Feilsøkingsassistent for iPod nano (5. generasjon)

Feilsøkingsassistenten for iPod nano (5. generasjon)

Velkommen

Har du problemer med iPod? Følg trinnene i rekkefølge. Gå gjennom dem i tur og orden, og stopp så snart problemet er løst.

• Trinn 1: Kontroller at iPod-en er helt oppladet
  • Kontroller at iPod-en er ladet, og slå deretter Hold-bryteren på og av

Nullstill

Slik nullstiller du iPod-en:
  • 1. Slå Hold-knappen av og på. (Skyv den til Hold, og slå den av igjen.)
  • 2. Trykk og hold Meny- og Senter-knappene (velg) samtidig til Apple-logoen vises, omtrent 6 til 10 sekunder. Du må kanskje gjenta dette trinnet.

• Tips:
    • Hvis du har problemer med å nullstille iPod, skal du legge den på et flatt underlag. Pass på at fingeren som trykker på velgeknappen, ikke berører noen deler av klikkehjulet. Pass også på at du trykker Meny-knappen mot utsiden av klikkehjulet og ikke inn mot midten.
    • Hvis trinnene ovenfor ikke fører frem, kan du prøve å koble iPod til en strømadapter og sette strømadapteren i en elektrisk stikkontakt. Du kan også koble iPod til datamaskinen. Kontroller at datamaskinen er slått på og at den ikke er innstilt til å gå inn i hvilemodus.

Prøv på nytt

Prøv iPod på nytt med en annen USB-port på datamaskinen, ikke en USB-port på tastaturet eller en hub.

Start på nytt

Start datamaskinen på nytt, og kontroller at de nyeste programvareoppdateringene er installert.
Merk:
  • Velg Windows Update på Verktøy-menyen i Internet Explorer hvis du vil oppdatere Windows-programvaren.
  • Velg Programvareoppdatering på Apple-menyen hvis du vil oppdatere Mac OS-programvaren.

Installer på nytt

• Last først ned den nyeste versjonen av iTunes hvis du vil installere iPod-programvaren på nytt.
  • Åpne deretter den nye versjonen av iTunes, og koble iPod til datamaskinen.
  • Velg iPod i kildelisten, og klikk på "Søk etter oppdateringer" på Oversikt-fanen. iTunes vil undersøke om iPod må oppdateres, og utfører eventuelt oppdateringen for deg.
  • Hvis dette ikke løser problemet, prøver du å avinstallere iTunes fullstendig og deretter installere den nyeste versjonen av iTunes på nytt. Velg blant følgende hvis du vil ha mer informasjon:

Mac OS X | XP | Vista

Gjenopprett

• Merk: Fordi gjenopprettingen sletter alle sanger og filer på iPod, må du sørge for å sikkerhetskopiere alle filer som eventuelt er lagret på iPod-disken. Alle sanger, videoer, podcaster, lydbøker og spill kan lastes tilbake til iPoden, forutsatt at de er lagret i iTunes-biblioteket.
Slik gjenoppretter du iPod:
  • 1. Kontroller at du har installert den nyeste versjonen av iTunes på nytt.
  • 2. Åpne iTunes, og koble iPod til datamaskinen.
  • 3. Etter noen få øyeblikk vil den vises i kildelisten i iTunes. Hvis iPod-skjermen ikke viser "Tilkoblet" eller "Ikke koble fra", må du kanskje sette iPod i diskmodus for å fortsette.
  • 4. Velg iPod i kildelisten. Informasjon om den vil da vises på Oversikt-fanen i hovedvinduet i iTunes.
  • 5. Klikk på Gjenopprett. Du vil få meldinger med ett eller flere valg for gjenoppretting, noe som kan få iTunes til å laste ned den nyeste iPod-programvaren automatisk. De fire valgene for gjenoppretting er følgende:
    • Gjenopprettingsvalg 1: Gjenopprett: Gjenoppretter med den samme versjonen av iPod-programvaren som allerede er på iPod.
    • Gjenopprettingsvalg 2: Bruk samme versjon: Gjenoppretter med den samme versjonen av iPod-programvaren som allerede er på iPod, selv om det foreligger en ny versjon.
    • Gjenopprettingsvalg 3: Bruk nyeste versjon: Gjenoppretter med den nyeste iPod-programvaren på datamaskinen.
    • Gjenopprettingsvalg 4: Gjenopprett og oppdater: Gjenoppretter med den nyeste iPod-programvaren på datamaskinen.
    Merk: Hvis du bruker Mac, vil du bli bedt om å oppgi administratornavn og passord.
  • 6. En fremdriftsindikator vises på dataskjermen, og denne angir at første trinn i gjenopprettingsprosessen har startet. Når dette trinnet er fullført, viser iTunes en melding om at iPod må forbli koblet til datamaskinen for at gjenopprettingen skal fullføres.
  • 7. Under trinn 2 av gjenopprettingsprosessen vises Apple-logoen og en fremdriftslinje nederst på iPod-skjermen. Det er svært viktig at iPod forblir koblet til datamaskinen eller iPod-strømadapteren i denne fasen. Merk: Det kan være vanskelig å se fremdriftsindikatoren fordi bakgrunnslyset på iPod-skjermen kan være slått av.
  • 8. Når trinn 2 av gjenopprettingsprosessen er fullført og iPod er koblet til datamaskinen, åpnes vinduet for iTunes-oppsettassistent der du blir bedt om å gi iPod et navn og velge synkroniseringsinnstillinger, på samme måte som da du koblet til iPod for første gang.