Verbinding maken met internet via de Mac

Gebruik wifi, een persoonlijke hotspot of ethernet om de Mac te verbinden met een netwerk dat toegang biedt tot internet.

Verbinding maken met een wifinetwerk

In het wifimenuNo alt supplied for Image in de menubalk kies je een netwerk. Je wordt mogelijk gevraagd om het wachtwoord van je wifinetwerk in te voeren of akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Als je het Wifimenu niet ziet in de menubalk

Als je hulp nodig hebt bij het wifiwachtwoord

Als je Mac geen verbinding met internet maakt nadat je je bij het wifinetwerk hebt aangemeld

Verbinding maken via persoonlijke hotspot

Bij de meeste mobiele abonnementen kun je de mobiele verbinding van je iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular) delen met je Mac.

Lees hoe je een persoonlijke hotspot configureert

Verbinding maken via ethernet

Om een bekabelde verbinding met internet te gebruiken, sluit je een ethernetkabel aan tussen je router of modem en de ethernetpoort op je Mac. Als je Mac geen ethernetpoort heeft, gebruik je een ethernetadapter, zoals de Belkin USB-C-naar-Gigabit Ethernet-adapter.

Meer informatie over hoe je de Mac met internet verbindt via ethernet

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Publicatiedatum: