Om du inte kan skicka e-post på din iPhone eller iPad

Om du inte kan skicka e-postmeddelanden från Mail-appen på din iPhone eller iPad kan du prova några olika saker.

Innan du börjar

Det finns ett par saker att tänka på och kontrollera:

• När du gör en iOS- eller iPadOS-säkerhetskopia på iCloud eller iTunes säkerhetskopieras dina Mail-inställningar automatiskt men inte din e-post. Om du tar bort eller ändrar inställningarna för ditt e-postkonto, kan de redan hämtade meddelandena tas bort från enheten.

• Kontrollera att enheten är ansluten till internet.

• Kontrollera med din e-postleverantör för att ta reda på om det finns ett tillfälligt avbrott i tjänsten.

• Titta efter knappen Dra tillbaka i din inkorg eller lista över brevlådor. Om Dra tillbaka är tillgängligt har meddelandet inte skickats.

• Läs om vad du ska göra om du inte kan komma åt din iCloud Mail, eller om du inte kan skicka och ta emot meddelanden med din e-postadress @icloud.com.

Kontrollera i utkorgen om det finns meddelanden som inte har skickats

Om du får ett meddelande om att dina e-postmeddelanden inte har skickats finns dessa e-postmeddelanden i utkorgen. Kontrollera i utkorgen och försök skicka meddelandena igen med hjälp av följande steg:

1. Gå till din lista med brevlådor i Mail.

2. Tryck på Utkorg. Om du inte ser en utkorg har dina e-postmeddelanden skickats.

Sidan Brevlådor i iOS
  3. Tryck på ett e-postmeddelande i utkorgen. Se till att mottagarens e-postadress är korrekt.

4. Tryck på Skicka.

Kontrollera din e-postadress och ditt lösenord

Om Mail kräver att du anger ett lösenord för ditt e-postkonto ska du se till att lösenordet har skrivits in rätt. Kontrollera din e-postadress och ditt lösenord genom att logga in på e-postleverantörens webbplats.

Om det fortfarande står att du har fel användarnamn eller lösenord kontaktar du e-postleverantören eller systemadministratören.

Kontakta din e-postleverantör eller systemadministratör

1. Kontakta din e-postleverantör eller kontrollera deras statussida för att se om de har problem med tjänsten.

2. Fråga din e-postleverantör eller systemadministratör om du har aktiverat några säkerhetsfunktioner eller begränsningar, såsom tvåstegsverifiering, för ditt e-postkonto. Du kan behöva ett särskilt lösenord eller begära auktorisering från din e-postleverantör för att få skicka och ta emot e-post på din enhet.

3. Kontrollera dina inställningar för e-postkontot med din e-postleverantör eller systemadministratör för att säkerställa att de är korrekta.

Ta bort ditt e-postkonto och ställ in det igen

1. Logga in på e-postleverantörens webbplats med datorn. Kontrollera att all din e-post finns där eller spara din e-post någon annanstans än på din iOS- eller iPadOS-enhet.

2. Gå till Inställningar > Mail på enheten och tryck sedan på Konton.

3. Tryck på e-postkontot som du vill ta bort.

4. Tryck på Radera konto.

5. Lägg till kontot igen.

Kontakta din e-postleverantör för mer information om stegen i den här artikeln inte hjälper.

Publiceringsdatum: