Feilsøkingsassistent for iPod shuffle

Slik nullstiller du iPod shuffle:
  • 1. Løs ut iPod shuffle fra iTunes hvis den er tilkoplet.
  • 2. Fjern iPod shuffle fra USB-porten.
  • 3. Flytt bryteren på baksiden av iPod shuffle til av-stillingen.
  •   Tips: Når iPod shuffle er av, er ikke den grønne stripen ved knappen synlig.
  • 4. Vent 5 sekunder.
  • 5. Flytt bryteren på baksiden til stillingen for å spille av i rekkefølge eller i tilfeldig rekkefølge. Den grønne stripen vil være synlig i begge stillinger.
  • iPod shuffle er nå nullstilt. Hvis du, etter å ha nullstilt iPod shuffle, skal kople den til datamaskinen, må du passe på at knappen er i av-stilling.

Prøv på nytt

• Prøv iPod shuffle på nytt med en annen USB-port på datamaskinen, og ikke med en USB-port på tastaturet eller en hub.

Omstart

Start datamaskinen på nytt, og kontroller at de nyeste programvareoppdateringene er installert.
Merk:
  • Velg Windows Update på Verktøy-menyen i Internet Explorer hvis du vil oppdatere Windows-programvaren.
  • Velg Programvareoppdatering på Apple-menyen hvis du vil oppdatere Mac OS-programvaren.

Installer på nytt

Slik installerer du iPod shuffle på nytt:
  • Last først ned den nyeste versjonen av iTunes hvis du vil installere iPod-programvaren på nytt.
  • Åpne deretter den nye versjonen av iTunes, og kople iPod-en til datamaskinen.
  • Velg iPod-en i kildelisten, og klikk "Søk etter oppdatering" i kategorien Sammendrag. iTunes vil undersøke om iPod-en må oppdateres, og utfører eventuelt oppdateringen for deg.
  • Hvis dette ikke løser problemet, prøver du å avinstallere iTunes fullstendig og deretter installere den nyeste versjonen av iTunes på nytt. Velg blant følgende hvis du vil ha mer informasjon:

Mac OS X | XP | Vista

Gjenopprett

• Merk: Siden gjenoppbyggingen sletter alle sanger og filer på disken, må du sørge for å sikkerhetskopiere alle filer som eventuelt er lagret på iPod-disken. Alle sanger, podcast-er og lydbøker kan lastes tilbake til iPod shuffle, forutsatt at de er lagret i iTunes-biblioteket.
Slik gjenoppretter du iPod-en:
For Windows:
  • 1. Kontroller at du har installert den nyeste versjonen av iTunes på nytt.
  • 2. Åpne iTunes, og kople iPod-en til datamaskinen.
  • 3. Etter noen få øyeblikk, vil den vises i kildelisten i iTunes.
  • 4. Velg den aktuelle iPod-en i kildelisten. Informasjon om den vil da vises i kategorien Innstillinger i hovedvinduet i iTunes.
  • 5. Klikk Gjenopprett. Du vil få meldinger med ett eller flere valg for gjenoppretting, noe som kan få iTunes til å laste ned den nyeste iPod-programvaren automatisk. De fire valgene for gjenoppretting er følgende:
    • Gjenopprettingsvalg 1: Gjenopprett - Gjenoppretter med den samme iPod-programvareversjonen som allerede er på iPod.
    • Gjenopprettingsvalg 2: Bruk samme versjon - Gjenoppretter med den samme iPod-programvareversjonen som allerede er på iPod, selv om det foreligger en ny versjon.
    • Gjenopprettingsvalg 3: Bruk nyeste versjon – Gjenoppretter med den nyeste iPod-programvaren på datamaskinen.
    • Gjenopprettingsvalg 4: Gjenopprett og oppdater – Gjenoppretter med den nyeste iPod-programvaren på datamaskinen.
  • 6. En forløpslinje vises på dataskjermen, og denne viser at første trinn i gjenopprettingsprosessen har begynt. Når denne fasen er fullført, får du beskjed om å la iPod-en være koplet til datamaskinen for å fullføre gjenopprettingen.
  • 7. Under trinn 2 av gjenopprettingsprosessen vises Apple-logoen og en forløpslinje nederst i displayet på iPod-en. Det er veldig viktig at iPod-en fremdeles er koplet til datamaskinen eller iPod-strømadapteren i denne fasen. Merk: Det kan være vanskelig å se forløpslinjen, siden bakgrunnslyset på iPod-displayet kan være slått av.
  • 8. Når trinn 2 av gjenopprettingsprosessen er fullført og iPod-en er koplet til datamaskinen, åpnes vinduet iTunes konfigureringsassistent. Nå får du beskjed om å gi iPod-en et navn og velge synkroniseringsinnstillinger, på samme måte som da du koplet til iPod-en for første gang.

For Mac:
  • 1. Kontroller at du har installert den nyeste versjonen av iTunes på nytt.
  • 2. Åpne iTunes, og kople iPod-en til datamaskinen.
  • 3. Etter noen få øyeblikk, vil den vises i kildelisten i iTunes.
  • 4. Velg den aktuelle iPod-en i kildelisten. Informasjon om den vil da vises i kategorien Innstillinger i hovedvinduet i iTunes.
  • 5. Klikk Gjenopprett. Du vil få meldinger med ett eller flere valg for gjenoppretting, noe som kan få iTunes til å laste ned den nyeste iPod-programvaren automatisk. De fire valgene for gjenoppretting er følgende:
    • Gjenopprettingsvalg 1: Gjenopprett - Gjenoppretter med den samme iPod-programvareversjonen som allerede er på iPod.
    • Gjenopprettingsvalg 2: Bruk samme versjon - Gjenoppretter med den samme iPod-programvareversjonen som allerede er på iPod, selv om det foreligger en ny versjon.
    • Gjenopprettingsvalg 3: Bruk nyeste versjon – Gjenoppretter med den nyeste iPod-programvaren på datamaskinen.
    • Gjenopprettingsvalg 4: Gjenopprett og oppdater – Gjenoppretter med den nyeste iPod-programvaren på datamaskinen.
  • 6. En melding vises der du blir bedt om å skrive inn navnet og passordet til en administrator.
  • 7. En forløpslinje vises på dataskjermen, og denne viser at første trinn i gjenopprettingsprosessen har begynt. Når denne fasen er fullført, får du beskjed om å la iPod-en være koplet til datamaskinen for å fullføre gjenopprettingen.
  • 8. Under trinn 2 av gjenopprettingsprosessen vises Apple-logoen og en forløpslinje nederst i displayet på iPod-en. Det er veldig viktig at iPod-en fremdeles er koplet til datamaskinen eller iPod-strømadapteren i denne fasen. Merk: Det kan være vanskelig å se forløpslinjen, siden bakgrunnslyset på iPod-displayet kan være slått av.
  • 9. Når trinn 2 av gjenopprettingsprosessen er fullført og iPod-en er koplet til datamaskinen, åpnes vinduet iTunes konfigureringsassistent. Nå får du beskjed om å gi iPod-en et navn og velge synkroniseringsinnstillinger, på samme måte som da du koplet til iPod-en for første gang.

Gjenopprett

Prøv å gjenopprette iPhone gjennom iTunes.

Tilkople iPhone. Klikk Gjenopprett i kategorien Sammendrag når den vises i kildelisten.

Merk: Dette vil slette alle medier og data. Alle innstillinger vil også bli nullstilt. Synkroniser iPhone med iTunes før gjenoppretting hvis det er mulig, for å sikkerhetskopiere de nyeste innstillingene.