Felsökningsassistent för iPod shuffle (3:e generationen)

Välkommen

Fungerar din iPod shuffle inte som förväntat? Dessa tips hjälper dig lösa de flesta vanliga problemen.

iPod shuffle (3:e generationen)

Återställ

Så här återställer du din iPod shuffle:
  • 1. Mata ut din iPod shuffle ur iTunes om den är inkopplad.
  • 2. Lossa USB-kabeln från hörlursutgången i iPod shuffle.
  • 3. Skjut brytaren överst på din iPod shuffle till läget off.
  •   Tips:Den gröna ytan syns inte när iPod shuffle är frånslagen.
  • 4. Vänta fem sekunder.
  • 5. Skjut reglaget till shuffle-läget eller läget för uppspelning i ordning. Den gröna ytan syns i båda dessa lägen.
  • iPod shuffle har återställts. Koppla in iPod shuffle i din dator när du är klar med återställningen. Ställ också om reglaget i läget Off.

Försök igen

• Försök igen genom att koppla in din iPod shuffle i en annan USB-port med hög effekt i datorn. Koppla in din iPod shuffle i en USB-port i datorn med hjälp av den medföljande kabeln.
  • Obs! Använd inte USB-porten i ditt tangentbord.
  • Obs! Säkerställ att den med iPod shuffle medföljande USB-kabeln är ordentligt ansluten till hörlursuttaget på iPod-enheten. Om kabeln inte är ordentligt ansluten, som visas nedan, kan det hända att din iPod inte visas korrekt i iTunes.

Starta om

Starta om datorn och se till att de senaste programuppdateringarna är installerade.
Obs!
  • Uppdatera Windows-programvara genom att välja Windows Update i menyn Verktyg i Internet Explorer.
  • Uppdatera Mac OS-programvara genom att välja Programuppdatering i Apple-menyn.

Installera om

• Uppdatera och installera om din iPod-programvara genom att först hämta den senaste versionen av iTunes.
  • Öppna sedan den nya versionen av iTunes och koppla in din iPod i datorn.
  • Markera din iPod i listan med källor i iTunes och klicka på "Leta efter uppdatering" på fliken Sammanfattning. iTunes kontrollerar om din iPod behöver uppdateras och utför uppdateringen åt dig om det behövs.
  • Om problemet kvarstår provar du med att avinstallera iTunes helt och sedan installera den senaste versionen av iTunes. Om du vill veta mer läser du någon av följande artiklar:

Mac OS X | XP | Vista

Återskapa

• Varning! Denna åtgärd raderar all musik och alla filer på hårddisken och du bör därför säkerhetskopiera alla filer du har sparat på hårddisken på din iPod. Alla låtar, podcaster och ljudböcker kan kopieras tillbaka till din iPod förutsatt att du har dem lagrade i ditt iTunes-bibliotek.
Så här återskapar du din iPod:
  1. Se till att du har installerat den senaste versionen av iTunes.
  2. Starta iTunes och koppla sedan in din iPod i datorn.
  3. Efter en kort stund visas den i listan med källor i iTunes.
  4. Markera din iPod i listan, så visas information om den på fliken Sammanfattning i huvudfönstret i iTunes.
  5. Klicka på knappen Återställ. Ett eller flera återställningsalternativ visas som kan leda till att iTunes automatiskt hämtar den senaste iPod-programvaran. De fyra möjliga alternativen är:
    • Återställningsalternativ 1: Återställ - återställer med samma iPod-programversion som redan finns i din iPod.
    • Återställningsalternativ 2: Använd samma version - återställer med samma iPod-programversion som redan finns i din iPod, även om en nyare version finns tillgänglig.
    • Återställningsalternativ 3 Använd nyaste versionen - återställer med den senaste iPod-programversion som finns i din dator.
    • Återställningsalternativ 4 : Återställ och uppdatera - återställer med den senaste iPod-programversion som finns i din dator.
    Obs! Ett meddelande om att ange ett administratörsnamn och ett administratörslösenord visas för Mac-användare.
  6. En förloppsindikator visas på datorskärmen, där du kan se att processens första steg har inletts. När detta steg är avslutat uppmanar iTunes dig om att låta din iPod var inkopplad i datorn så att återskapandet kan slutföras.
  7. När det andra steget är klart visas dialogrutan iPod inställningsassistent, där du blir ombedd att namnge din iPod och välja inställningar för synkronisering på samma sätt som första gången du kopplade in din iPod.