iPod classic: Assistent voor probleemoplossing

Welkom

Problemen met uw iPod? Volg de stappen in de aangegeven volgorde. Voer ze een voor een uit en stop zodra het probleem is opgelost.

• Stap 1: Controleren of de iPod volledig is opgeladen
  • Zorg dat de iPod volledig opgeladen is en schuif dan de vergrendelknop naar de positie 'hold' en weer terug.

Opnieuw instellen

Zo stelt u de iPod opnieuw in:
  • 1. Schakel de hold-schakelaar aan en uit. (Schuif deze naar hold en zet hem vervolgens weer uit.)
  • 2. Druk op de menuknop en de middenknop (Kiezen) tot dat het Apple-logo verschijnt, ongeveer 6 tot 10 seconden. Het kan zijn dat u deze stap moet herhalen.

• Tip:
    • Als u problemen hebt met het opnieuw instellen van uw iPod, zet deze dan op een plat oppervlak. Zorg dat de vinger die op de knop Kiezen drukt nergens het click wheel aanraakt. Zorg dat u de knop Menu aan de buitenrand van het click wheel indrukt, en niet in de buurt van het midden.
    • Als bovenstaande stappen niet mochten baten, probeer de iPod dan aan te sluiten op een adapter en steek de adapter in een stopcontact, of sluit de iPod aan op uw computer. Zorg dat de computer aan staat en zo is ingesteld dat deze niet in sluimerstand gaat.

Opnieuw proberen

Probeer de iPod opnieuw met een andere USB-poort op uw computer, niet een USB-poort op uw toetsenbord of hub.

Opnieuw opstarten

Start de computer opnieuw op en zorg dat de nieuwste software-updates geïnstalleerd zijn.
Opmerking:
  • Om uw software voor Windows bij te werken kiest u Windows Update uit het menu Extra van Internet Explorer.
  • Om uw Mac OS software bij te werken kiest u Software-update uit het Apple menu.

Opnieuw installeren

• Om uw iPod-software bij te werken en opnieuw te installeren downloadt u eerst de nieuwste versie van iTunes.
  • Vervolgens opent u de nieuwe versie van iTunes en sluit u de iPod aan op uw computer.
  • Kies uw iPod in de bronlijst en klik op "Zoek naar nieuwe versies" onder het tabblad Samenvatting. iTunes controleert dan of uw iPod bijgewerkt moet worden en voert deze update voor u uit.
  • Als het probleem nog niet is opgelost, probeert u iTunes volledig te verwijderen om vervolgens de nieuwste versie van iTunes te installeren. Voor meer informatie selecteert u een van de volgende opties:

Mac OS X | XP | Vista

Herstellen

• Opmerking: Bij 'herstellen' wordt alle muziek en worden alle bestanden van de iPod verwijderd. U dient dus van tevoren een reservekopie te maken van de muziek en bestanden op de iPod-schijf. Al uw muziek, video's, podcasts, gesproken boeken en games kunnen teruggeladen worden op uw iPod mits u ze in de iTunes-bibliotheek hebt bewaard.
Zo herstelt u de iPod:
  • 1. Controleer dat u de nieuwste versie van iTunes hebt geïnstalleerd.
  • 2. Start iTunes en sluit de iPod op uw computer aan.
  • 3. Even later verschijnt deze in de bronlijst in iTunes.
  • 4. Kies uw iPod in de bronlijst en u ziet informatie erover verschijnen in de tab Samenvatting in het hoofdvenster van iTunes.
  • 5. Klik op de knop 'herstellen'. U krijgt bericht over een of meer opties die iTunes automatisch de nieuwste iPod-software laten downloaden. De vier mogelijke herstelopties zijn:
    • Hersteloptie 1: Herstellen - Herstelt met dezelfde versie iPod-software die de iPod al heeft.
    • Hersteloptie 2: Dezelfde versie gebruiken - Herstelt met dezelfde versie iPod-software die de iPod al heeft hoewel er een nieuwere versie beschikbaar is.
    • Hersteloptie 3: De nieuwste versie gebruiken - Herstelt met de nieuwste iPod-software op uw computer.
    • Hersteloptie 4: Herstellen en bijwerken - Herstelt met de nieuwste iPod-software op uw computer.
    Opmerking: als u een Mac gebruikt, verschijnt er een bericht dat u de naam en het wachtwoord van de beheerder moet invoeren.
  • 6. Er verschijnt een voortgangsbalk op het computerscherm die aangeeft dat de eerste fase van het herstelproces is begonnen. Als deze fase voltooid is geeft iTunes u de instructie de iPod op de computer aangesloten te laten om het herstelproces te voltooien.
  • 7. Tijdens de tweede fase van het herstelproces toont de iPod een Apple logo en een voortgangsbalk onderaan de display. Het is cruciaal dat de iPod tijdens deze fase aangesloten blijft op de computer of de iPod-lichtnetadapter. Opmerking: De voortgangsbalk kan moeilijk te zien zijn omdat de schermverlichting op de iPod-display mogelijk uit is.
  • 8. Nadat de tweede fase van het herstelproces is voltooid en de iPod is aangesloten op de computer, verschijnt het venster iTunes-configuratie-assistent en wordt u gevraagd de iPod een naam te geven en uw synchronisatievoorkeuren op te geven net als toen u de iPod voor het eerst aansloot.

Herstellen

Probeer de iPhone te herstellen met iTunes.

Sluit de iPhone aan. Als deze verschijnt in de bronlijst klik dan op Herstel in het tabblad Samenvatting.

Opmerking: Hiermee worden alle gegevens en media verwijderd. Alle instellingen worden ook opnieuw ingesteld. Synchroniseer indien mogelijk de iPhone met iTunes voordat u herstelt, zodat uw meest recente instellingen een reservekopie hebben.

Herstellen

Probeer de iPhone te herstellen met iTunes.