Ohjelmien seuraaminen ja toistaminen Apple Podcastsista iPhonella ja iPadilla

Seuraa suosikkipodcastejasi ja hallitse kuuntelukokemustasi muun muassa toistonopeuden ja ohituksen avulla.

Podcastien seuraaminen iPhonella tai iPadilla

Kun seuraat podcastia, uudet jaksot ladataan automaattisesti laitteeseen. Voit myös saada ilmoituksen, kun uusia jaksoja julkaistaan.

1. Avaa Podcastit-appi.
  2. Selaa tai hae ohjelma. Tarvitsetko apua pitämiesi ohjelmien etsimiseen?
  3. Napauta ohjelmaa, niin näet sen tietosivun.
  4. Napauta Seuraa-painiketta.

Jos haluat etsiä seuraamasi podcastit tai URL-osoitteen avulla manuaalisesti lisäämäsi podcastit, siirry Kirjasto-välilehdelle. Napauta sitten Ohjelmat ja napauta Seuratut.

Haluatko kuunnella maksullista podcast-sisältöä? Lue, miten voit ostaa Apple Podcasts -tilauksia.

Podcastien seuraamisen lopettaminen iPhonella tai iPadilla

1. Avaa Podcastit-appi.
  2. Siirry iPhonessa Kirjasto-välilehteen ja napauta Ohjelmat. Siirry iPadissa sivupalkin Kirjasto-kohtaan ja napauta Ohjelmat.
  3. Napauta ohjelmaa, niin näet sen tietosivun.
  4. Napauta Lisää-painiketta .
  5. Napauta Älä seuraa ohjelmaa .
    Avaa podcastin Lisää-valikko iPhonessa napauttamalla Lisää-painiketta näytön oikeassa yläkulmassa. Lisää-painike näyttää ympyrältä, jonka sisällä on kolme pistettä. Lisää-valikon ensimmäinen valinta on Älä seuraa ohjelmaa.
  6. Jos olet ladannut jaksoja, voit valita, säilytetäänkö ladatut jaksot kirjastossa vai poistetaanko ne. Jos valitset Pidä kaikki jaksot, uusia jaksoja ei ladata, mutta kirjastossa olevat jaksot säilytetään.

Jos lopetat maksullista sisältöä sisältävän ohjelman seuraamisen, tilauksesi pysyy edelleen voimassa. Lue, miten voit peruuttaa tilauksen.

Jaksojen toistojärjestyksen valitseminen

Kun seuraat podcastia, voit toistaa jaksot järjestyksessä uusimmasta tai vanhimmasta jaksosta alkaen.

1. Avaa Podcastit-appi.
  2. Siirry iPhonessa Kirjasto-välilehteen ja napauta sitten Ohjelmat. Siirry iPadissa sivupalkin Kirjasto-kohtaan ja napauta Ohjelmat.
  3. Napauta ohjelmaa, niin näet sen tietosivun.
  4. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta  ja napauta sitten Asetukset.
  5. Napauta Vanhin ensin tai Uusin ensin.
    iPhone, jossa näkyy tietyn podcastin asetusnäyttö. Ensimmäinen valinta on Seurataan-valitsin ja seuraava Ilmoitukset-valitsin. Näiden jälkeen näytetään Jaksojärjestys-valinnat. Ensimmäinen on Vanhin ensin ja toinen on Uusin ensin, joka on valittuna.

Kun podcastin yksi jakso päättyy, seuraava toistetaan automaattisesti. Voit poistaa tämän käytöstä valitsemalla Asetukset > Podcastit ja poistamalla sitten Jatkuvan toiston käytöstä.

Kausien ja jaksojen suodattaminen

Podcasteja, joilla on kausia, voi suodattaa kauden mukaan. Jos seuraat podcastia tai sinulla on tallennettuja tai ladattuja jaksoja, voit suodattamalla tuoda näkyviin myös esimerkiksi toistamattomat jaksot ja lataukset.

1. Avaa Podcastit-appi.
  2. Siirry iPhonessa Kirjasto-välilehteen ja napauta sitten Ohjelmat. Siirry iPadissa sivupalkin Kirjasto-kohtaan ja napauta Ohjelmat.
  3. Napauta ohjelmaa, niin näet sen tietosivun.
  4. Napauta Kaudet tai Jaksot ja valitse sitten suodatin.
    iPhone, jossa näkyy podcast-ohjelman tietosivu. Ohjelmabannerin alla on valittuna oleva Jaksot-alasvetovalikko. Jaksot-valikko näyttää valinnat Kaikki jaksot, Toistamattomat, Ladatut ja Tilaajajaksot. Kaikki jaksot on valittu.

Podcast-jakson nopeuttaminen tai hidastaminen

1. Avaa Podcastit-appi ja aloita jakson kuuntelu.
  2. Laajenna äänisäätimet napauttamalla näytön alaosassa olevaa minisoitinta.
  3. Napauta Toistonopeus-painiketta  ja valitse nopeus näyttöön tulevasta valikosta.
    iPhone, jossa näkyy Podcastien minisoitin. Soittimen vasemmassa alakulmassa on Toistonopeus-painike, jossa on valittuna

Podcastien tekstin lukeminen

1. Avaa Podcastit-appi ja aloita jakson kuuntelu.
  2. Laajenna äänisäätimet napauttamalla näytön alaosassa olevaa minisoitinta.
  3. Napauta Teksti-painiketta Jos Teksti-painike  näkyy harmaana, kyseisestä jaksosta ei ole tekstiä.
    iPhone, jossa näkyy podcastin teksti, jonka alla on minisoitin. Minisoittimen vasemmassa alakulmassa oleva Teksti-toiminto on valittuna. Painike näyttää tummalta puhekuplalta, jonka sisällä on lainausmerkit ja joka on ympäröity vaalealla neliöllä.

Teksti-näkymässä voit suorittaa seuraavia toimenpiteitä:

• Seurata suosikkiohjelmiasi ja lukea samalla sen aikasynkronoitua tekstiä.
  • Vierittää podcastia eteenpäin ja taaksepäin ja kuunnella haluamasi osion napauttamalla.
  • Etsiä tiettyjä sanoja napauttamalla Etsi ja mennä suoraan kyseisiin osiohin.
  • Ilmoittaa ongelmasta tekstiversiossa pitämällä osiota painettuna, napauttamalla Ilmoita ongelmasta ja seuraamalla näytössä näkyviä ohjeita.
Julkaisupäivämäärä: