman harkintansa mukaan, milloin kysymyksessä on tukitapahtuma. Tukitapahtuma on ratkaistu, kun asiakas saa jonkin seuraavista:

1. tieto, joka ratkaisee ongelman
  2. tieto siitä, miten ongelman ratkaiseva ohjelmistoratkaisu on hankittavissa
  3. ilmoitus siitä, että ongelman syynä on tiedossa oleva ratkaisematon ongelma tai yhteensopimattomuus tuetun tuotteen kanssa
  4. tieto, jonka mukaan ongelma voidaan ratkaista päivittämällä tuettu tuote uudempaan versioon
  5. ilmoitus siitä, että kyseessä on laitteisto-ongelma
  6. tieto, jonka mukaan ongelma liittyy muun valmistajan tuotteeseen, jota Apple ei tue.

Lue ohjeet siihen, miten voit ottaa yhteyttä Appleen, kun tarvitset huoltoa tai muita palveluita.