Feilsøkingsassistent for iPod nano (4. generasjon)

De fem R-ene for iPod nano (4. generasjon)

Velkommen

Problemer med iPod-en? Følg trinnene i rekkefølge. Gå gjennom dem i tur og orden, og stopp så snart problemet er løst.

• Punkt 1: Kontroller at iPod-en er helt ladet
  • Kontroller at iPod-en er helt ladet, og slå deretter Hold-knappen av og på.

Nullstill

Slik nullstiller du iPod-en:
  • 1. Slå Hold-knappen av og på. (Skyv den til Hold, og slå den av igjen.)
  • 2. Trykk og hold Meny- og Senter-knappene (velg) samtidig inntil Apple-logoen vises, rundt 6 til 10 sekunder. Det er mulig du må gjenta dette trinnet.

• Tips:
    • Hvis du har problemer med å nullstille iPod-en, skal du legge den på et flatt underlag. Pass på at fingeren som trykker på velgeknappen, ikke berører noen deler av klikkehjulet. Pass også på at du trykker Menu-knappen mot utsiden av klikkehjulet og ikke inn mot midten.
    • Hvis trinnene ovenfor ikke fører frem, kan du prøve å kople iPod-en til en strømadapter og sette strømadapteren i en elektrisk stikkontakt. Du kan også kople iPod-en til datamaskinen. Kontroller at datamaskinen er slått på og at den ikke er innstilt til å gå inn i hvilemodus.

Prøv på nytt

Prøv iPod-en på nytt med en annen USB-port på datamaskinen, og ikke med en USB-port på tastaturet eller en hub.

Omstart

Start datamaskinen på nytt, og kontroller at de nyeste programvareoppdateringene er installert.
Merk:
  • Velg Windows Update på Verktøy-menyen i Internet Explorer hvis du vil oppdatere Windows-programvaren.
  • Velg Programvareoppdatering på Apple-menyen hvis du vil oppdatere Mac OS-programvaren.

Installer på nytt

• Last først ned den nyeste versjonen av iTunes hvis du vil installere iPod-programvaren på nytt.
  • Åpne deretter den nye versjonen av iTunes, og kople iPod-en til datamaskinen.
  • Velg iPod-en i kildelisten, og klikk "Søk etter oppdatering" i kategorien Sammendrag. iTunes vil undersøke om iPod-en må oppdateres, og utfører eventuelt oppdateringen for deg.
  • Hvis dette ikke løser problemet, prøver du å avinstallere iTunes fullstendig og deretter installere den nyeste versjonen av iTunes på nytt. Velg blant følgende hvis du vil ha mer informasjon:

Mac OS X | XP | Vista

Gjenopprett

• Merk: Siden gjenoppbyggingen sletter alle sanger og filer på iPod, må du sørge for å sikkerhetskopiere alle filer som eventuelt er lagret på iPod-disken. Alle låter, videoer, podcast-er, lydbøker og spill kan lastes tilbake til iPod-en, forutsatt at de er lagret i iTunes-biblioteket.
Slik gjenoppretter du iPod:
  • 1. Kontroller at du har installert den nyeste versjonen av iTunes på nytt.
  • 2. Åpne iTunes, og koble iPod til datamaskinen.
  • 3. Etter noen få øyeblikk vil den vises i kildelisten i iTunes. Hvis iPod-skjermen ikke viser "Tilkoblet" eller "Ikke koble fra", må du kanskje sette iPod i diskmodus for å fortsette.
  • 4. Velg iPod i kildelisten. Informasjon om den vil da vises på Oversikt-fanen i hovedvinduet i iTunes.
  • 5. Klikk på Gjenopprett. Du vil få meldinger med ett eller flere valg for gjenoppretting, noe som kan få iTunes til å laste ned den nyeste iPod-programvaren automatisk. De fire valgene for gjenoppretting er følgende:
    • Gjenopprettingsvalg 1: Gjenopprett: Gjenoppretter med den samme versjonen av iPod-programvaren som allerede er på iPod.
    • Gjenopprettingsvalg 2: Bruk samme versjon: Gjenoppretter med den samme versjonen av iPod-programvaren som allerede er på iPod, selv om det foreligger en ny versjon.
    • Gjenopprettingsvalg 3: Bruk nyeste versjon: Gjenoppretter med den nyeste iPod-programvaren på datamaskinen.
    • Gjenopprettingsvalg 4: Gjenopprett og oppdater: Gjenoppretter med den nyeste iPod-programvaren på datamaskinen.
    Merk: Hvis du bruker Mac, vil du bli bedt om å oppgi administratornavn og passord.
  • 6. En fremdriftsindikator vises på dataskjermen, og denne angir at første trinn i gjenopprettingsprosessen har startet. Når dette trinnet er fullført, viser iTunes en melding om at iPod må forbli koblet til datamaskinen for at gjenopprettingen skal fullføres.
  • 7. Under trinn 2 av gjenopprettingsprosessen vises Apple-logoen og en fremdriftslinje nederst på iPod-skjermen. Det er svært viktig at iPod forblir koblet til datamaskinen eller iPod-strømadapteren i denne fasen. Merk: Det kan være vanskelig å se fremdriftsindikatoren fordi bakgrunnslyset på iPod-skjermen kan være slått av.
  • 8. Når trinn 2 av gjenopprettingsprosessen er fullført og iPod er koblet til datamaskinen, åpnes vinduet for iTunes-oppsettassistent der du blir bedt om å gi iPod et navn og velge synkroniseringsinnstillinger, på samme måte som da du koblet til iPod for første gang.

Gjenopprett

Prøv å gjenopprette iPhone gjennom iTunes.

Tilkople iPhone. Klikk Gjenopprett i kategorien Sammendrag når den vises i kildelisten.

Merk: Dette vil slette alle medier og data. Alle innstillinger vil også bli nullstilt. Synkroniser iPhone med iTunes før gjenoppretting hvis det er mulig, for å sikkerhetskopiere de nyeste innstillingene.