Vervangingsprogramma voor de sluimerknop van de iPhone 5

Apple heeft vastgesteld dat het mechanisme van de sluimerknop op een klein deel van de iPhone 5-modellen kan stoppen met werken, of met onderbrekingen werkt. iPhone 5-modellen die tot en met maart 2013 zijn gemaakt, kunnen dit probleem vertonen.

Apple vervangt kosteloos het mechanisme van de sluimerknop op de iPhone 5-modellen die dit probleem vertonen en die een serienummer hebben dat in aanmerking komt.

De sluimerknop bevindt zich aan de bovenkant van uw iPhone 5: Afbeelding van de sluimerknop op de iPhone 5

In aanmerking komen

Als de sluimerknop niet goed werkt, geeft u het serienummer van uw iPhone 5 hieronder op om na te gaan of die in aanmerking komt voor dit programma.

Bekijk het gedeelte Vervangingsproces voor de volgende stappen.

Het serienummer van uw iPhone is gemakkelijk te vinden. Kom te weten hoe.
Het ingevoerde serienummer van de iPhone 5 komt niet in aanmerking voor dit programma. U hoeft op dit moment geen verdere actie te ondernemen.
De iPhone 5 met het serienummer dat u hebt ingevoerd, komt in aanmerking voor dit programma. Volg de onderstaande instructies om uw sluimerknop te laten vervangen.
Voer het serienummer van uw product in.
Dit is geen geldig serienummer van een Apple-product. Voer het nummer nogmaals in. Neem contact met ons op als u nog steeds problemen hebt.
Er is een probleem opgetreden tijdens de verwerking van uw verzoek. Probeer het over enkele minuten opnieuw.

Opmerking: als de sluimerknop van uw iPhone 5 dit probleem niet vertoont en/of als u een serienummer hebt dat niet in aanmerking komt, hoeft u op dit moment niets te doen.

Procedure voor vervanging

Het vervangen van het mechanisme voor de sluimerknop gebeurt in een Apple-reparatiecentrum. U kunt uw iPhone op twee manieren naar het reparatiecentrum sturen: door het te brengen of door het via de post te versturen. Zie hieronder voor meer informatie. Het vervangen neemt ongeveer 4 - 6 dagen in beslag vanaf het moment dat uw iPhone is ontvangen door het reparatiecentrum tot aan het moment dat deze naar u wordt teruggestuurd. Uw iPhone wordt voorafgaand aan het onderhoud onderzocht om te controleren of die in aanmerking komt voor dit programma en of die anderszins goed werkt. Voordat u uw iPhone opstuurt naar Apple voor onderhoud, moet u een reservekopie maken van al uw gegevens. Ook moet u al uw inhoud en instellingen wissen.

Opmerking: als uw iPhone 5 beschadigd is en bijvoorbeeld een gebarsten scherm heeft dat het vervangen van de sluimerknop verhindert, moet dat probleem eerst worden opgelost voordat de sluimerknop kan worden vervangen. In bepaalde gevallen kunnen kosten in rekening worden gebracht voor de reparatie.

Het verzenden van uw iPhone 5 naar een Apple-reparatiecentrum

• Afgeven
    • Breng uw iPhone 5 naar een deelnemende provider: een Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider.
    • Uw iPhone wordt onderzocht om na te gaan of die in aanmerking komt. Vervolgens wordt de iPhone opgestuurd naar het lokale Apple-reparatiecentrum.
    • U ontvangt een bericht als uw iPhone kan worden opgehaald.

Opmerking: om gebruik te maken van deze aflever-optie moet u een Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider bezoeken en geen draadloze aanbieder.

Als u een leentoestel nodig hebt tijdens het onderhoud aan uw iPhone, hebben deelnemende Apple Stores iPhone 5-modellen (alleen 16 GB) beschikbaar.

• Inzenden
    • Bel Apple en vraag of een gefrankeerde doos naar u kan worden opgestuurd. Hiermee kunt u uw iPhone versturen naar het lokale Apple-reparatiecentrum.
    • Uw iPhone wordt onderzocht door het reparatiecentrum om na te gaan of die in aanmerking komt.
    • Na het onderhoud ontvangt u uw iPhone via de post weer terug.

Uw iPhone 5 voorbereiden op het onderhoud

Zorg ervoor dat uw iPhone klaar is voor het onderhoud door de volgende stappen uit te voeren:

Opmerking: als u gebruikmaakt van iOS 6 of iOS 7, moet uw iPhone worden bijgewerkt naar iOS 8 nadat het mechanisme voor de sluimerknop is vervangen.

Aanvullende informatie

Apple kan de service beperken tot het oorspronkelijke land van aankoop. Voor iPhone 5-apparaten die zijn gekocht in landen aangesloten bij de EER kan onderhoud in andere EER-landen worden uitgevoerd.

Uw iPhone 5 moet naar behoren werken om in aanmerking te komen voor dit programma.

Als u denkt dat u hebt betaald voor een vervanging die nodig was vanwege dit probleem, neemt u contact op met Apple voor een terugbetaling.

Dit wereldwijde Apple-programma houdt geen verlenging in van de dekking van de standaardgarantie op de iPhone.

Het programma dekt iPhone 5-modellen gedurende twee jaar na de eerste detailhandelverkoop van het apparaat.

Informatie beschikbaar vanaf 2014-11-07