iPod shuffle (3e generatie): assistent voor probleemoplossing

De assistent voor probleemoplossing voor iPod shuffle (3e generatie)

Welkom

Werkt uw iPod shuffle niet zoals verwacht? Met deze tips kunt u de meest voorkomende problemen oplossen.

iPod shuffle (3e generatie)

Opnieuw instellen

Zo reset u de iPod shuffle:
  • 1. Verwijder uw iPod shuffle uit iTunes bureaublad indien aangesloten.
  • 2. Koppel de USB-kabel van de koptelefoon van de iPod shuffle los.
  • 3. Zet de schakelaar aan de bovenkant van de iPod shuffle in de uit-stand.
  •   Tip: als de iPod shuffle uit staat, ziet u geen groen streepje bij de schakelaar.
  • 4. Wacht 5 seconden.
  • 5. Zet de schakelaar in de stand Afspelen op volgorde of Shuffle. De groene streep is in beide standen te zien.
  • De iPod shuffle is nu opnieuw ingesteld. Als u de iPod shuffle na het resetten gaat aansluiten op uw computer, zorg dan dat de schakelaar op uit staat.

Opnieuw proberen

• Probeer uw iPod shuffle opnieuw met een andere krachtige USB-poort op uw computer. Sluit uw iPod shuffle op een USB-poort van uw computer aan met de kabel die is meegeleverd.
  • Opmerking: Gebruik niet de USB-poort op uw toetsenbord.
  • Opmerking: zorg ervoor dat de USB-kabel die werd meegeleverd bij de iPod Shuffle volledig in de koptelefoonpoort van de iPod steekt. Als de kabel niet volledig in de poort steekt zoals hieronder weergegeven, verschijnt uw iPod mogelijk niet correct in iTunes.

Opnieuw opstarten

Start de computer opnieuw op en zorg dat de nieuwste software-updates geïnstalleerd zijn.
Opmerking:
  • Om uw software voor Windows bij te werken kiest u Windows Update uit het menu Extra van Internet Explorer.
  • Om uw Mac OS software bij te werken kiest u Software-update uit het Apple menu.

Opnieuw installeren

• Om uw iPod-software bij te werken en opnieuw te installeren downloadt u eerst de nieuwste versie van iTunes.
  • Vervolgens opent u de nieuwe versie van iTunes en sluit u de iPod aan op uw computer.
  • Kies uw iPod in de bronlijst en klik op Zoek naar nieuwe versies onder het tabblad Samenvatting. iTunes controleert dan of uw iPod moet worden bijgewerkt en voert deze update voor u uit.
  • Als het probleem nog niet is opgelost, probeert u iTunes volledig te verwijderen om vervolgens de nieuwste versie van iTunes te installeren. Voor meer informatie selecteert u een van de volgende opties:

Mac OS X | XP | Vista

Herstellen

• Waarschuwing: Bij 'herstellen' wordt alle muziek en worden alle bestanden van de schijf verwijderd. U dient dus van tevoren een reservekopie te maken van de muziek en bestanden die op de iPod-schijf zijn opgeslagen. Al uw muziek, podcasts en gesproken boeken kunnen teruggeladen worden op uw iPod shuffle mits u ze in de iTunes-bibliotheek hebt bewaard.
Zo herstelt u de iPod:
  1. Controleer dat u opnieuw de nieuwste versie van iTunes hebt geïnstalleerd.
  2. Start iTunes en sluit de iPod op uw computer aan.
  3. Even later verschijnt deze in de bronlijst in iTunes.
  4. Kies uw iPod in de bronlijst en u ziet informatie erover verschijnen op de tab Samenvatting in het hoofdvenster van iTunes.
  5. Klik op de knop 'herstellen'. U krijgt bericht over een of meer opties die iTunes automatisch de nieuwste iPod-software laten downloaden. De vier mogelijke herstelopties zijn:
    • Hersteloptie 1: Herstellen - Herstelt met dezelfde versie iPod-software die de iPod al heeft.
    • Hersteloptie 2: Dezelfde versie gebruiken - Herstelt met dezelfde versie iPod-software die de iPod al heeft, hoewel er een nieuwere versie beschikbaar is.
    • Hersteloptie 3: De nieuwste versie gebruiken - Herstelt met de nieuwste iPod-software op uw computer.
    • Herteloptie 4: Herstellen en bijwerken - Herstelt met de nieuwste iPod-software op uw computer.
    Opmerking: Als u een Mac gebruikt, verschijnt er een bericht dat u de naam en het wachtwoord van de beheerder moet invoeren.
  6. Op het computerscherm verschijnt een voortgangsbalk die aangeeft dat het herstelproces is begonnen. Als deze fase is voltooid, geeft iTunes u de instructie de iPod op de computer aangesloten te laten om het herstelproces te voltooien.
  7. Nadat het herstelproces is voltooid, verschijnt de iPod-configuratieassistent en wordt u gevraagd de iPod een naam te geven en uw synchronisatievoorkeuren op te geven net als toen u de iPod voor het eerst aansloot.